Delen vinden we super lief

negenmaandenbeurs vadersDe 33e editie van de Negenmaandenbeurs ligt achter ons waar in totaal 50.024 bezoekers rondliepen. In het persbericht lanuit de organisatie lees ik dat bezoekers de beurs met een 7,5 waarderen en 87% zou een bezoek aanbevelen aan een familielid, vriend(in) of kennis.

Hier schaar ik mij zeker onder. Het was weer een feestje om hier aanwezig te mogen zijn. Er was dit jaar zelfs een papaklas voor (aanstaande) vaders…

Besteding

Ook lees ik in het persbericht dat de gemiddelde besteding € 142,- was en dat bezoekers gemiddeld 4,5 uur zijn gebleven. Dat vond ik best kort als ik kijk naar mijn eigen tijdsbesteding. Er was namelijk zoveel te doen. Ik heb echt van 11:00 t/m sluitingstijd (18:00) de beursvloer over gestruind als bezoeker. Er waren zelfs twee dagen dat je er van 11:00 t/m 10 uur s’avonds kon rondlopen. Superleuk om dan ook de huishoudbeurs erbij te bezoeken.

Qua bestedingsbedrag kom ik op de 175,- euro. Best veel, ik weet het, maar ik want ben aardig gezwicht voor veel aanbiedingen. Vooral kleertjes die met 50-70% korting werden aangeboden, luiers en vele andere toffe ontdekkingen die in mijn vorige blog kon terug lezen. en met de pin heb je het pas thuis door…oeps..

Gerelateerde blog: Een 4e? Op de negenmaandenbeurs beginnen de hormonen weer op te komen

Papaklas tijdens de negenmaandenbeursnegenmaandenbeurs

Dit jaar was er ook aandacht voor de papa’s. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid presenteerde tijdens een speciale Papaklas-editie de nieuwe wet, “Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG)“. Ook tijdens de Mama Masterclasses en de sessies in de Expert Lounge kon je je kennis hierover bijschaven als vader of moeder.

Partner in crime

Het viel me op dat er weinig mannen rondliepen. Dit bleek ook wel uit de cijfers. Het bezoekersonderzoek liet zien dat ca. 1 op de 5 bezoekers haar partner naar de Negenmaandenbeurs heeft meegenomen. Dat vond ik eerlijk gezegd nog veel, want vaders lieten het in mijn ogen massaal afweten wat ik die dagen zo om mij heen heb gezien. Vrouwen waren veelal met (schoon)moeder, zus of vriendinnen op pad.negenmaandenbeurs vaders duurzaam

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, sprak op de Negenmaandenbeurs met (aanstaande) vaders over het vaderschap, het verlof en de verdeling van zorgtaken thuis. “Een mooie ochtend om te horen dat het kabinet het betrokken vaderschap actief wil stimuleren” en “Het feit dat mannen hun vaderrol steeds meer lijken te willen pakken, vind ik een mooie ontwikkeling” aldus vaders tijdens de speciale Papaklas-editie op woensdag 21 februari.

Duurzaam aanbodnegenmaandenbeurs vaders

Voorheen werden duurzame producten wel gewaardeerd maar ze bereikten de reguliere consumentenmarkt ternauwernood. Dat was nu wel anders tijdens de negenmaandenbeurs. De eerste “Consumer Award” is bijvoorbeeld gewonnen door Bambyo Baby Organic Star (de prijs voor het meest innovatieve babyproduct verkozen door consumenten) Dit zijn luiers, vochtige doekjes en verzorgingsproducten gemaakt van 100% biologische grondstoffen. Een goed begin en stimulans voor ondernemers om zich meer berichten op duurzaamheid.

Puur baby plaza

Ook op het Puur Baby Plaza stonden er ondernemers met een uitgebreid workshop programma gericht op duurzaamheid. Bij de gedreven ondernemers van Seepje mochten we aanschuiven om het verhaal achter dit bijzondere merk te horen. Poppy to PUMPKIN had bijvoorbeeld een prachtig babykamertje ingericht met een diversiteit aan duurzaamheid. En op het Groenten en Fruitplein hebben kregen we uitleg over fijne, duurzame initiatieven.

Vaderschapstestnegenmaandenbeurs

Wist je dat maar liefst 6 – 8% in Nederland niet de biologische vader blijkt te zijn van zijn kind*!? Daar schrok is best van toen ik dit las. Een bijzondere exposant tijdens de beurs was Vaderschapstest.nu waar (aanstaande) vaders of moeders informatie konden inwinnen en een test konden aankopen.

Ik weet dat mijn echtgenoot niet hoeft te twijfelen. 1 blik zegt genoeg als je naar mijn kinderen kijkt. Maar als je twijfelt is het zeker een uitkomst. Nooit geweten dat dit zo speelt onder ouders. 6-8% dat is best veel!

Arne Brons van Vaderschapstest.nu. “Ik was verrast door de reacties op mijn deelname. Veel mensen kwamen lachend langs, maar keerden alleen terug om toch wat meer informatie in te winnen. Tegen mijn verwachting in hebben maar liefst 10 mensen een test aangekocht!” 

Praktische informatie Negenmaandenbeurs 2019

negenmaandenbeurs vadersAankomend jaar zal de Negenmaandenbeurs plaatsvinden van 20 t/m 24 februari 2019 in RAI Amsterdam. Het is onwaarschijnlijk dat ik er met bolle buik zal rondlopen, maar zal er zeer zeker naar toe gaan voor de inspiratie en het ontmoeten van fijne merken en bedrijven. Dus zeer zeker; Tot volgend jaar!

Meer informatie is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl of volg de Negenmaandenbeurs op Facebook: www.facebook.com/Negenmaandenbeurs. En voor alle wensmama’s Fingers crossed!! Hopelijk lukt het julie heel snel om zwanger te raken!!

Liefs Olivettenegenmaandenbeurs

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

* Bron: Vaderschapstest.nu


Delen vinden we super lief