Delen vinden we super lief

“Amelie wil je wat melk? Ja maar ik wil niet naar bed.” Dat is tegenwoordig het begin van onze verschillende Droomkonijn bedrituelenbedrituelen. Ons meisje is nooit een makkelijke slaper geweest. Als baby viel ze het liefst aan de borst in slaap. Alleen in een bedje vond ze niks. Hoopvol gaven we haar voor de eerste keer een speen. Als magisch middel, om de kleine lekker, gekalmeerd in slaap te laten vallen. Helaas zonder succes. De speen werd subtiel uitgespuugd. Soms werkte het om een telefoon met het geluid van een stofzuiger naast haar bedje te leggen. Nu, Tweeënhalf jaar later, hebben we andere hulpmiddelen en bedrituelen om ons meisje in slaap te krijgen. Ons nieuwste hulpje is ‘Droomkonijn’ van Splash toys. Amelies super zachte vriendje die haar kamertje verlicht en een zacht deuntje “neuriet”. Oh wat een super fijne ontdekking voor haar, maar zeker ook voor mama en papa! Een betere nachtrust voor ons allemaal. 🙂

Ik wil niet naar bed!

Hoe heerlijk is het om lekker in bed gelegd te worden?! Gezellig mee naar boven. Even knuffelen, tanden worden gepoetst, pyjama aangetrokken. Daar denkt ons meisje heel anders over. Naar bed gaan, is het minst leuke moment van de dag voor onze peuter. Met als gevolg dat ik er ook niet echt naar uitkijk. Mijn man en ik zijn niet heel erg van structuur, maar voor kleintjes is een beetje regelmaat toch wel erg fijn. Dus ook wij hebben een bedritueel om ons meisje lekker in slaap te laten vallen.

Rust en regelmaat de basis van alle bedrituelen

Peuterbed bedrituelenHet is goed als ons peutermeisje een beetje moe is als ze naar bed gaat. Stoeien en springen vlak voordat je richting de slaapkamer vertrekt is geen aanrader. Helaas vind Amelie het super leuk om, zodra ze haar bed ziet, er naartoe te rennen, op het bed te springen en via het raampje (ze heeft een tentbedje) naar binnen te kruipen. Hallo energie en dááááág rust voor het slapengaan. Misschien was een simpel peuterbed beter geweest. Aan de andere kant, in een minder uitdagend bedje kan je je ook verstoppen onder de dekens, springen op je bed en knuffels op de grond gooien.

Voorbereidend werk

Stiekem hebben we ondertussen een heel ritueel om ons prinsesje naar dromenland te krijgen. Voordat we richting de slaapkamer gaan, doen we iets heel rustigs. Eventjes tv kijken, of tekenen met een beker warme melk in de hand. Ik vertel haar altijd van te voren dat het bijna bedtijd is. Voordat we naar boven gaan krijgen papa en Don de kat een kus. Die laatste heeft Amelie zelf toegevoegd aan het dagelijks ritueel.

Naar bovenBedritueel

Voor het slapen moeten we natuurlijk tandjes poetsen, onderdeel van alle bedrituelen. Helaas is dat ook geen favoriete bezigheid van ons meisje. Nog even naar de wc. Wassen, zodat ze schoon haar bed in kan duiken. Pyjama aan en ons prinsesje is er helemaal klaar voor. Dit klinkt een stuk makkelijker en sneller dan dat het in werkelijkheid gaat. Soms heeft ze ineens last van haar been, buik of billen. Of spontaan enorme dorst. Mijn geheime middel is bodylotion. Pijn aan de knie? Gewoon een zalfje er op en hup alle pijn is direct verdwenen. Weinig moeite en perfect resultaat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

S W E E T D R E A M S little Boy ⭐️💫♥️ Dit lieve droomkonijn is superzacht en is een liefdevol knuffelvriendje voor onze nachtbraker. Z’n bestie ⭐️ Het is het ideale slaapvriendje en ook een waaklichtje. Als z’n buikje wordt aangeraakt zie je alle kleuren van de regenboog en hoor je een zacht deuntje. Nu maar hopen dat hij heerlijk in slaap kan vallen en wegdromen!. Zo wordt slapengaan vast iets om naar uit te kijken, want momenteel is hij aardig aan het spoken 👻💤💤💤 #droomkonijn #myboy #sweetdreams #adorable #cute #cuddly #cuddle #small #lovely #love #instagood #nightynight #kids #music #life #sleep #sleeping #children #happy #igbabies #childrenphoto #toddler #instababy #infant #young #photooftheday #splashtoys #tiny #little bedrituelen

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op 15 Feb 2019 om 12:00 (PST)

Droomkonijn2

Onder de dekens

We lezen altijd een boekje voor het slapen gaan. Samen op de rand van het bed ‘leest’ ze hardop mee met “Rupsje nooit genoeg” of ‘Woezel en Pip”. Daarna kletsen we nog een beetje over wat we vandaag gedaan hebben, of wat we morgen gaan doen. Dan moeten het liefst alle lampen aanblijven en kan Klaas Vaak komen strooien. Bij de beste bedrituelen is het voorlezen onmisbaar!

Droomkonijn het ideale slaapvriendje

Gelukkig is er een heel lief en super zacht alternatief. In plaats van alle lampen aan in de slaapkamer blijft er één lampje aan en mag ‘Droomkonijn‘ met haar mee naar bed. Dat scheelt meteen ook in de energiekosten. Droomkonijn is haar nieuwe slaapvriendje. Hij is super zacht en verlicht haar kamertje. Als ze hem aanraakt ziet ze alle kleuren van de regenboog en klinkt er een zacht deuntje. Perfect want ze vindt lampjes en muziekjes heel leuk. Vooral als ze er zelf mee aan de slag kan.

Het allerfijnste is natuurlijk dat ze niet meer alleen in haar bedje ligt. Zo kan ze heerlijk in slaap vallen met Konijn in haar armen. Het is echt een lekkere grote knuffel, die ze heerlijk kan omhelzen. Er ligt zo een halve meter konijn bij haar in bed. Zelfs ‘paardje feestmuts’ moest plaatsmaken voor haar nieuwe vriendje. Ons meisje blij en mama en papa ook heel blij. Als ze ’s nachts wakker wordt hoeft ze hem alleen aan te raken en hij zorgt voor kleurtjes en een super relaxt deuntje. Zo wordt ze weer rustig meegenomen naar dromenland.

Winactie! (winactie gesloten)

Kan jij ook wel wat hulp gebruiken met je bedrituelen om je kleintje in slaap te krijgen? Goed nieuws: we mogen zo een super lief, zacht Droomkonijn weggeven. Doe snel mee! Laat een berichtje achter onder deze blog of onder de winactie post op Facebook. En wie weet heb jij binnenkort een nieuw vriendje in huis voor je kleine meisje of jongetje.  Gelukkig kan je Droomkonijn ook zelf vinden bij onder andere Top1Toys, Bol.com, Toychamp en Intertoys.

Slaap lekker allemaal!

Gerelateerde blog: Het bedritueel – Help! Hoe slaapt mijn kindje goed

aileen testen zwanger

Liefs Aileen

Hey, ik ben Aileen, gelukkig getrouwd met Martijn en woonachtig in het altijd gezellige Brabant. Samen zijn wij ouders van de liefste, grappigste en leukste peuter Amelie. Ons meisje is lekker eigenwijs en druk bezig om de wereld om haar heen te ontdekken, zoals dat hoort bij een twee jarige. Ze is in 2016 geboren in Londen waar we een fantastische tijd hebben gehad samen met ‘Don’ onze kat.  Het gezinsgeluk is in februari uitgebreid met de geboorte van Eloise waarmee Amelie gepromoveerd  tot grote zus. Naast mijn deeltijdbaan vind ik het heerlijk om op onderzoek te gaan en ben ik dol op muziek, theater, feestjes, rennen en fietsen. Genieten van het leven staat bij ons op nummer één en dat doen we dus ook graag!

 


Delen vinden we super lief