Delen vinden we super lief

negenmaandenbeurs 2019

Vorige week was het weer tijd voor de Negenmaandenbeurs. Dè beurs voor zwangere vrouwen en nieuwe mama’s. Die stond nog op mijn to-do lijst voor de bevalling. Het had voor mij geen week later moeten plaatsvinden, dan had ik het weer gemist. Eén dag voor mijn uitgerekende datum begaven we ons richting de Amsterdamse Rai. Gelukkig konden we de auto voor de deur kwijt (P3). We snelden ons dwars door de huishoudbeurs richting de wereld voor mama’s (to-be).

Spelen tot je er rode wangen van krijgt

negenmaandenbeurs 2019

Amelie had ongeveer twee seconden nodig om de play ground van Ballorig te ontdekken. Ze rende naar de ballenbak, soft play glijbaan en klimapparaten. Terwijl ze heerlijk aan het springen en klimmen was, hadden wij de tijd om rustig alle standjes rondom de binnenspeeltuin te ontdekken. Zonder haar uit het oog te verliezen. Ideaal!

Shop till you drop

Amelie was lekker aan het spelen terwijl ik mezelf ondertussen een abonnement op de “Fabulous mama” cadeau gedaan. Echt een leuk tijdschrift! Ik kon meteen gebruik maken van een leuke beursaanbieding.

Mijn moeder en ik hebben allebei een armbandje met een foto van Amelie laten maken bij ‘De Leukste Dingetjes’. Zoals de naam al doet vermoeden verkopen ze allerlei leuke dingetjes. Haarspeldjes, armbanden, sleutelhangers en nog veel meer. Alles zelfgemaakt. Als je liever zelf iets wil maken kan je leuke workshops volgen op de beurs maar ook gewoon in je eigen huis.

Voorlezen, modeshows en muziek

negenmaandenbeurs 2019

Feest was het ook op het podium waar we nog snel een stukje Dirk Scheele mee konden pikken. Dirk op zijn gitaar en de kids lekker dansen, op de mondharmonica en opblaasgitaren.  Er gebeurde nog veel meer. De modeshow met zwangerschapskleding heb ik even overgeslagen.

* Duedate

Eén dag voor mijn uitgerekende datum leek me dat een beetje aan de late kant. Wel super leuk voor dames die wat minder ver in hun zwangerschap zitten. Want je wil tijdens je zwangerschap toch nog steeds goed voor de dag komen? We sloten weer aan bij Kim-Lian die voorlas uit haar boek “Dierendorpje” terwijl er live werd mee getekend. Wat een super schattige plaatjes! Ik had ze al voorbij zien komen bij hun stand met boeken en doeken. Super cute!

Heel veel 9 maanden beurs

We aten nog een lekker frozen Yoghurt ijsje. Met spekjes voor Amelie en aardbeien voor ons. Ik appte het thuisfront dat we bijna naar huis gingen toen we er achter kwamen dat er nog twee hallen waren. De 9 maanden beurs is groot! Volgende keer toch even de plattegrond bestuderen in plaats van direct in mijn tas mikken zonder er verder nog naar te kijken. Wijziging van plannen dus, we gingen nog even door. 😊

Baby winkelstraat

De volgende hal bestond uit heel veel kleinere ‘winkeltjes’. Originele nieuwe producten en merken. Herinneringen vastleggen met de milestonebox van ‘Tales of glory’ (voor de eerste schoentjes tot melktandjes), Your appic (een digitaal opgroeiboekje) en Klikkie (om je foto’s van je telefoon te redden). Maar ook (letterlijk) grote producten. Zo was er de gezinsauto van het jaar verkiezing en kon je fietsen testen op het ‘fiets je rot’ parcours.

De beste vriendjes van mijn grote kleine meid

negenmaandenbeurs 2019

De zachte kleuren van de Woezel en Pip babylijn waren niet te missen. Alles lief en aaibaar speciaal voor de allerkleinsten. Er waren nog meer bekende vrienden van Amelie. Zo wilde ze alles van nijntje wel voor haar verjaardag. (Dat zegt ze als ze iets heel graag wil hebben). Voor haar zusje heeft mijn broer een super zacht en schattig nijntje boxkleed gekocht.

* Rupsje nooit genoeg

nijntje boxkleed

Er was nog een vriendje, echter niet van Hollandse bodem dit keer. ‘Rupsje nooit genoeg’ was op de beurs en kon zelfs geknuffeld worden. Dit wereldberoemde Rupsje bestaat dit jaar 50 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag kan je in zijn wereld stappen in het kinderboekenmuseum in Den Haag. Daar moeten we dus zeker naar toe dit jaar. Op het speelplein van Rupsje nooit genoeg herkenden we één van de actrices van de theater show die we vorig jaar gezien hebben. Ze had goed nieuws: er komt weer een nieuwe show aan. Echt een aanrader!

Nieuwe ontdekkingen en oude bekenden

poppiez negenmaandenbeurs bloggerstour

Ondertussen ben ik redelijk thuis in de wereld van babyproducten dus kwam ik ook wat ‘oude bekenden’ tegen. Zo was er weer een mooie stand van Difrax met de bekende S-fles tegen krampjes.

* Leuk…

We konden even over de buik aaien van Droomkonijn. Eindelijk kon ik mijn Hangmat2GO aanschaffen bij de stand van Poppiezz. En ook kwam ik weer de handige producten (voor binnen) tegen bij Invented 4 kids en (voor buiten) bij de mooie stand van Dooky.

stokke bloggerstour

Ook Stokke was aanwezig en heeft naast de bekende triptrap stoeltjes en bedjes, ook super handige kinderkoffers voor de reislustige families. De dinner setjes voor kindjes wist me ook enorm te intrigeren! En dit is nog maar een kleine greep van alles wat ik gezien heb. Natuurlijk waren er vooral veel nieuwe ontdekkingen. Hier een greep met merken om te onthouden.

Urban iki

wobs warme wanten met fietsen

Ik ben echt helemaal verliefd geworden op de hippe fietsstoeltjes van Urban iki. Ze zien er gewoon heel hip uit. Mooie kleuren en een gaaf rond scherm. Je kunt je eigen stoeltje naar smaak samenstellen. Ik zie het al helemaal voor me twee dezelfde stoeltjes voor- en achterop mijn mamafiets. 😊 Er viel laatst een voetensteuntje van mijn tweedehandsje dus misschien tijd voor een nieuw en veel stijlvoller exemplaar? Het staat in ieder geval op mij wish list.

Bambyo

negenmaandenbeurs 2019

Amelie en ik hebben de heerlijke body milk van Bambyo uitgeprobeerd. Een lekker subtiel geurtje voor je baby zodat die fijne babygeur niet overheerst wordt. Bambyo staat voor natuurlijke producten; luiers, vochtige doekjes en babyverzorgingsproducten. Van luiers kan je niet genoeg hebben. Goed dus voor een goede start met zorg voor een goede toekomst.

Lodger

Eigenlijk kende ik Lodger al van mijn zoektocht naar warme voetjes voor mijn kleintje. Ze hebben namelijk hele leuke, warme babyslofjes. Maar blijkbaar dus nog veel meer fijne producten voor thuis en onderweg. Alles gemaakt van mooie stoffen in stijlvolle designs en kleuren. Voor ons kleinste meisje heb ik een voetenzak aangeschaft zodat ze straks lekker warm blijft als we onderweg zijn. Die zag er zo heerlijk zacht en warm uit dat ik hem niet kon laten liggen. Binnenkort is hun prachtige Empire collectie beschikbaar. Geïnspireerd op de zijderoute die van Europa naar Azië liep. Heel toepasselijk want mooie stoffen staan centraal bij dit merk.

KipKep

kip kep

Ook zo een leuk merk is KipKep. Het merk is ontstaan vanuit de behoefte aan een borstvoedingsdoek waarachter je baby beschut kan drinken. Ondertussen hebben ze veel meer handige, hippe producten. Bekendst is waarschijnlijk de Blenker. Een grote hydrofiele doek om de allerkleinsten goed te kunnen drogen. Hun nieuwste variant is de Blenker badcape.

Kleine meisjes worden groot

Super leuk dat er ook dames van mmmEggies stonden. Enthousiaste legpluimveehoudsters die het ei promoten. Want een ei is niet alleen lekker maar ook heel gezond. Fijn want het is één van de weinige dingen die Amelie echt heerlijk vindt en waar we ook nog wat groente in kunnen ‘verstoppen’. Ze was dan ook enigszins teleurgesteld toen ze een hap van haar net gekregen stressei wilde nemen en er achter kwam dat het een nep ei was. Leuk toch, zo iets totaal anders op de 9 maanden beurs!?

Inspirerende stands

negenmaandenbeurs 2019

We zitten met Amelie midden in de zoektocht naar een goede basisschool. Nou ja middenin…. We willen binnenkort bij 2 of drie schooltjes gaan kijken. Ik zit nu nog in de internetfase. We hebben hier de luxepositie dat we haar rond haar derde verjaardag moeten inschrijven. Heel anders dan in Amsterdam dus.

* School

Fijn dus dat ik iemand tegen kwam van ‘scholen op de kaart’. Op de site heb je direct een overzicht van scholen bij jou in de buurt. Gegevens zoals ligging en soort onderwijs staat zo op je scherm. Erg handig dus. Ik ga er zeker nog naar kijken.

Eloise zit nog in een totaal andere fase. Bij haar zijn we weer aan het proberen om de babytaal te herkennen. Wil ze nou drinken, een schone luier of heeft ze last van krampjes? Dustan babytaal kan je helpen de geluidjes van je baby te herkennen. Je kan gewoon een app downloaden om zo elkaar beter te begrijpen. Super handig dus voor ouder en kind.

Goody bag

negenmaandenbeurs 2019

Bij de uitgang namen we een Scoopy goody bag mee omdat het zo leuk is een tas met producten. Super handig achteraf want nog geen anderhalve dag later graaide ik nog snel een pak sultana, een pindakaasreep en twee pakjes drinken mee voor in mijn vluchtkoffertje. De tas heb ik vervolgens een week laten staan. Tot mijn vreugde ontdekte ik net een Heineken 0.0. Heerlijk! Die gaat er wel in!

Gerelateerde blog: De bloggerstour 2019 op de negenmaandenbeurs was me het dagje wel….

Liefs Aileen

aileen testen zwanger

Hey, ik ben Aileen, gelukkig getrouwd met Martijn en woonachtig in het altijd gezellige Brabant. Samen zijn wij ouders van Amelie en Eloise. Naast mijn deeltijdbaan vind ik het heerlijk om op onderzoek te gaan en ben ik dol op muziek, theater, feestjes, rennen en fietsen. Genieten van het leven staat bij ons op nummer één en dat doen we dus ook graag!


Delen vinden we super lief