Delen vinden we super lief

muizenplaag

De eerste maandag van mijn verlof leek me een perfect moment om de zolder op te gaan. Alle ‘oude’ kleertjes van Amelie lagen daar netjes opgevouwen in plastic bakken. Een prima moment om alles te wassen en een nieuw plekje te geven in de babykast. Vol goede moet sta ik tussen de dozen, skispullen en gordijnen als mijn oog valt op de kinderwagen. De super fijne kinderwagen die keurig ligt te wachten op hergebruik voor de volgende baby….

Familie muis….

Oh neeeee! Andere baby’tjes zijn mij voor geweest! Een muizenfamilie heeft een weg door de stof geknaagd. De familie lijkt vertrokken maar hun sporen zijn nog duidelijk zichtbaar. Getver! Ik haat muizen! Onze kat kan wel met pensioen. Gelukkig stond de Maxi-Cosi in een andere ruimte dus die is gespaard gebleven. Ik baal natuurlijk goed van die kinderwagen.

Verder hebben de muizen ‘gebouwd’ met behulp van onze oude gordijnen. Zonde, maar die lagen toch nog te wachten op een doel. Het boxkleed. Niet fijn maar het was wel een erg lelijk kleed dus op zoek naar een nieuw, mooier en beter exemplaar. Mijn Dooky Hoody. Daar was ik dus helemaal niet blij mee. Dooky is super handig en hip en moest eigenlijk gewoon weer hergebruikt worden. Dat werd dus een enkeltje container…dooky rain

Een Dooky? Wat is nou een Dooky?

Original Dooky is een super Nederlands merk. Waarschijnlijk is het bij veel mama’s wel bekend. Ik ontdekte de Dooky toen ik op zoek was naar iets tegen de zon wat ik makkelijk kon bevestigen aan mijn kinderwagen. Mijn meisje en ik stapten regelmatig door de stad, in het vroege voorjaarszonnetje. Dat zonnetje was wel een beetje veel voor zo een heel klein baby’tje.

dookyIk was al aan de slag gegaan met een doek en creatieve knooptechnieken maar zonder veel succes. En laat het ook nog eens heel gevaarlijk te zijn. De Dooky zonnekap werkt stukken beter. Geen gedoe meer met onhandige dikke knopen maar super makkelijk met klittenband en koortjes. Weer of geen weer, ons meisje kon heerlijk wegdromen. Veilig met een UF-filter zonder dat er ongemerkt een klein saunaatje ontstaat. Gelukkig kan ik mijn Dooky zonnekap gewoon hergebruiken. Die zat tussen de babykleertjes. Na een rondje in de wasmachine is hij weer helemaal klaar voor gebruik.

kinderwagen

Oh, oh een regenbui!

Minder geluk had onze Hoody voor op de Maxi-Cosi. Eigenlijk wilde ik die toch heel graag voor kleine zus gebruiken. Dat houdt het zonnetje zo goed uit haar gezichtje. Het ziet er ook nog eens super hip uit. Het oude exemplaar hebben we dooky hoody regen kapvervangen voor een spiksplinternieuwe. En wat voor één? Ik heb gekozen voor de Hoody Magic Rain. Net even anders dan degene die we eerst hadden. Deze grijze regenkap krijgt overal zwarte sterretjes zodra hij nat wordt.

Ik denk dat Amelie deze ‘toverkap’ ook wel heel erg leuk vindt. De stof is goed stevig en natuurlijk waterdicht. Echt een mooi exemplaar. Fijn dat we hem in huis hebben. Zo kan onze kleine meid als ze geboren is, onder haar nieuwe Hoody mee naar huis vanuit het ziekenhuis. Lekker beschermd tegen regen en zon. Die kan vast achter in de auto in afwachting tot het grote moment.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dooky biedt bescherming tegen zon, regen, wind, sneeuw en licht. Wie kent deze ideale zonnekap nu niet? En ook hebben ze een ‘tover kap’ voor in de regen in hun collectie. En de nieuwe vondst ‘heart hook’ vind ik een toffe ontdekking! Handig om je tas dichtbij te hebben en de vorm is mijn #coupdecoeur zoals ze in het Frans mooi zeggen (ontdekking) #dooky #hearthook #dooky #kinderwagen #blogonline #blogger #9mbbloggerstour2019 #xplorys #coupdecoeur #hart #heart #handig #ontdekking #gadget #babymusthave #babyontheway #stroller #negenmaandenbeurs #negenmaandenbeurs2019 #amsterdam #rai

Een bericht gedeeld door OLIVETTE (@olivettepuntnl) op

heart hookHanden vrij met de nieuwe Dooky Heart Hook

dooky heart hookZe hebben natuurlijk niet stil gestaan bij Dooky qua productontwikkeling. Hun nieuwste product is de Dooky Heart Hook. De stevige, hartvormige haak klik je makkelijk vast aan de stang van de kinderwagen waardoor er een handtas of luiertas aangehangen kan worden. Zo is je tas veilig in de buurt en goed in het zicht. Fijn om er snel iets in en uit te halen. Super handig zoals we van hun gewend zijn en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Weer of geen weer, ik ben er klaar voor om lekker op stap te gaan met mijn kleine meid.

Liefs Aileen

aileen testen zwangerHa, ik ben Aileen, gelukkig getrouwd met Martijn! We wonen alweer een tijdje in het altijd gezellige Brabant. Samen zijn wij ouders van de liefste, grappigste en leukste peuter Amelie. Ons heerlijke meisje is lekker eigenwijs en druk bezig om de wereld om haar heen te ontdekken. Zoals dat hoort bij een tweejarige. Ze is in 2016 geboren in Londen waar we een fantastische tijd hebben gehad. Gekomen met z’n tweetjes en Don de kat. Terug nog veel completer, met ons kleine meisje erbij. Het gaat niet lang meer duren voordat Amelie grote zus wordt. 

Ik ben gek op het bruisende stadsleven en kom nog vaak in de steden waar we gewoond hebben. Eerst in onze kinderloze tijd in Amsterdam en later in Londen. Tegenwoordig zijn we meer in het bourgondische ‘s-Hertogenbosch te vinden. Een fijne stad met zo veel meer dan alleen Bossche bollen en de prachtige Sint-Jan. Naast mijn deeltijdbaan vind ik het heerlijk om met mijn meisje op onderzoek te gaan. We zijn gek op kunst zoals muziek en theater, “water” (zoals Amelie dat noemt), feestjes voor groot “lekker olijfjes eten met heel veel mama’s” en klein “spelen met de kindjes” . Zo nu en dan sportief, heel veel rondjes rennen en fietsen. En soms ook heel relaxt, een taartje voor Amelie en een wijntje voor Martijn en mij. Genieten staat bij ons op nummer één en dat doen we dus ook volop.


Delen vinden we super lief