Delen vinden we super lief

Afgelopen maand viel de allereerste avonturenbox van Kidiyo bij ons op de mat. Een vrolijke doos, die Amelie en ik maar al te graag wilden openen. Altijd leuk een cadeautje door de brievenbus. Ik ben benieuwd!

Nieuwe ideeën in wording

kidiyo

We hebben Kidiyo leren kennen op de negenmaandenbeurs. Nou ja we… Ons meisje was niet uit de ballenbak te slaan. Maar mijn moeder en ik raakten enthousiast van de nieuwe plannen van Kidiyo. De makers waren op dat moment nog volop bezig met de ontwikkeling van de eerste box. Altijd leuk zo een nieuw product dat vanuit enthousiasme en frisse ideeën gevormd wordt.

kidiyo

Wat is Kidiyo?

Kidiyo staat voor plezier en ontwikkeling van kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Het eerste wat ze hebben ontwikkeld is een veilige app. Naast de app is er nu ook de avonturenbox. Overal zit een idee achter met betrekking tot de ontwikkeling van het kind. Hierbij kan je denken aan creativiteit, taal of geheugen. Het is dus niet alleen leuk maar ook heel erg leerzaam.

Even weg met die telefoon

Onze dochter is heel erg behendig met mijn telefoon. Ze is net drie jaar en kan zelf inloggen, foto’s maken en haar favoriete series of filmpjes vinden. Heel leuk die digitale wereld maar ik vind het toch fijn als ons meisje buiten die computer ook kan spelen en ontdekken. Ook heel fijn om te spelen vanuit je eigen fantasie en een keer zonder al dat plastic waar we een hele kamer van vol hebben staan. Natuurlijk kan ze heerlijk spelen met plastic speelgoed waar soms ook nog geluid of licht uit komt. Maar ik ben heel blij dat ze regelmatig ook met kleurpotloden, boekjes of puzzels in de weer is.

kidiyo

De avonturenbox voor veel speelplezier

De doos vol avonturen ziet er super leuk uit. Vrolijke waterbeestjes versieren de avonturenbox. Amelie werd meteen vrolijk bij het openen want er zaten stickers in. En stickers zijn voor haar altijd goed. Natuurlijk zit er nog veel meer in. Aan de hand van korte verhaaltjes zijn er verschillende kaarten met doe-opdrachten. Opdrachten voor binnen en buiten. Het doet me een beetje denken aan mijn eigen jeugd. Lekker spelen, knutselen, fantaseren en ontdekken. Maar wel met een moderne twist. De doos en inhoud ziet er mooi en eigentijds uit. De verhaaltjes kan je voorlezen maar ook bekijken op internet.

kidiyo

Spelen maar!

We hebben de avonturenbox meegenomen naar ons vakantiehuisje. Aangezien het weer niet echt aantrekkelijk was, zijn we eerst voor een binnen opdracht gegaan. We hebben een masker gemaakt en een schatkaart bekeken met ons zelfgemaakte magische ‘vergrootglas’. Gelukkig klaarde het op, dus zijn we ook buiten op zoek gegaan naar voorwerpen om een kunstwerk te maken. Vooral het masker is een groot succes. Ze staat er mee op en gaat ermee naar bed.

Vooruitgang

Op iedere opdrachtkaart staan tips en weetjes van deskundigen. We zijn er nog niet aan toegekomen om alle kaarten uit te voeren. Erg leuk dat er ook een kookkaart bij zit. Hopelijk werkt dit om de eetlust van ons meisje te verhogen wanneer er een warme maaltijd voor haar neus staat.

De opdrachten nodigen uit om later vergelijkbare spelletjes te doen. Zo denk ik dat er nog heel wat kunstwerken van bloemen komen. Misschien gaan we wel weer bloemen drogen. Net als vroeger bij oma. Ik ben heel benieuwd wat er allemaal nog komen gaat. Kidiyo is volop in ontwikkeling dus dat beloofd heel wat. Goed om in de gaten te houden.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief