Delen vinden we super lief

MusthavesNog een maand of twee wachten en we zijn ‘ineens’ een gezin van vier. Ik kan het me haast nog niet voorstellen. Tegelijk kijk ik er zó ontzettend naar uit! Het lijkt al heel lang geleden dat er een klein wiegje naast mijn bed stond, met daarin ons kleine wondertje. Ondertussen is dat kleine wondertje veranderd in een lieve, vrolijke peuter, die aan iedereen verteld dat ze een zusje krijgt. Vanmorgen voelde ze de baby bewegen in mijn buik en zei ze: ‘Nee, papa dat is niet raar! Dat is mijn zusje!’ De tijd van zakken vol luiers, flesjes, musthaves en knuffeldoeken ligt al even achter ons. Het is niet erg dat de grijze bak eens per maand geleegd wordt. Met alleen nachtluiers is dat meer dan genoeg. En nu mogen we ons weer opmaken voor een bijzonder mooie tijd en hebben we de musthaves besteld

Nieuw tijdperk

Knuffels blijven leuk, maar de labelknuffels hebben plaatsgemaakt voor de eeuwige favorieten “paardje feestmuts” en “kikker”. Flesjes zijn veranderd in bekers, tuitflesjes en helemaal feest: rietjes! Met een zusje op komst breekt er weer een andere tijd aan. Daarom heb ik vast wat spulletjes in huis gehaald. Beter te vroeg dan te laat! Bij baby Amelie waren de producten van Difrax een groot succes. Dus ook nu, ben ik bij dit fijne merk gaan shoppen. Deze musthaves heb ik alvast in huis gehaald…

buik hoe vertel ik het mijn baasKlaar voor de start met deze musthaves!difrax baby Musthaves

Blijf nog maar even in mama’s buik om door te groeien’, fluister ik mijn buik toe…. Ondertussen zorgen wij voor een fijn nestje met de nodige musthaves voor een goede start. Het bedje wordt weer omgetoverd in een super schattig babywiegje. De babykamer is zo goed als klaar. We zijn toch voor het olifantenthema gegaan. Amelie vond de pluchen olifant aan de muur nog steeds “een beetje spannend”.

Dus zij krijgt het hertje dat beneden in de speelkamer hing. De olifantenwasmand, olifantenplaatje aan de muur, een prachtige olifantenkop en ineens lijkt alles te kloppen. Natuurlijk hoort daar ook een olifantenknuffel bij. ‘Olifant Elliot’ ligt al op haar te wachten.

Deze heerlijk zachte, platte Difrax knuffel is perfect voor de allerkleinste. Super leuk natuurlijk, van die hele grote teddyberen en koeien voor op de kinderkamer. Maar voor de kleine zelf is een plat exemplaar stiekem veel handiger. Gevuld met kleine bolletjes waardoor het lekker ligt in kleine babyhandjes. Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste daarom zitten en geen kleine onderdelen aan. En als Elliot onder is gespuugd,elliot difrax musthaves of uit de kinderwagen is geworpen kan je hem gelukkig weer opfrissen met een wasbeurtje. Fijne knuffeltjes zijn mijn idee echte musthaves voor je kindje!difrax baby Musthaves

Drinken, drinken, drinken…

Mijn plan is om het eerste half jaar alleen borstvoeding te geven. De baby wordt extra beschermd tegen ziektes en (ook niet vervelend) het helpt de zwangerschapskilootjes verdwijnen. Het klinkt zo makkelijk; de baby aan de borst leggen en drinken maar. Helaas gaat het vaak minder makkelijk dan het klinkt. In het begin moet je elkaar leren kennen. De productie moet op gang komen en je moet op de juiste manier aanleggen.

Het is fijn om flesjes in huis te hebben voor het geval het niet lukt met de borstvoeding. Maar ook als het wel goed gaat, zijn flesjes geen overbodige luxe. Het is goed om de baby tussen de vier en zes weken te laten wennen aan flesvoeding. Zo voorkom je dat je kleine spruit, tegen de tijd dat je weer aan het werk gaat, de fles weigert. Het is ook gewoon handig als de baby gevoed kan worden als jij er een keer niet bent.

De ideale babyflesjess fles musthaves difrax s fles

Ik heb alvast een paar van de populaire Difrax babyflesjes in huis gehaald.  Musthaves voor iedere moeder voor een fijne start. De flessen zijn herkenbaar door de opvallende S-vorm. De ergonomische flesjes hebben deze vorm met een reden. Het zorgt ervoor dat de lucht gedoseerd wordt toegevoerd en er geen vacuüm ontstaat.

De lucht vermengt zich niet met de melk, dus geen luchtbellen. Hierdoor vermindert het die ‘oh zo vervelende’ buikkrampjes en de voedingsstoffen blijven intact. De vorm zorgt er ook voor dat onze kleine meid straks heel ontspannen kan drinken in een natuurlijke ronde voedingshouding.S-Fles musthaves difrax

Tijdens het drinken kan ze mama en papa goed aankijken. En haar grote zus natuurlijk. Want ik verwacht dat zijn het baby’tje straks ook heel graag een flesje wil geven. De flesjes zijn er in verschillende maten en vormen. Zo is er naast de ‘Natural’ ook de ’S-Babyfles Wide’ met een extra wijde opening en de ‘Handgreepfles’ om de ontwikkeling van de motoriek te bevorderen.

Een pan vol flesjes

Bij Amélietje had ik ervoor gekozen om geen flessen sterilisator aan te schaffen. Er moest al zoveel gekocht worden. Ik wilde natuurlijk wel dat ons prinsesje hygiënisch drinkt en niet ziek wordt van enge bacteriën uit het babyflesje. Mijn vader heeft het nog steeds over die enorme pan vol flesjes. Gelukkig kan je de Difrax flesjes makkelijk uit elkaar schroeven zodat het overal goed schoon wordt.

Toch denk ik erover om dit keer voor zo een handige magnetron sterilisator te gaan. In de Difrax magnetronsterilisator kan je ook meteen de onderdelen van de borstkolf steriliseren. Of fopspeentjes. Gewoon hup, in de magnetron. Klinkt toch wel heel makkelijk….Vonden jullie sterilisatoren musthaves, of niet? difrax baby Musthaves

Melk voor later

Nu ik het er toch over heb. Een goede borstkolf is ook niet verkeerd. Bij Amelie werkte ik niet in de tijd dat ik borstvoeding gaf. Lang leve het Engelse zwangerschapsverlof van een half jaar! Natuurlijk kolfde ik wel. Alleen niet zoveel als wanneer je na een paar maanden weer acht uur op een dag gaat werken. Net als borstvoeding geven gaat ook het kolven niet vanzelf. Ik heb echt wel even moeten oefenen om een redelijke hoeveelheid melk bij elkaar te krijgen. Mijn vriendin vergeet nooit het geluid van het handpompje toen ik voor het eerst een nacht zonder baby op stap was.

Prima voor zo nu en dan maar als ik op kantoor moet gaan kolven lijkt mij een elektrische kolf wel een stuk fijner. De aanschaf van een borstkolf schuif ik nog even voor me uit. Eerst maar eens kijken hoe het gaat met de borstvoeding. Als het zo ver is lijkt me de Difrax borstkolf een prima optie. Hij is lekker onopvallend, stilen handsfree.

Relaxt aan een speentje sabbelen

Ik kan me nog zo goed herinneren hoe onze kleine wurm de hele dag aan de borst wilde. Logisch want zuigen is voor kleintjes rustgevend en geeft een troostend effect. Het is alleen niet heel makkelijk als je de hele dag een kleine meid aan de borst hebt. Gelukkig is daar de fopspeen! De Difrax speentjes groeien mee met elke fase van de kleine. Ik heb er nu ééntje klaarliggen die voor baby’tjes tot een half jaar oud. Dit is handig want met de leeftijd verandert ook de zuigbehoefte. Het vlindervormpje zorgt ervoor dat het neusje goed vrij blijft en de gaatjes onderin voor een goede luchttoevoer wat irritatie aan de huid voorkomt.difrax baby Musthaves

Gelukkig zijn er heel wat dingen veranderd op babygebied. Ik kan me nog zo goed herinneren dat mijn kleine broertje zo hard aan zijn speentje zoog, dat er een geïrriteerd rondje boven zijn bovenlip ontstond. Oh, ook super handig van de fopspeen die voor ‘Lotje’ klaarligt: het is een ‘glow in de dark speentje’. Zo kan je hem makkelijk terug vinden in een donker kamertje. Zorg voor schoonmaakdoekjes voor onderweg. Altijd handig!

Er zijn allerlei handige en leuke accessoires te krijgen voor de speentjes. Een vrolijk, lekker zacht fopspeendoekje met van die leuke labeltjes om lekker te ontdekken. Het maakt het speen-terug-zoeken meteen ook een stuk makkelijker. Ik heb in ieder geval vast een trendy koortje klaarliggen om zoekstress te voorkomen.

Hippe kleuren en stijlen

Het allerbelangrijkste van babyproducten is natuurlijk dat het veilig en handig is. Een beetje trendy is natuurlijk ook niet vervelend. De ‘Woezel en Pip’ of ‘Nijntje’ collectie is tof. Heel leuk vind ik ook de ‘gold collectie’. Speciaal ontwikkeld voor het 50 jarig bestaan van dit mooie familiebedrijf. Je wil toch ook dat de kleine er een beetje hip bij ligt 😉. En voor ons is het nu enkel nog een gevalletje wachten….

Liefs Aileen

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief