Delen vinden we super lief

Tijd voor de kapper in de zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur dat voor de ene ouder een rustige periode is van quality time met de kinderen. Voor de ander is het een uitdaging als werkende, (alleen staande) ouder. Zelf nemen we 3 weken vrij en blijven we in eigen land met ons gezin. We hoeven ons niet te haasten, ik ontkoppel van mijn werk, we kunnen lummelen, zwemmen in natuur meren, recreatiegebieden ontdekken en de klok overboord gooien.

We hebben veel leuks op de planning staan en gaan er een fijne zomer van maken. De agenda staat echter niet té vol aangezien vervelen ook echt goed en gezond is. Het zorgt bovendien voor balans. Nu is de vraag.. Welke zomervakantie moeder type ben jij en hoe doorsta jij de aankomende 6 weken? Ik deel je mijn tips en ervaringen… lees je mee!?

1. Overdadige moeder

bakken, taart, lol surprise, MGA
Knutselen, bakken, diamond painting creaties maken…

Ik schaar me onder de ‘vakantie-moet-leuk-zijn-moeders‘ en haal veel uit de kast. Pannenkoeken bakken, we organiseren BBQ feestjes bij Bussloo, slaapfeestjes zijn vaste prik, er wordt geinvesteerd in uitjes en we pakken graag een terras op bijzondere plekken. Het doel is om terug te kijken op mooie herinneringen als gezin die niet gevormd worden met te veel Ipad, gamen of scherm tijd. De activiteiten wissel ik om met een relax dag. Overdaad schaadt is mijn credo, al zijn er veel moeders die helemaal los gaan met knutselactiviteiten, uitjes en feestjes !

Armbandjes maken tijdens een slaapfeestje is leuk en gezellig, ook kun je glazen beschilderen. Het wordt ook een creatieve zomervakantie

Ook investeer ik graag in mijzelf en hoop de miracle morning routine weer op te kunnen pakken, door een stapje terug te doen, meer lucht te creeren en mezelf op de gedeelde nr 1 te zetten. Ik wil niet op de vakantie terug kijken met spijt en ga voor kwalitatieve tijd samen, waar we allemaal zen uit komen. (ook papa) Door ze een nachtje te laten logeren, een paar uurtjes met papa op pad op de mountainbike, of ze aan een zomerkamp te laten deelnemen.

Laatste schooldag, hooray de zomervakantie gaat beginnen. Nu hebben we tijd om Apeldoorn en omstreken te gaan ontdekken.

2. Praktische moeder

Bungel jij aan een zijden draadje, of weet je ook te ontspannen deze zomervakantie?

Ook ben ik een praktische ‘nu-heb-ik-er-tijd-voor-moeder’ en zal ik de tuin in duiken, de schuur opruimen, kasten uitmesten en wordt de trap geschilderd. Kinderen pakken dat ook op en dragen graag hun steentje bij. Als multi taskende moeder combineer ik dan ook graag vakantie met het afvinken van mijn to-do-lijst waarbij we echt klussen kunnen klaren. Wees hierin wel realistisch dat kinderen ook echt de aandacht nodig hebben. Leg de lat niet te hoog voor jezelf.

We zullen veel in en rondom het huis zijn waarbij ook de nodige mama- me-time wordt ingepland. Als de school weer gaat starten, wil ik immers als werkende moeder ook echt opgeladen zijn voor nieuwe projecten en campagnes om wederom een betrokken schoolpleinmoeder, hockeymoeder en sociaal dier te kunnen zijn.

Laat deze zomervakantie voroaal een tijd zijn van lachen, gekkigheid en spelen

3. ‘Let it go’ moeder

Je kunt nog zoveel plannen en in je hoofd halen, maar laat de vakantie ook vakantie zijn. Door een te strakke agenda kunnen je kinderen onrustig worden. Dus let it go…. Rust, reinheid en regelmaat werkt altijd het beste, ook in de vakantie, maar wees niet te streng voor jezelf. Stel huisregels op en wees duidelijk en consequent, maar als ze er iets later in bed liggen, is dat ok. Het zal je kinderen rust en duidelijk geven en een gevoel van veiligheid door rituelen in te bouwen.

En qua huishouding? Het mag best iets rommeliger zijn. Kinderen herinneren zich het schoon en opgeruimd huis echt niet als ze opgroeien, maar wel of je met ze in het zwembad bent gesprongen, of in een duik van het lachen hebt gelegen.

Uiteraard mag er worden gegamed, of TV worden gekeken, maar wel met mate

4. Cultuur ingestoken moeder

En last-nut-not-least wordt er aan de culturele vorming geschaafd tijdens de vakantie. Er zal tijd zijn om voor te lezen, rekentafels te oefenen en we gaan lokale musea bezoeken. We gaan ook een dag naar Volendam en het Mauritshuis met de kids. Leuk en nu hebben we er de tijd voor.

Onze Leisurepas en ook onze museumjaarkaart komt daarbij goed van pas. We gaan veel recreatiegebieden ontdekken waar we nog nooit zijn geweest en waar veel te doen is. Dit jaar zullen ze ook voor het eerst op een SUP board gaan staan en andere watersporten ontdekken, leuk! Nu eerst zelf nog een aantal weken werken en dan gaat de chill-modus aan!

Familie-doe-tentoonstelling Hallo Rembrandt! Mauritshuis Den Haag

Tot slot

Ieder moeder is een andere type moeder en doorstaat de zomervakanie op een eigen wijze. De ene moeder kan na een langere vakantie opgelucht ademhalen als ze de kinderen weer naar school mag brengen, terwijl de ander in een hoekje zit te kniezen. Zes weken is lang, maar een o, zo bijzondere tijd. Het is het moment dat kinderen een grote mentale sprong maken in hun ontwikkeling en een groeispurt ondergaan. We knuffelen meer, geven complimenten, maken mooie herinneringen en we gaan de leukste gesprekken aan.

Hopelijk wordt het voor jullie ook een hele fijne zomervakantie en ben dan ook benieuwd hoe jij er als moeder in staat! Kijk je er tegenop, of gaat de vlag uit? Alvast een hele fijne zomervakantie!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief