Delen vinden we super lief

Tot mijn verbazing stond er dit weekend een camper voor de deur. Een oeroud maar sfeervol huisje op wielen waar je nog mee kunt wegrijden ook. Dan begint het bij mij al te kriebelen. Als het aan ons had gelegen, hadden we de pinksterdagen lekker op een camping in Zuid-Limburg doorgebracht. Maar buienradar heeft onze plannen door de war gegooid. Alles leuk en aardig maar in een tentje in de stormende regen, zagen we toch niet zitten. Een camper, caravan, of auto met daktent was een stuk beter geweest om te gaan kamperen met kinderen.

Kampeertips voor beginners

camping

Mijn ouders waren (en zijn nog steeds) geen kampeerders. Prima natuurlijk want er zijn genoeg andere manieren om op vakantie te gaan. Toch denk ik dat, vooral mijn vader, het best leuk had gevonden. Lekker “back to basics.‘ Ondanks de geringe kampeerpogingen van mijn ouders, ben ik toch opgegroeid met kampeervakanties. Van jongs af aan mocht ik al mee naar de camping met mijn beste vriendinnetje. In de zomervakantie naar Frankrijk of elders en de rest van het jaar wat dichter bij huis. Ik raad iedereen aan om het een keer te proberen want kamperen is zo leuk! Mocht je nou voor de eerste keer gaan dan wil ik je de volgende tips meegeven.

1. Maak het zo luxe als je zelf wil in een camper of tent

Kamperen klinkt als een lekkere minimalistische vakantie. Met je tentje in de ‘middle of nowhere‘, zonder toilet en koken op een gasflesje. Als je wil kan je natuurlijk voor zo een vakantie gaan. Maar het kan ook een stuk luxer. Er zijn campers met meer luxe dan een gemiddeld appartement. En je hebt vast wel eens gehoord van glamping. Of wat dacht je van een daktent dat helemaal trendy is. Het is helemaal hip om op vakantie te gaan, terwijl je door de gote ramen zo naar de sterrenhemel staart.

Thule Approach rooftop tent, daktent, thule approach, daktent, de beste daktent, kwaliteit, wanderlust, zweden

2. Huur in plaats van koop

Je kunt meteen helemaal los gaan in een campingwinkel. Er zijn zoveel mooie tenten, handige caravans en hippe campers te koop. Maar als groentje is het toch handig om het eerst een keer te proberen. Op websites zoals Goboony kan je heel makkelijk een camper huren. Je hebt lekker veel keuze want je huurt direct van de eigenaar wat je ook terug ziet in de prijs.

Dit is niet alleen handig voor “nieuwe” kampeerders maar ook voor mensen zoals wij, die al jaren kamperen in een tent maar ook wel eens iets anders willen uitproberen. Daarnaast moet je diep in je buidel tasten om een nieuwe camper of luxe tent aan te schaffen. Misschien rijd je binnenkort wel rond in zo een leuk retro Volkswagenbusje of juist in een hyper modern exemplaar.

3. De juiste camping voor je caravan, tent of camper

Mijn collega gaat elk jaar naar een camping aan de Zuid-Spaanse kust. Ik moet er niet aan denken. Geef mij maar de bergen. En de laatste vijf jaar wil ik daar ook graag een speeltuintje bij en een beetje animatie is altijd welkom maar niet noodzakelijk. De keuze qua campings is enorm. Kies iets wat bij je past. Klein in de natuur of juist groot met entertainment en alles wat daar tussenin zit. Voor iedereen is wel wat te vinden.

camping

4. Probeer het een keertje uit

camping

Voordat je drie weken vakantie in Zuid-Frankrijk boekt, is het misschien verstandig om het een keertje uit te proberen. Gewoon even kijken of dat kamperen wel echt iets voor jou is. Huur een camper of leen een tent, zoek een mooi plekje in eigen land en ervaar het campingleven. Je hebt zoveel mooie plekken in eigen land. Meteen een goed excuus om een keertje extra op vakantie te gaan.

5. Wees goed voorbereid

voetenzak

Zie je jezelf al zitten in de Franse zon? Genieten van het Engelse landschap? Of echte Duitse worsten op de bbq gooien? Wees wel goed voorbereid. Het kan ’s nachts soms aardig koud worden dus een lange broek en lekker vest is geen overbodige luxe. Zorg dat je de juiste haringen bij je hebt voor je tent en vergeet niet om je favoriete spelletje mee te nemen. Het weer kan gigantisch omslaan. Zo zochten wij afgelopen jaar wat verkoeling in een grot toen een enorme regenbui haast onze luchtbedden zeiknat regende. Gelukkig hadden we een oplettende buurman. Weer zo een voordeel van kamperen.

Met een gasstel in de weer tijdens het kamperen

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief