Delen vinden we super lief

Aangezien ik geen die-hard extreme kampeerder ben, gaan we voor de real deal qua equipment. Gemak en comfort is voor mij belangrijk waardoor we voor kwaliteit kiezen. Ik schaar me eerlijkheidshalve niet onder de outdoor avonturiers en ben meer een romantische kampeerder (met mooi weer en comfort). Een echte glamper die het zichzelf graag comfortabel maakt. Met name met drie jonge kinderen waarbij kamperen met kinderen een extreme uitdaging kan zijn. De Castle pines van Coleman is onze favoriet waar we als een blok voor vielen door het design, maar met name voor het gemak- en de technische snufjes! Hier werd onze wanderlust mee gevoed en vertel je er graag meer over…

Glamping in onze tent

Onze keuze viel op deze ruime familietent met grote slaapruimtes die het buitenlicht tegenhouden. Voor ons gezin een must om een tent te kopen dat ruimte biedt aan minimaal vier personen. Ideaal voro onze familei uitjes en ook perfect voor als vrienden bij ons komen logeren op de sprookjescamping.

Daarnaast heeft dit model een extra ruim opgezet leefgedeelte met een lange luifel. Zeer welkom voor alle bagage die we meesleuren en uiteraard om plek te bieden aan de barbecue en een fijn zitgedeelte op de koude, of regenachtige dagen. De luifel is ideaal met Porch Closure waarmee je alles droog houd, zonder daarbij leefruimte in te leveren. We gingen een proefweekend draaien voor de echte grote vakantie deze zomer en we werden blij verrast.

kamperen met kinderen, tent, camping, kamperen, coleman

Early birds

Een groot nadeel van kamperen met kinderen is toch wel het vroege wakker worden. En laten ze bij Coleman dit frustratiepuntje weggenomen hebben. De tent heeft namelijk speciale BlackOut slaapcabines waarmee 99% van het daglicht buiten gehouden wordt. Een enorme aanwinst en zorgt met name bij kleintjes voor een aangename nachtrust. De cabines zijn ruim en het viel me op dat de ritsluitingen van zeer hoge kwaliteit zijn!

Op deze manier is kamperen in bijvoorbeeld Zweden met zeer lange dagen weer leuk en ook tijdens ons kampeeravontuur op de Sprookjescamping werden de kids niet al te vroeg wakker, ideaal! Dit weekend werd de tent voor het eerst opgezet bij ons op de camping en de kinderen vonden het kamperen leuker dan in hun eigen kamertje in de stacaravan. In nog geen 10-15 minuten stond de tent dat opvallend eenvoudig ging/ We hadden zelf ietwat te weinig ruimte naast ons huisje, waardoor het met meer ruimte deze zomer nog sneller zal gaan.

kamperen met kinderen, tent, camping, kamperen, coleman
Alle ramen zijn opemn te ritsen en ook af te sluiten voor het zomerse licht.

Indeling van de Coleman tent

De Coleman tent kent twee slaapcabines van 140 bij 210 centimeter. Je kunt er ook voor kiezen om de scheidingswand te verwijderen zodat je het anders indeelt. Voor ons was de huidige indeling perfect. Een aanwinst in de tent is de handige organiser om je spullen veilig en makkelijk op te bergen. Voor deze mama een fijne wetenschap aangezien een nette tent, een opgeruimd hoofd biedt. Opladers, nachtlampjes, zaklampen, autosleutels, of heel belangrijk, een kurkentrekker… alles heb je in no-time terug gevonden. 

Het ‘thuis‘ gevoel in je tent

Het ruime woongedeelte is ruim met z’n afmeting van 300 centimeter breed bij 270 centimeter diep. Het is een plek waar je een thuis gevoel kunt creëren door de gordijnen met rits die de ramen bedekken. De ventilatie heb je overigens over de volledige breedte van de achterzijde en in het woongedeelte zit er lage raamventilatie. je bent van alle gemakken voorzien.

kamperen met kinderen, tent, camping, kamperen, coleman

Stevig en veilig

In de tent ga je op reis met je grootste rijkdom dat je uiteraard optimaal wilt beschermen. Deze Coleman Castle Pines tent is gemaakt met brandvertragende polyester met een PU coating. Ook heeft het materiaal een waterkolom van 6000 millimeter. Ook heeft de tent een vastgestikt PE grondzeil en getapte naden. De opstaande randen van het grondzeil houden water en ongedierte buiten dat een aangename wetenschap is. De binnentent bestaat uit ademend polyester met horrengaas. Bij het opzetten emrkten we al dat het van sterke materialen gemaakt is.

Tot slot

wanderlust, reizen, duffle bag, thule, reislust, reizen, er op uit, liefde voor reizen

Het opzetten van de tent ging in mijn geval eenvoudig. Mijn echtgenoot nam namelijk de honneurs waar en ik hoefde enkel de stangen aan te geven. Het fiberglas frame is makkelijk op te zetten, eenvoudig in elkaar te klikken en staat stevig. De tent wordt geleverd met een handige draagtas, haringen en scheerlijnen waardoor je alles na het inpakken ook weer compact weet te houden.

We adviseren om gelijk bij het opvouwen, lucht te mijden, dan past de tent weer in de draagtas. Na dit test weekend hebben we de smaak te pakken en wordt ons volgende avontuur de camping op Texel. Wel wacht ik de regen af, ik ben namelijk een mooi weer kampeerder met mijn keintjes.

Aan mij heb je nu een tevreden kampeerder.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief