Delen vinden we super lief

Vol trots laat manlief me de plaatjes zien! Hij gaat op survival met zoonlief en zijn dochter en gaat logeren in een boomhut in Overijssel! Net als afgelopen jaar toen hij een 1 op 1 uitje had in een boomhut in Overijssel. Dit was zo’n groot succes dat hij dit wilde herhalen. Het was zijn voorstel om zowel met z’n dochter als zoontje op avontuur te gaan. Smelt… Wat is het toch een kanjer. Hij is echt mijn superheld, knight in armor….

Power to the parents

Op zulke momenten ben ik zo trots dat hij de vader is van onze kinderen, ik kan me geen betere vader kunnen indenken. (De ‘achter het behang plak momenten daargelaten hoor, die zijn er ook genoeg!) In de hectiek waar ieder jong gezin dagelijks mee geconfronteerd wordt, vergeet je soms om er echt even bij stil te staan. We rooien het samen maar wel mooi! Hectische tropenjaren liggen achter ons en ook de huidige leeftijden (3,5 & 6) bieden veel uitdagingen! 3 kids onder 6 jaar is aanpoten met de gebroken nachten en volle dagen. Daarnaast hebben we net als iedereen, zijn UPS en downs waarbij er momenten voorbij zijn gekomen dat de grond onder ons weg werd geslagen! Hierbij is het altijd de kunst geweest om aangelijnd te blijven bij elkaar! Te veel relaties en huwelijken gaan stuk en het blijft altijd werk aan de winkel.

10 jaar getrouwd, 10 mijlpalen..

Wat hebben we vaak een kort lontje gehad en wat hebben we wat afgesnauwd. Vaak ging dat gepaard met chronische vermoeidheid en slaaptekort! Maar de liefde werd sterker en hebben we van elkaar de irritante, en zoveel meer de liefdevolle kant gezien. Mijn man vangt me op als ik het even niet meer weet, of als ik even ‘kook’ van boosheid richting de kids. (Guilty as charged) Met liefde en geduld neemt hij het over en geeft mij lucht. Voor iedere ouder vast herkenbaar. Omgekeerd zie ik het ook en ben ik er voor hem. Mijn man is een toffe papa en vandaag heb ik het hem nog maar eens extra verteld. Vooral nu we tien jaar getrouwd zijn en 15 jaar samen! Voor de tien jaar hierbij de tien inzichten die ik gaandeweg heb gekregen waarom papa mijn superheld is!

1. Ontploffingsgevaar

Iedere ouder is wel eens ontploft en heeft z’n stem verheven. Het is dan uiteraard een kleine moeite om sorry te zeggen en dit uit te leggen aan je kindje. Kinderen snappen er anders niets van. Mijn dochter zei recent “Mama wat kijk je boos” Ze waren onhandelbaar en mijn leeuwenkreet deed vermoedelijk de hele buurt beven. Op deze momenten is papa mijn sidekick en houdt hij me ook terecht een spiegel voor. Dit doet hij overigens subtiel, zonder dat hij ook een snauw naar zijn hoofd geslingerd krijgt! Dat vind ik echt knap, want je meest geliefde persoon krijgt soms het meest voor zijn voeten geworpen.

2. Respect

We respecteren elkaars manier van opvoeden. Ik ben strenger, duidelijker en heb m’n principes. Manlief speelt daar mee, waar ik wel eens een diepe zucht bij moet slaken. De iPad, tv en naar “bed toe” regels liggen anders bij hem dan bij mij, maar ach verschil moet er wezen. We respecteren als ouders elkaars grenzen en ook elkaars regels. Elkaar uitspelen zal niet (zo snel) gebeuren. Uitzonderingen daar gelaten!

3. Family First

In de keuzes die we maken, zal het gezin voorgaan. Er zijn momenten geweest dat we konden emigreren naar onmogelijke landen, waar je je kind niet wil laten opgroeien. Het welzijn van de kids en ons als gezin gaat altijd voor. Baan technisch ben ik teruggegaan van fulltime naar 32 uur, om mezelf lucht te gunnen en mijn kids ook zelf van school te kunnen halen. En dat papa de kids naar school kan brengen is te gek! Hij pakt zijn vaderrol zo liefdevol op! Ik weet als geen ander dat dit echt veel waard is. Veel meiden zie ik strugglen in hun rol als alleenstaande moeder, respect!

4. Geduld

Het geduld dat ik zelf soms mis, probeer ik mijn kinderen wel aan te leren. Weet je wat in Frankrijk het meest favoriete woord van de moeder is? Dat is “attends” oftewel even wachten. Met zoveel liefde en geduld staat manlief de kids bij. Als m’n kids iets in hun hoofd halen, willen ze het vaak per direct ter plekke regelen. Ik geef schoorvoetend toe dat het tot tien tellen niet altijd even goed lukt. Manlief daarentegen is crisismanager pur sang met engelengeduld!

5. Sidekick

Ik hoef maar een gil te geven en papa staat paraat. Het was al een voorteken tijdens mijn zwangerschap dat ik de jackpot binnen had gehaald. Hij zorgde dat me aan niets ontbrak. Zelfs voor mijn zwangerschap cravings sprong hij in de bres. Ook is hij mijn sidekick bij lastige beslissingen die ik moet nemen, of als ik een zenuwslopende presentatie, of video-opname heb!

6. Little king

De kids zijn echte “Little emperors”, ze hoeven maar een kik te geven en papa regelt het. Papa is de Lion King die zorgt voor de Hakuna matata en rust in het gezin. Hij weet als geen ander waar zijn kracht ligt en als er dingen moeten gebeuren waar we beiden geen weet van hebben, fixt hij het! Als een leeuw beschermt hij zijn kroost en eigen Simba!

7. inlevingsvermogen

Zonder zorgen kan ik zo nu en dan een sauna-dag, meidenavond, of weekendtrip inplannen. Hij weet als geen ander dat je als vrouw ook Me- time nodig hebt! In mijn geval krijgt hij er een zeer vrolijke vrouw voor terug als ik een dag in de sauna heb mogen vertoeven!

8. Cabaretier

Het lol dat papa heeft met de kids is aanstekelijk. Ik heb er een 4e kind bij. Kietelen, giechelen, de onderbroekenlol is te leuk! Met gemak transformeert hij zich in een krokodil, transformer, of tijger. Ze zoeken hem ook vaak op als ze even stoom willen afblazen! En samen weten we ons nog steeds als tieners te gedragen! Het leven is soms al serieus genoeg!

9. Superheld

Papa is de allergrootste held van de kinderen. En deze rol neemt hij serieus. Voor het slapen gaan neemt papa er de tijd voor. Voorlezen is niet z’n favoriet, maar als ze er om vragen is hij de beroerdste niet. Hij is dol op gezellige gesprekken en neemt vaak 1 kindje onder zijn hoede om samen er op uit te gaan. Al is het een een supermarktbezoekje. 1 op 1 aandacht is zo waardevol!

10. Gul

Uitgebreide diners, een wijnkast vol lekkers en een koelkast gevuld voor de hele woonwijk! Aan eten is er nooit te kort! Wat heb ik het geboft met een gulle man. Ook als vader weet hij de kinderen keer op keer te verrassen! Hij is soms echt te goed voor deze wereld!

Tot slot

Het huwelijk, vriendschap en iedere relatie heeft aandacht nodig! Het blijft hard werken. Bij ons gaat niets vanzelf, maar we zorgen ervoor dat we op hetzelfde spoor zitten. Je word beide ouder en we respecteren elkaars persoonlijkheden en persoonlijke groei. En als we elkaar dreigen te verliezen is het tijd voor actie waarbij samenzijn en communicatie cruciaal is.

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief