Delen vinden we super lief

Bijna elke avond spelen we een kort spel. Het is een leuk en ontspannen moment samen. Qwixx is dan een leuk spel met een niet te lange speeltijd. Gastblogger Ursula speelt het vaak na het eten met het hele gezin. Alleen zijn de kinderen vaak zo fanatiek dat ze allebei pas willen stoppen met spelen als ze zelf ’n keer hebben gewonnen. “Ze houden zelfs een topscore lijst bij”, vertelt ze enthousiast!

Qwixx, spelletje

Appeltje eitje

Om Qwixx te spelen, heb je weinig uitleg nodig om met het dobbelspel aan de slag te gaan. Iedereen krijgt een score kaart om zijn puntentelling bij te houden. Ook als je niet aan de beurt bent kun je een puntenscore behalen. Dat maakt dat je extra betrokken bent met degene die aan de beurt is met dobbelen. Dat maakt het ook voor jongere spelers leuk.

Qwixx, spelletje

Spelregels

Het spel bestaat uit 6 dobbelstenen, 2 witte en vier verschillende gekleurde. Het doel is om de hoogste totaalscore te behalen. Iedereen krijgt een score kaart met vier rijen getallen in de 4 verschillende kleuren. Twee cijfer rijen van laag naar hoog en twee rijen met de getallen van hoog naar laag.

Qwixx, spelletje

Wanneer je aan de beurt bent gooi je de 6 dobbelstenen. Degene die aan de beurt is zegt de optelsom van de 2 witte stenen. Die score mag iedereen afvinken. Het is de bedoeling om minstens 5 getallen per rij aan te kruisen in de op elkaar volgende volgorde. Wanneer je dan het laatste getal van de rij gooit kan de rij gesloten worden. Wanneer de rij gesloten wordt gaat die dobbelsteen uit het spel. Als er twee rijen gesloten zijn is het spel afgelopen en kun je de punten optellen. Degene met de hoogste score heeft gewonnen.

Wat vinden wij van het Qwixx dobbelspel

Wij vinden het een leuk, toegankelijk spelletje. Het is een combi van geluk en strategie. We snappen dat het al eens speelgoed van het jaar is geworden. Deze mag in het rijtje van blijvertje, dit wordt wel een klassieker. Het is compact, makkelijk mee te nemen. Wij vinden het handig om een dobbel-bekertje te gebruiken.

Qwixx, spelletje

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief