Delen vinden we super lief

Het is lastig om optimaal te balanceren tussen een fulltime baan, het gezinsleven, vrijwilligerswerk en een sociale leven, jaja, die stof ik ook nog eens af. Jaloersmakend kijk ik naar vrouwen die het helemaal voor elkaar lijken te hebben, met name nu we meer thuiswerken. Vrouwen met een ambitie van jewelste, iedere avond een voedzame maaltijd op tafel, kinderen in het gareel, sportclubjes, en elke online meeting en presentatie lijkt moeiteloos te lopen. Met verbazing kijk ik naar succesvolle, werkende moeders die een ieder ook ‘de perfecte moeder‘ lijkt te zijn. Ik besluit om de kunst af te kijken en heb de 12 opvallendste bevindingen op een rijtje gezet.

twijfel, zekerheid, kracht, onzeker, self made summit. powervouw

1. Nee is ook een antwoord

Wat me het eerst opvalt is dat succesvolle, werkende moeders ook ‘nee’ durven te zeggen. Het ziet er vanaf een afstandje zo picture perfect uit, maar iedere moeder heeft haar focus en laat ook dingen varen. Ze hebben geen last van FOMO (fear of missing out), tonen hun onzekerheden minder en geloven in zichzelf. ‘Nee‘ is ook een antwoord dat het leven vaak een stuk makkelijker maakt. Ooit hoorde ik het treffende; “Met een JA maak je vrienden, met een NEE krijg je respect”

2. Niet altijd ‘aan‘ staan

Als werkende, ambitieuze moeder sta je altijd ‘aan‘. Werk en privé kruizen elkaar en het is de kunst om dit goed te kunnen scheiden. Om de balans te behouden en minder stress te ervaren, is het maken van duidelijke grenzen cruciaal. Net als voldoende me-time en tijd om te lummelen op jouw favoriete zitzak. Je hoeft echt niet altijd aan te staan om succesvol te zijn en om veel gedaan te krijgen. Neem je pauze, ontbijt goed en sluit de dag bijtijds af, zijn adviezen van vele ambitieuze vrouwen om mij heen. Een waardevol advies voor mezelf is ook wel; wees niet te streng voor jezelf!

“Geef je lichaam dan ook een pauze, want anders zorgt je lichaam dat je een pauze krijgt, maar wel op zijn eigen voorwaarden…”

burn out, ambitieuze moeder,
Succesvolle moeders kunnen het zich niet veroorloven om zichzelf te verwaarlozen. Ze weten dat kinderen ook hun volledige aandacht nodig hebben

3. Plannen

Waar ik zelf niet heel sterk in ben en mijzelf in ben gaan ontwikkelen, is een strakke planning! Het is zo makkelijk om jezelf doelloos te laten leiden door de dag en je inbox. Laat je minder verrassen door je dagelijkse agenda en besteed je tijd efficienter en daadkrachtig. De ochtend is vrij voor de lastige taken en s’middags heb ik mijn bel rondje en ben ik flexibeler, mocht er onverhoopt een kindje mijn thuiskantoor binnenstormen.

agenda, alleen, planning, 2020

4. Focus

In het verlengde van een goede planning is focus cruciaal. Doe geen honderd dingen tegelijkertijd, maar rond eerst iets af en ga door met het volgende taakje op je lijst. Laat je dan ook niet steeds afleiden om een ander te helpen. ‘Van het vele multitasken wordt niemand beter of efficiënter’ wist een vriendin me te overtuigen, waarbij het gras altijd groener lijkt. ‘Maar wees gerust, niets is wat het lijkt’ wist ze me ook te verzekeren. ‘De ene week heeft A de aandacht en de volgende week project X, een schuldgevoel, daar hebben we niets aan!

5. Let it go

mama, thuisschool, moeder, multitasken, coronavirus, homescholing

Werkende moeders voelen zich geregeld schuldig, maar hebben ook geleerd om de lat niet té hoog te leggen. ‘Mama kan niet allesis een lijfspreuk en laten zich geen schuldcomplex aanpraten. Ze beheersen de kunst van het ‘loslaten‘ als geen ander! Creër dus naast je bucketlist ook een eigen Fuck-it list. Let op: de verwachtingen leggen succesvolle werkende moeders wel hoog, maar het is o.k om niet altijd te slagen en ze zijn daarin realistisch!

6. Blijf leren

iets nieuws leren, studeren, blond, dag van de blondjes, national blonde day

Het advies om te blijven leren, buiten je comfortone te stappen en om in kennis te investeren, legde ik liever naast me neer. Toch is het advies spot-on. Ook al denk je nu het overzicht niet te hebben en heeft een dag te weinig uren, meer kennis zorgt voor meer inzichten en balans, beloofd! (De miracle morning methode en ook business events helpen daarbij)

7. Ze blijven in het heden

Gedane zaken kennen geen keer waarbij succesvolle moeders hebben geleerd om niet in het verleden te blijven hangen. Ze stellen doelen voor zichzelf, maar maken zich niet al te druk om wat komen gaat. Er is maar één plek waar ze kunnen zijn. De ‘wat-als’ scenario’s bestaan ​​niet.

grind, oprit, huis, grint
Na regen komt zonneschijn,
bekijk zoveel mogelijk van de positieve kant

8. Zelf liefde

Net als de Parisienne weet de Nederlandse powervrouw dat er meer is dan enkel moederen en het gezin. Het geluk komt je niet aanwaaien en is niet vanzelfspekend. Uiteindelijk ben je zelf de kompas van je eigen leven en sta je aan het roer dat zeer bevrijdend voelt. Geluk wordt verdiend en gecreëerd dat niet komt aanwaaien. Werkende moeders zijn hun eigen levenscoaches, hun vertrouwen is sterk en houden zichzelf veelvuldig een spiegel voor.

9. Ze doen alles wat binnen hun vermogen ligt!

De combinatie werk-gezin is voor velen zwaar waarbij de positievelingen blijven streven naar alles wat binnen hun vermogen ligt. ‘Goed‘ is soms ook goed genoeg, maar ze hebben wel het vizier op hoge verwachtingen. (binnen hun kunnen). Het motto is dan ook ‘Ik kan het ´´´´ nog’ niet’ en geven niet op.

10. Social media ban

Succesvolle vrouwen zijn enkel op social media als het een doel heeft. Personal branding, een DM, of netwerken via interessante platforms. Er wordt geen tijd verspilt aan ellenlang scrollen op de smartphone en het bekijken van andermans ‘gelukkige‘ leventje. Weet waar jij blij van wordt en maak daar tijd voor vrij. Tip: Plan een Social media pauze in en spendeer je tijd spaarzamer.

Privacy beleid Olivette.nl telefoon verslaving trubendorffer
Verander jezefl nooit zodat anderen je aardig gaan vinden, maar wees ten alle tijden jezelf zodat de juiste mensen op je pad uzllen komen die je aardig zullen vinden.

11. Oetsjiekoetsie

Werkende Moeders geven hun kinderen ook gezonde huishoudelijke taken en verantwoordelijkheden, zonder te zoetsappig te worden. Het zijn geen helikopter ouders en prijzen hun kind daar waar het gemeend en terecht is. Het is echt mogelijk om én een privé-leven te hebben dat op rolletjes verloopt én een succesvolle carrière te hebben. Daarnaast zijn het niet altijd controle freaks. Geef je grenzen dan ook zeker aan en ga delegeren. Geef de ander vooral verantwoordelijk voor zijn eigen taken, dat scheelt je veel ballast.

huishoudelijke taakjes

12. Gezondheid eerst

Restaurant De Kas, kookboek, amsterdam, moestuin, groenten, gezond, uit eten,VAN HET LAND OP HET BORD

Uitslapen is voor later, een gezonde maaltijd heeft voorrang en een sport routine plannen is een noodzaak om je balans te behouden én een goede gezondheid. Maak dan ook gezonde keuzes en doe aan zelf liefde.

Tot slot

Het moederschap combineren met een succesvolle baan is keihard werken, daar zijn we het met zijn allen over eens. Mocht je dit lezen en de balans willen (terug)vinden, neem dan vooral een stapje terug. Alleen jijzelf kan je eigen wensen en verlangens waarmaken en net als de ‘succesvolle werkende moeders’ haar beste leven leiden. Geef je eigen grenzen aan en stippel daarmee je gewenste levenspad. Ik hoop dat bovenstaande tips waardevol zijn en dat je jouw mindset weet bij te schaven met de bijhorende vaardigheden. En toegegeven, ook bij mezelf is er werk aan de winkel en lees ik de tips nog een keertje extra goed door!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief