Delen vinden we super lief

Wat kan ik uitkijken naar een zorgeloze zomervakantie en ongetwijfeld velen met mij! Onze camping huiskamer verruilen we maar wat graag voor een andere omgeving. De tijden zijn onzeker, maar we dromen stiekem weg naar de toekomst. Zo’n kleine twee maanden geleden waren we nog op wintersport met de hele familie, ongekend. Momenteel hebben we het ook hartstikke gezellig thuis met z’n viertjes, maar we hopen dat zwembad ‘badkamer‘ en waterval ‘douche‘ snel vervangen zullen worden voor ‘the real deal’.

Vakantie is heerlijk om naar uit te kijken. Afgelopen jaar zijn we buiten de vakanties om naar Zuid-Spanje geweest en dit jaar gaan we hopelijk voor het eerst met twéé meisjes naar de camping. Als alles uiteraard mee zit!

You love it…..

camping

Wat is er nou fijner dan samen in een tentje? Overdag genieten van de natuur, de zon en alles wat je nodig hebt in een koelbox en een weekendtas. Actief bezig zijn om daarna weg te dromen in een boekje voor de tent. Een kabbelend beekje en zelfs het geluid van regen is ineens knus en romantisch. Oké tot op zekere hoogte want een hele week regen is geen feest.

…..or you hate it

Natuurlijk heb je ook campinghaters. Mensen die er niet aan moeten denken om met een afwasteiltje over de camping te lopen. Die het verschrikkelijk vinden om twee weken ‘back to basics’ te gaan. In dat geval kan je beter de camping ontwijken en een hotelletje of een huisje boekje. Ook niet verkeerd.

Op vakantie met de kids

camping

Natuurlijk is een boekje lezen voor de tent, niet meer van toepassing als je gaat kamperen met een dreumes en een kleuter. Wat wel blijft, is een heerlijke buitenvakantie met iets andere eisen dan voorheen. Juist voor kinderen is kamperen een feest. Ze zijn lekker buiten en hebben vaak in mum van tijd nieuwe vriendjes gemaakt. Hoe zorg je voor een heerlijke vakantie op de camping met het hele gezin?

Extra ruimte op de auto

camping

Toen we nog met z’n tweeën op vakantie gingen, stouwden we de auto helemaal vol. Geen centimeter bleef onbenut. Want wij zijn wel van die luxe kampeerders. Een flinke tent zodat we bij een regenbuitje met tafel en al binnen kunnen zitten. Een koelkast/box voor een koud biertje binnen handbereik en een flink luchtbed voor een goede nachtrust. Op het dak twee racefietsen. Twee kinderen en bijbehorende spullen, passen er in geen mogelijkheid bij.

Extra ruimte op het dak van de auto, doet wonderen. Schaf een handige dakdrager aan, bijvoorbeeld via Rameder (bekend van de trekhaken). Wij hadden er al één die we gebruikten voor de fietsen. Je bevestigt de dragers in een handomdraai op het dak en voilà: nog meer ruimte. Tegenwoordig blijven de fietsen thuis en gaat de skibox mee. In de winter onmisbaar voor de ski’s en in de zomer vol met kampeerspullen.

Een plekje bij de speeltuin

camping

Vroeger wilden we een plekje zo ver mogelijk van de speeltuin vandaan. Nu zitten we bij voorkeur direct aan de speeltuin. Met een kop koffie in de hand voor ons eigen tentje, kunnen we de meisjes een beetje in de gaten houden. Het hoeft trouwens niet per se een gigantische speeltuin te zijn. Op onze laatste camping stonden we vlakbij een glijbaan en dat was meer dan voldoende. We kenden de camping nog van ons pré-kids tijdperk. Toen hadden we niet eens door dat er een speeltoestel stond.

Ruime tent op de camping

camping

Wij gaan voor een ruime tent. De kindjes hebben een eigen “slaapkamertje” en we kunnen rechtop staan. Natuurlijk kan het ook ‘back to basic’ met een klein tentje maar met al die bagage, hou ik wel van een beetje ruimte. De kindjes vinden het heerlijk om in een tentje te slapen. Is toch een beetje hutje bouwen voor volwassenen. Wat is er nou leuker dan je eigen minihuisje? Onze kleuter vindt een caravan trouwens ook prachtig. Wie weet, misschien komt die er ooit. Voorlopig blijven wij nog even in de tent.

Spelen voor de “deur”

klei, camping

Neem iets te spelen mee maar niet te veel. Zoveel ruimte heb je niet over. Uiteindelijk spelen de kindjes toch het liefst met andere kindjes in de speeltuin of bij het zwembad. Ik heb een minizwembadje gekocht voor wat afkoeling voor onze tent. Daar kan ons meisje lekker met water spelen. Voor het echte werk ga je naar het zwembad op de camping. Als die er is natuurlijk. Maar aangezien ik getrouwd ben met een echte waterrat, was de aanwezigheid van een zwembad altijd al een eis.

Spelletjes voor jong en oud

Elke avond komen de spelletjes op tafel. Met of zonder kinderen, dobbelen we er op los. Onze laatste vakantie hebben we ‘Exploding kittens’ en Qwixx ontdekt. Meestal gaan we pas slapen als mijn man gewonnen heeft. Ik geloof niet dat hij erg van verliezen houdt. We beginnen buiten voor de tent en als het af koelt verplaatsen we de hele boel naar binnen.

Een prachtig plekje

camping

Wij rijden meestal richting de bergen. Maar als je een strandliefhebber bent, zet je je tentje gewoon op in de buurt van de zee. Er zijn stadcampings, je kunt kamperen bij de boerderij of wat dan ook. Zoek jouw eigen ideale plekje en de vakantie kan beginnen. Fingers crossed voor iedereen dat we een gezonde en veilige zomer tegemoet gaan met z’n allen!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief