Delen vinden we super lief

monopoly

We schreven al eerder over de Monopoly Valsspelers Editie en dat het spel in de prijzen was gevallen bij de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 8-9 jaar. Het publiek was laaiend enthousiast over de ‘Valsspelers Editie’ van het klassieke bordspel Monopoly. Supergaaf en knap, aangezien het sterke concurrenten achter zich heeft gelaten. We werden er zelf ook nieuwsgierig naar en hebben het laten testen door spelletjes fan Ursula die ook al eerder het spel ‘geen Paniek‘ voor ons heeft ge-reviewed met haar kinderen. Spoiler; het is absoluut een sinterklaas cadeau tip!

Lekker valsspelen… ursula vertelt

Als echte fans van spelletjes hebben we al veel Monopoly gespeeld. Voor mij is het echt een jeugd sentiment. Door het zien van de reclame was mijn dochter van 13 jaar al op de hoogte van deze nieuwe editie. Mijn zoon van 8 jaar is een echte dinosaurus fan en was helemaal blij met het dino speelstuk. Daarnaast vond hij de handboeien heel leuk.

Commercial

De vals speel editie voegt een leuke extra dimensie toe aan het spel dat soms hilarische momenten oplevert.
Vooral toen mijn man en ik beiden elkaars huis probeerden te stelen en we door onze dochter betrapt werden. Voor onze zoon van 8 jaar was het de eerste keer spelen nog een beetje kat uit de boom kijken. Hij had het druk genoeg met gewoon het spel spelen. Sommige vakjes, zoals de stations, zijn net iets anders dan bij het klassieke spel.

monopoly valsspelers editie

Winnaar

Wanneer alle straten verkocht zijn, eindigt het spel als iedereen weer op ‘Start‘ staat. Als je dan het meeste geld hebt, heb je gewonnen. Dat vinden we fijn en duidelijk. Hierdoor raakt het spel niet in een impasse.
Met valsspelen merkten we dat de kinderen op safe proberen te spelen en toch bang zijn om betrapt te worden en dan naar de gevangenis te moeten.

monopoly valsspelers editie

Conclusie monopoly valsspelers editie

We hebben echt heel veel plezier gehad en hebben onze bevindingen uiteengezet;

+ Echt een leuk spel!
+ We vinden het een heel mooi speelbord met de donkere kleuren.
+ Het boekje met de uitleg en voorbereidingen is overzichtelijk en duidelijk.

+ Dynamisch spelverloop, je moet extra op je hoede zijn
– Het is met stappen tellen wel wennen dat een rij 9 vakjes bevat ipv 10.
– De vals speel opdrachten die op het spelbord liggen zijn niet vanuit alle kanten van het spelbord goed te lezen. We lezen ze voor. Goed onthouden dus;)!

monopoly valsspelers editie

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief