Delen vinden we super lief

Of je nu met de camper op reis gaat, met de vouwwagen of een voorliefde hebt voor het kamperen met de tent: er zal gekookt moeten worden. Om volledig camping (kids) proof op reis te gaan, heb ik mezelf goed ingelezen en voorbereid. De juiste tent, slaap gear en gezellige buitenverlichting was al snel gefikst.

Sonja stove, primus outdoor, gasbrander
Met het naderende zomerweer hoef je niet meer op vakantie over de grens. Ook in eigen land is het zeer goed toeven en kun je op avontuur met de beste gadgets. Op een bootje, picknicken in het Vondelpark, of een break tijdens de vogelroute in Diemen is de Onja Stove een aanwinst..

Nu nog wel de juiste brander om handige camping gerechten te kunnen maken. Aangezien ik wel meer van de ‘glamping‘ ben, ga ik uiteraard voor een stijlvol en praktisch ontwerp. En laat Primus daar nu helemaal op ingespeeld hebben met de Primus Onja Stove.

Primus Onja Stove

onja stove, primus outdoor, gasbrander

Dagelijks maak ik gebruik van de Primus koffiebeker en toen ik de branders in de product collectie zag, was ik snel overtuigd. De Primus Onja Stove is een twee-pits brander naar mijn hart dat er stijlvol uitziet en onwijs bovendien praktisch in gebruik is. Het is een licht gewicht (max 3kg zonder gasflesjes), compact kooktoestel in de vorm van een laptop tas die je dus zo meedraagt.

Door de draagriem is de brander eenvoudig over je schouder mee te nemen en kun je in een handomdraai je eigen maaltijden bereiden. Wij wonen in Diemen en maken vaak uitstapjes naar het Diemerbos, of het park waar de Primus Onja Stove heel goed van pas komt. En tsja, ook tijdens ons recente kampeer avontuur en bij ons op de camping wordt dit kooktoestel, met stalen constructie goed gebruikt.

Primus onja stove

Gebruiksgemak

Als je de Primus Onja Stove uit klapt, vormt de onderkant een stabiele kookeenheid die de branders beschermt tegen de wind. Wel zo fijn aangezien de wind soms aardig guur is in de duinen van Texel, waar we recent verbleven. De bovenkant wordt gevormd door een hard-eiken deksel dat eveneens dienst doet als snijplak of als bord om eten op te serveren.  De standaard camping kooktoestellen zijn vaak saai en degelijk waarbij de Onja Stove er echt uit springt met een verfijnde en strakke uitstraling. De branders kunnen worden voorzien van brandstof door middel van 100g, 230g of 450g cannisters die los te verkrijgen zijn. Deze zijn inmiddels besteld inclusief twee Primus pannetjes zodat ons volgende avontuur snel gepland kan worden.

Eenvoudig in gebruik

Je klikt de twee kleine gasflessen onder de twee gaspitten en in nog geen twee minuten is de stove te gebruiken. Het draagrek vond ik er smal uitzien, maar de pannetjes staan heel stevig en stabiel op het kooktoestel. Door het gebruiksgemak gebruiken we de Primus Onja Stove dan ook met regelmaat.

Tot slot

Bij het oriënteren ontdekte ik dat er een groot aanbod is aan gasbranders en kooktoestellen. Bij de Primus brander kunnen de modellen worden opgedeeld in twee categorieën. Enerzijds zijn er branders die gebruikt kunnen worden op de camping, anderzijds zijn er veel branders voor outdoor gebruik. Het verschil van de branders zit met name in de grootte en in de brandstof(fen) waarop deze branders branden. Wij zijn zelf meer van het huis, tuin en keuken gebruik waardoor we voor de primus Onja Stove zijn gegaan. Voor de grote avonturiers is er dus ook zeker de juiste match. bij Primus die voor elk wat wils kwalitatieve kookspullen voor avonturiers aanbieden.

Enjoy

Wat voor reis of avontuur je ook wilt gaan beleven, er is altijd een Primus brander die aan jouw wensen voldoet. Veel van de branders zijn voorzien van een piëzo ontsteking en daardoor gemakkelijk en snel in het gebruik, een klein aantal werkt met een handmatige ontsteking. (vergeet je aansteker of lucifers niet #tipvnaflip) Het was mij om het even en wilde vooral gemak en eenvoud waar de primus brander absoluut aan voldoet. We zullen nog heel veel avonturen beleven met ons Primus Onja Stove! Laat het mooie weer maar komen! Uiteraard delen we snel onze ervaringen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief