Delen vinden we super lief

Afgelopen maanden zijn er veel serieuze gesprekken de revue gepasseerd bij vriendinnen dates. Uiteraard werden de relaties besproken en werden er voorbeelden aangedragen waarom een relatie stuk is gelopen, of juist zo sterk is. Met trots kijk ik naar fijne koppels die me dierbaar zijn. En tot mijn spijt zijn er ook relaties stuk gelopen, of wordt je partner verliefd op een ander! Wat is toch het recept van een gelukkig stel….? Met goedkeuring van de meiden schrijf ik onze bevindingen op….

vrienden Dunbar, vriendenboekjes
Love rules

Altijd werk aan de winkel bij elk gelukkig stel

Bij ons thuis is er ook altijd werk aan de winkel. De conclusie die ik uit alle gesprekken heb kunnen nemen en uit mijn eigen leven, is dat kleine gebaren een grote impact kunnen hebben op een succesvolle relatie.

huwelijk, trouwen

Elk gelukkig stel zal beamen dat een gezonde relatie bestaat uit veel geven en nemen en dat je er veel voor elkaar bent. Hierbij wachten ze niet op “omdat het moet”, maar omdat het “gewoon kan”. Het voelen van waardering zit ‘m in hele kleine dingen en daarvoor hoef je echt niet te wachten op een feestelijk moment. Daar staan vaak niet eens dure cadeaus tegenover! In de gesprekken kwamen er diverse dingen voorbij waar ik nooit bij stil heb gestaan.

1. Een kleine heads-up

Iedere ochtend bellen we nog even in de auto. Manlief werkt in Amsterdam-centrum en ik rijd nog een half uurtje naar kantoor. In de ochtend en ook in de middag reiken we naar elkaar uit. Al is het een korte “hoi“, of een “veel succes vandaag”, we slaan zelden een ochtend over. Een vriendin beaamt dit; “Na een presentatie, of belangrijke afspraak checken we bij elkaar hoe het is gegaan”. Hierdoor blijf je als ‘gelukkig stel’ met elkaar verbonden.

telefoonhoesje, bellen

Er liggen periodes achter ons, dat we dit lieten varen, maar je leeft dan echt langs elkaar heen. Toen we weer de kleine ‘heads up’ invoerden, voel je dat je weer een sleutelrol in elkaars leven speelt. Het blijft knokken om een gelukkig stel te zijn en blijven! “Het gaat niet vanzelf” is de conclusie!

Blijf het er dus inhouden: ‘Schat ik kom iets later“, of ‘Heb je nog iets nodig uit de supermarkt, ik loop er nu even naartoe… “Of stuur nu je dit leest eens een hartje naar je partner, met enkel… “ik denk aan je xx”. en ik weet het , doordat we meer thuiswerken zien we elkaar vaker, maar blijf het er in houden!

honig verrast ons met boodschappen

2. Kleine verrassingen

Een vriendin van me vertelde dat ze af en toe kaartjes aan haar vriend meegeeft in zijn werktas. Met enkel de tekst “Love you”, of “ik denk vandaag aan je” Dit heb ik eigenlijk alweer een tijdje niet gedaan en ga mijn leven beteren.

Hoe tof is het om een kaart te personaliseren met de tekst; “wat bof ik toch met jou”, of ‘bedankt voor alles wat je doet’ Dankbaarheid is een groot goed en kan getoond worden. Dit wordt echt gewaardeerd en zorgt voor een gelukkig stel .

3. Complimenteer elkaar

Een andere kenmerk van een gelukkig stel is dat ze elkaar ‘gemeendecomplimenten blijven geven. Waar ik bijvoorbeeld echt warm voor loop, is dat manlief me complimenteert over mijn moederskills. “wat heb je het toch weer goed georganiseerd”. Vrouwen voelen zich hierdoor gezien. Je zorgt voor een glimlach op het gezicht.

Of wat dacht je van deze “wat heb je het netjes in huis, jeetje je bent druk geweest”. En dan de allerlaatste… “wat heb je dat toch weer leuk bedacht”. Het is zo simpel om met liefde te strooien….

knuffelen tegen de kou

4. Gulheid in plaats van alles op de weegschaal leggen

Ik heb het geluk mijn leven te delen met een vrijgevige man. Hij verwacht er nooit iets voor terug, terwijl hij dat eigenlijk wel wat vaker zou moeten doen. Ik laveer dan ook niet goed bij mensen die alles bijhouden en alles op de weegschaal leggen. Het is dan ook in meerdere studies bewezen dat als je attent en genereus naar elkaar bent, dat je een grotere kans van slagen hebt als stel. En het gaat echt niet om materiële zaken.

Ook een wasje draaien, of een blouse voor hem strijken is attent! En wat was ik blij met mijn Pawny, een spontane liefdevolle actie van manlief. in moeilijkere tijden.

eindejaar samen manlief, vuur en vlam

5. Praat over je gedachten en gevoelens

Je kunt je in een relatie ontzettend eenzaam voelen en dan is er niets meer over van het gelukkige stel van weleer. Het is zo belangrijk om te weten wat er in het hoofd van de ander speelt. Het verlies van mijn schoonvader heeft er bijvoorbeeld enorm ingehakt, waar we te weinig over praten. Maar ook het verlies van een kindje in een prille zwangerschap heeft er ontzettend in gehakt. Als je dan niet op 1 lijn blijft zitten, kun je elkaar snel verliezen. Blijf praten is het advies en alle meiden beaamden dat! Vooral op dit punt is er bij mij werk aan de winkel!

6. Elkaar verrassen met een favoriete maaltijd.

Liefde gaat door de maag en voedsel verbindt op vele vlakken. Dat manlief mijn zwangerschap craving tegemoet kwam en last minute naar de jumbo rende voor een halve liter Ben & Jerry’s ijs, vergeet ik nooit meer. Het komt ook vaak voor dat de kinderen met gevulde buikjes op bed liggen en dat wij nog moeten eten. En wat is het tof als hij mijn favoriete maaltijd dan besteld heeft. Dat is of sushi, of Indiaas eten. En als hij het zelf heeft voorbereid, heeft hij helemaal punten gescoord!

sushi

7. Spontane actie kenmerkt een gelukkig stel

Een actie die je partner niet zo snel verwacht is tof om te doen. Dit kan het wegbrengen zijn van een pakketje, of de auto even door de wasstraat rijden. Je ontlast elkaar door iets voor een ander op eenvoudige wijze te betekenen. Spontane, liefdevolle acties zijn echt goud waard! Deze spontane acties blijven me ook heel goed bij.

Happiness in a box Return to sender

8. Een bedankje zegt zoveel

Het vuurtje in een relatie moet altijd aangewakkerd blijven! Ik was recent zo ontdaan door een vader die me zag klungelen en me hielp om Lucas in het fietszitje te zetten. “zonder moeders op deze wereld, waren we nergens” waren zijn woorden. “Af en toe kunnen jullie ook even support gebruiken.” Dit vond ik zo’n compliment en lieve geste! Iedereen wil er immers aan herinnerd worden dat ze van waarde voor zijn. Ook in relaties is dit van belang. Je moet niet als vanzelfsprekend gezien worden! Door een simpele dankjewel creëer je een liefdevolle verbintenis en werk je aan een gelukkig stel dat alles overwint.

9. Ik hou van jou

Hoe vaak zeggen jullie, of nog beter, “wanneer heb je voor het laatst “ik hou van jou”gezegd? Bij ons wordt het bijna dagelijks gezegd. Wel heb ik de regel ingesteld dat je niet mag reageren met “ik ook van jou” Anders leg je het in iemands mond. Het moet wel vanuit je tenen komen en niet afgedwongen zijn. Spontane “Ik hou van jou-tjes” zijn de beste!

Ook bij een gelukkig stel blijft er echt altijd werk aan de winkel. Niets is wat het lijkt! Wat ik wel heb geleerd is om te blijven communiceren. Als je iets dwars zit, kun je het beter aangeven dan er lang sikkeneurig mee rond te blijven lopen. Naast een moeder ben je immers ook partner, houd dat altijd in de smiezen is mijn advies! En kruip tegen elkaar aan! Knuffelen is het beste recept voor een slechte dag! Love Rules

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

 

Delen vinden we super lief