Delen vinden we super lief

Het is vandaag dag van de scheiding. Een verdrietige dag dat helaas in sommige gevallen onontkoombaar is. Vind ik mijn man eigenlijk nog wel leuk? Passen we wel écht bij elkaar! Is dit een tijdelijke crisis, of zit ons huwelijk gewoon echt niet meer goed? Zouden we eigenlijk uit elkaar moeten gaan? Maar hoe dan, wanneer dan…. ?
Op vakantie komen vele relaties en ook de langste huwelijken, flink onder druk te staan. Daar waar stellen elkaar jaren ervoor lief hadden, kunnen elkaar jaren later de tent uit vechten. 

trouwen in het buitenland, huwelijk, trouwen withlove, wonen in een monument

Dag van de scheiding

De dag van de echtscheiding is er niet voor niets! Het blijkt namelijk dat na de zomervakantie een piek in het aantal echtscheidingen ontstaat. En dan met name in september! Dat is de maand waarin de meeste scheidingen worden aangevraagd. Hierin is een trend terug te zien, aldus de landelijke echtscheiding cijfers. Sinds 2010 is het iedere tweede vrijdag van september Dag van de Scheiding. Dit is te herleiden naar de allereerste echtscheiding in Nederland op 15 september

De Dag van de scheiding viel dus aanvankelijk op 15 september. Op die datum in 1796 werd de eerste scheiding in Nederland voltrokken. Inmiddels staan we op de tweede vrijdag van september stil op deze eigenlijk, zeer verdrietige dag.

Vakantie perikelen

Voor velen is de vakantie een vluchtoord om weer bij te komen van de dagelijkse relatie-hectiek, of de tropenjaren. Met hoge verwachtingen en een heel eisenpakket vertrekken koppels naar fijne oorden om ‘pas op de plaats’ te nemen. Velen zitten al in een relatie waarin ze niet heel happy zijn, maar ze zijn er van overtuigd: ‘tijdens de vakantie komt alles goed! Bij velen schiet er door het hoofd “We komen weer nader tot elkaar en gaan een fantastische vakantie tegemoet

Gerelateerde blog: Relatie problemen voorkomen en verhelpen met deze 30 tips

schoonmoeder relatie
  • De druppel

Niet alle vakanties lopen helaas even ‘smooth‘. Je kunt niet in 1 jaar alles wat fout gaat, in 2 weken oplossen. Vaak komen we dan zwaar teleurgesteld terug van vakantie, zijn we zwaar ontevreden en gaan we aan alles twijfelen. Vooral aan onze relatie en vervolgens aan onszelf. Heel verdrietig en uiteraard gaat er een traject aan vooraf. Vaak is de druppel tijdens de vakantie gevallen, dat de emmer heeft doen overlopen. Het besluit voor een relatiebreuk is dan snel gemaakt bij terugkomst.

De dag van de scheiding in cijfers

In augustus-september worden de meeste scheidingen aangevraagd waarbij het aantal aantal scheidingen in totaal al jaren schommelt rond de 33.000 per jaar. Daarbij komen nog een kleine 70.000 samenwonende stellen die uit elkaar gaan. Kortweg strandt uiteindelijk 1 op de 3 huwelijken. Naast september is ook maart een maand waarin er veel scheidingen plaats vinden. Ook hier speelt de voorjaarsvakantie een grote rol. In het zuiden van Nederland is het bekend dat na carnaval veel relaties stuk lopen en ook na de feestdagen is het vaak raak.

Gerelateerde blog: Een golf van scheidingen na iedere vakantie. Met je gezin op vakantie is de ultieme relatietest

Relatietherapeut

Elk huisje heeft zijn eigen kruisje. Tot mijn verdriet gaan er enkele stellen in mijn naaste omgeving uit elkaar. Mijn collega gaf ook al aan dat het op de basisschool van haar kinderen schering en inslag is. Het geheim van een goede relatie is mijn inziens echt: communicatie, communicatie, communicatie!” Maar als je uit elkaar groeit dan kun je lullen wat je wil, maar dan is het niet meer te repareren.

thuis voelen, verhuizen, heimwee, home is where your heart is, herinneringen, netwerken
  • Lieve vrede bewaren

En niet alleen tijdens je vakantie, want dat kun je er achter komen dat je elkaar echt niets meer te melden hebt. In zoveel gezinnen wordt de lieve vrede bewaard, vaak omwille van de kinderen. “Zonder wrijving geen glans” zegt men vaak. En misschien is het juist wel goed om het eens te laten knetteren. Ik ben geen relatie therapeut, maar realiseer me dat een goed gesprek toch wel onmisbaar is. Spreek met fatsoen uit wat je in elkaar irriteert en je vind ongetwijfeld een oplossing. Mijn echtgenoot kan het ook niet altijd waarderen, maar je weet dan wel bij beiden waar je staat en waar je rekening mee kunt houden.

Gerelateerde blog: Relatie perikelen, hoe houdt je het thuis stabiel, zen en zorg je voor een lang gelukkig leven (samen)

  • Durf te praten

Love is a battlefield, 99 unieke challenges voor koppels, battle boek, relatie,

Uit eigen ervaring merk ik dat de beste communicatie begint bij het ‘voor elkaar open staan.‘ We gaan het gesprek aan met open vragen en delen ons gevoel. En zoek het vooral ook bij jezelf, want ben jij niet enorm veranderd gedurende de jaren? Ook ik ga bij mijzelf ten rade als ik narrig, of kortaf ben. Dit is niet de vrouw die ik wil zijn en leuk is om mee samen te leven. Geen enkele reactie is zonder hobbels en bobbels, maar het is een levensproject dat nooit af is!

  • Let Love Rule

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Het is vandaag de dag van de echtscheiding. Eigenlijk best een verdrietige dag deze tweede vrijdag in September. zoals ze in Frankrijk ook wel zeggen: “Een geslaagde scheiding vereist die kwaliteiten die je nodig hebt om je huwelijk te doen slagen” Deze foto is 9 jaar geleden genomen samen met mijn vader die mij weggaf aan de liefde van mijn leven! Een goed huwelijk vergt teamwork, hardwork, samenspel, opofferingen, vertrouwen en veel liefde, communicatie en gekkigheid! Op deze dag van de scheiding proosten we op ons samenzijn en op de liefde Let Love Rule En sterkte voor hen die strubbelen #dagvandescheiding #scheiding #scheiden #echtscheiding #familierecht #divorce #advocaten #advocaat #familylaw #lawyerlife #advocatenkantoor #advocatuur 

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

Al lijkt je relatie uitgeblust te zijn, er is altijd nog een manier om elkaar weer te vinden. Ik denk dan aan veel Hollwood comedy’s waarbij je een sleur-stel ziet en dan in een groot avontuur belandt. Het heeft altijd een romantisch einde dat ze elkaar weer gevonden hebben. En de essentie hieruit is; doe toffe dingen samen, verras elkaar en zorg dat je heel veel lacht. maar heb je het gevoel dat je tijdens die toffe hike tour je eega liever het ravijn in duwt, tsja dan is de muziek er misschien toch echt uit. Trekken aan een dood paard kost ook heel veel energie.

Love is a battlefield, 99 unieke challenges voor koppels, battle boek, relatie,

De reddende engel

Je zult het zelf moeten doen en op vakantie kun je het niet allemaal in 1 keer oplossen. Uiteraard kan een vakantie je relatie ook heel goed doen. Als ik terug kijk op onze familievakantie was het rennen en vliegen, maar elke avond hebben we urenlang zitten ouwehoeren met een fles wijn. Lachen, genieten van de kleintjes en elkaar weer vinden. Het gaf ons extra energie en ook een reminder dat we elkaar niet moeten verliezen in alle hectiek dat ook echt kan lijden tot een parental burnout!

Deze dag van de scheiding vieren wij dan ook samen, om de liefde te vieren. zoveel jaar samen en vele jaren getrouwd. En dat willen we heel graag zo houden, maar er is altijd werk aan de winkel!

De koek is toch echt op!

Trekken aan een dood paard heeft niet altijd veel zin en we wensen je dan ook sterkte in deze lastige periode. Naast dat het emotioneel impact heeft, kan het ook zijn weerslag hebben op je belastingen en toeslagen. Mensen die in 2022 uit elkaar gingen of zijn gescheiden moeten extra opletten. Want dit heeft gevolgen voor de belastingaangifte. Met deze reden heeft de Belastingdienst een artikel opgesteld met vijf handige checks die je hier kunt vinden link. Ook heeft de Belastingdienst een scheidenchecklist gemaakt met belangrijke aandachtspunten voor de belasting met de toeslagen op een rijtje. Sterkte in deze verdrietige periode!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief