Delen vinden we super lief

Manlief was jarig en als verrassing had ik een culinair suite arrangement gereserveerd waar ik mijn grote trots eens in de watten wilde leggen. Bij een overnachting hoort een uitgebreid ontbijtbuffet en als je er toch logeert, doe ik het goed. Mijn niet-ziek bonus van jawel 200 euro, vond ik een puike mede-investering in een prachtig 5 sterren hotel.

De avond ervoor hoefden we het hotel niet te verlaten en dineerden in het bijbehorende restaurant. Voor de verandering nam ik ook mijn badkleding mee en chanteerde ik manlief de sauna in. Hij is er geen fan van, maar het is zo zen voor hem. Zonde om er geen gebruik te maken.

De echoput

Laat ik vooropstellen dat ik niet vaak in een 5 sterren luxe hotel overnacht. Mijn schoonmoeder woont in Apeldoorn en maakt het tot een ideale uitvalsbasis om onze drie bandito’s op te vangen. Het was de vorige keer zeer goed bevallen toen we in de buurt logeerden. Er zou daardoor zo min mogelijk quality-time verloren gaan in reistijd.

de echoput, apeldoorn
Het wild café in Hotel-restaurant de Echoput

Apeldoorn kennen we dan wel, maar dit hotel niet, dat op een bijzondere locatie ligt. De Echoput op de Veluwe in Apeldoorn ligt in de bossen van Kroondomein Het Loo. Het is een designhotel met een zeer goed restaurant dat gespecialiseerd in wild en wijn-spijs combinaties. Een wild-fan ben ik niet, ik kijk er liever naar. Maar het menu had nog veel meer in petto. Een perfecte locatie dus voor een culinair weekend.

Toerist in eigen land

De Echoput is het familiebedrijf van de familie Klosse en kent een lange geschiedenis. Het is o.a. de waterput van Lodewijk Napoleon dat al een eeuw toeristen trekt. Koningin Wilhelmina stoorde zich aan de rommel die toeristen achterlieten en maakte er een theehuis bij.

De echoput al jaren een bijzondere plek

De Echoput is trots op zijn koninklijke roots in het Kroondomein. In het wildcafé van de echoput kun je hier veel over teruglezen dankzij de vele bewaarde ingelijste krantenknipsels.

RESTAURANT DE ECHOPUT

De Echoput ligt midden in een uniek wildgebied: het Kroondomein, met 11.000 hectare bos en hei. Er zijn veel wijn-spijs combinaties te proberen dat ook een passie is van eigenaar Peter Klosse. Nieuw is zijn concept van multi-sensorisch dineren, waarbij alle zintuigen worden betrokken in het proces van proeven.

De echoput van 58 meter diep bezocht met zaklamp en glas water

Restaurant de Echoput bestaat al meer dan 60 jaar met veel kennis en kunde in huis. Het was dan ook een feestje om het uit te proberen en dit cadeau te doen aan manlief.

de echoput, apeldoorn

HOTEL KAMERS

Hotel de Echoput heeft een ruim aantal design hotelkamers en suites(42) Ze hebben een eigen balkon of loggia, badkamer met bad, duodouche en separaat toilet. Wat ik altijd een ‘asset’ vind, is de gratis wifi. Het uitzicht is bijzonder. Vanuit de hotelkamers en suites zie je de eeuwenoude beukenbomen van de Veluwe en hoor je de vogeltjes fluiten.

En als je er toch bent, vraag eens om een kijkje te mogen nemen in de unieke Torensuite (70m2) Die heeft een panoramisch uitzicht. In de bronstijd kun je bij het vallen van de avond ook het burlen van herten horen, of het geknor van wilde zwijnen. Het zou wel tof zijn als we het blaffende geluid van reeën of roepende uilen. Ook is het hotel een goede uitvalbasis voor wandelingen of een fietstocht. We waren er echt even uit met zijn tweetjes. Het blijft leuk om elkaar het hof te maken. Het huwelijk is zo gek nog niet!

Gastronomisch 5-gangen diner

HOTEL ARRANGEMENTEN

Het weekend was een combinatie van lekker eten in een toprestaurant, lekker slapen in een luxe hotelkamer, uitgebreid ontbijten en genieten van een prachtige bosrijke omgeving. Wakker worden zonder kinderen met fluitende vogeltjes op de achtergrond was ook fijn, om ze later die middag weer in mijn armen te kunnen sluiten. ♥️

echoput apeldoorn, uitje, huwelijk

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief