Delen vinden we super lief

De meeste scheidingen worden aangevraagd, of vinden plaats in september, na de zomervakantie. En ook na de kerst zien we een piek in het aantal relaties dat verbroken wordt nadat je een tijdlang met je side-kick op één lip hebt gezeten. En eigenlijk is dat zo gek nog niet. Op vakantie kun je niet om elkaar heen en dan komen elkaars onvolkomenheden steeds meer boven water. Het zou eigenlijk leuk en ontspannen moeten zijn, maar juist tijdens de vakantie valt je partner tegen.

Realitycheck

Daar waar je tig jaar geleden en voordat je kids had, nog voor viel en aantrekkelijk aan je partner vond, worden tijdens de vakantie, of feestdagen ineens uitvergrote pijnpunten. Zijn angst voor onvoorspelbaarheid en planmatige gedrag was bijvoorbeeld eerst woest aantrekkelijk en waardevol, nu kan het je tegenstaan en zelfs het bloed onder je nagels vandaan halen. Als je zelf mentaal een andere kant op groeit in de relatie, is een familievakantie dan ook de ultieme test. En in een periode van stilstand en reflectie is het een tijd van keuzes heroverwegen waarin velen er achter te komen dat ze het leven leiden dat ze eigenlijk niet willen.

Andere omgevingalleen op vakantie scheiding scheidingen

Eigenlijk is het zo gek niet. Thuis ben je druk met je eigen verplichtingen, je werk en houd je je bezig met je eigen rol in het gezin. De dingen die je thuis in je hectische leven bespreekt, zijn veelal van huishoudelijke aard. Of het gesprek gaat over de kinderen. Samen iets ondernemen vertaalt zich al snel in een avond “Netflix & chill”. Het is dan extra pijnlijk als je op vakantie elkaar echt niets meer te melden hebt.

Natuurlijk kom je tot rust op vakantie, maar als het gesprek beperkt blijft tot “wil je nog wat drinken?” kan dat tenenkrommend zijn, Je vreet je vervolgens helemaal op van binnen! Kijk maar eens om je heen als je op het terras zit op je vakantie adres. Zoveel tafeltjes waar het gesprek maar niet op gang komt. Zorg dus wel om dit vlammetje gaande te houden!

Rolverdelingscheiding scheidingen

Tijdens de familievakantie ben je ook nog eens op elkaar aangewezen en ziet de rolverdeling er ineens heel anders uit. Papa bemoeit zich met de opvoeding en weet ineens alles beter. Of tenminste zo voelt dat. Daarnaast besteedt hij maar wat graag aandacht aan zijn kinderen en is nu ‘dedicated papa’ en ziet jou niet staan. Of misschien wil jij juist graag de omgeving bekijken, terwijl je man liever bij de tent/in het appartement blijft! Jullie willen beiden tot rust komen en je vakantie optimaal invullen, al kan dat voor jou heel anders zijn als voor je partner.

Irritatiegrensout of office zwanger

Mijn advies is dan ook; “laat de boel de boel”. Focus je niet alleen op de vakantie om aan elkaar toe te komen. Het kan dan namelijk enorm tegenvallen. Maak goede afspraken en gun elkaar je dingetje. Mijn man wordt bijvoorbeeld gelukkig van het bezoeken van wijnboeren en spit graag de schappen van de ‘Leclerc‘ af naar fijne wijntjes. Een ‘medaille d’or’ of ‘d’argent ‘voor een fijne prijs wordt groot ingeslagen. Ik kan me er aan storen dat onze caravan 15 dozen rijk is, maar zie de lol er ook wel weer van in. Een vernuftige tekentafel voor ieder kind en voorlopig hebben we een fijne wijn voorraad. Ook kijk ik naar zijn liefde voor de BBQ, of het voorbereiden van het kerstdiner. Zijn ogen glunderen als hij de boodschappen inslaat, terwijl ik er neit aan moet denken.

Kleine irritatiesscheiding

We zijn een sterk team en laten elkaar in onze waarde. En zeker irriteren we ons mateloos aan elkaars bepaalde karaktertrekjes, of elkaars rare familieleden. Als ik al vanaf 7 uur met de kids in de weer ben en ze educatief bezig houd, valt het in mijn ogen verkeerd als hij de kids achter een iPad zet. Ook probeer ik ze minder suiker te laten consumeren, maar manlief trakteert ze gerust op het zoveelste ijsje.

Voor mij geld dan “adem in, adem uit” het is vakantie, laat het gaan… aan een mopperende side-kick heeft hij ook niks. En laten we wel wezen, dit zijn kleinigheden. Over het algemeen zitten we op 1 lijn qua opvoeding en vakantie interesses. Maandenlang langs elkaar heen leven en er op vakantie weer leven in proberen te blazen, moet je ten alle tijden voorkomen.

Realitycheck

En tja, als je er op vakantie achterkomt dat je liever alleen op pad gaat, is er iets anders aan de hand. Dan is het geen wonder dat er door je hoofd spookt: “Waarom ga ik eigenlijk met deze man op vakantie?” Je wordt dan op de feiten gedrukt dat de interesses mijlen ver uit elkaar liggen. Als je het onverhoopt jaren blijft proberen en het echt ‘trekken aan een dood paard is’, is de koek gewoon op! En tot veler verdriet is de vakantie dan vaak de laatste strohalm.

Een al langer wankelend huwelijk stort dan vaak in elkaar op momenten van bezinning. En zodra de kids naar school zijn, worden de advocaten ingeschakeld! Het zijn hoogtijdagen voor echtscheidingsadvocaten in januari, september en ook na de carnaval in het zuiden.

Stop de golf aan scheidingen

Rest mij enkel te zeggen; blijf strijden en zorg dat je op elkaars frequentie blijft zitten! Het huwelijk is echt zo gek nog niet, maar het blijft altijd hard werken! De golf aan scheidingen stemt mij triest en hopelijk vind je nog een lichtpuntje aan de horizon voor jullie relatie!

Veel liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief