Delen vinden we super lief

Geen paniek hasbroVan Hasbro gaming hebben we het spel ” Geen paniek’ mogen reviewen waar ons test team 2 avonden voor uit heeft getrokken. We ontvingen deze eerlijke en leuk blog…

Geen Paniek

Dit spel is geïnspireerd op de populaire internet-challenges dat miljoenen kijkers trekt. Des te gekker des te betere en des te hilarischer. Je kunt hiermee testen of of jij onder druk het hoofd koel kunt houden. Met een hartslagmeter op je hoofd ga je aan de slag. Je laat de tegenspeler(s) met de dobbelsteen rollen om te bepalen hoe hij jouw koelbloedigheid gaat testen. Dit zorgt voor grappige momenten.

De hartslagmeter laat precies zien wat je voelt en dat kan best een uitdaging zijn als je tegenstander allerlei gekke fratsen uithalen! Als de meter te hoog oploopt, kleuren de lampjes rood, gaat het alarm af en heeft de tegenspeler de ronde gewonnen door jouw hoofd op hol te brengen. Gastblogger Ursula vertelt ons er alles over… Z beste het uit met haar twee kinderen. Lees je mee…

Ursula vertelt over ‘Geen Paniek’

Geen paniek hasbro

Met de spel doos in haar handen, was m’n dochter van 13 jaar super enthousiast. “Wow yes, super cool!” Ze was helemaal exited om het spel te gaan spelen. Heel aanstekelijk! Met m’n zoon van bijna 9 jaar zat ik verheugd te wachten tot we konden gaan beginnen.

De bedoeling van het spel is om degene die de paniek meter op z’n hoofd heeft in paniek te laten raken met opdrachten die op 3 dobbelstenen staan. Degene die na 3 rondes het minst in paniek is geraakt heeft gewonnen.

  • Geen paniek hasbroPaniekmeter

De paniek meter zet je met plastic banden op je hoofd met de hartslag meter op je voorhoofd. Voordat je kunt beginnen, gaat de meter kalibreren met geluid en licht. Toen dat klaar was konden we beginnen. Enthousiast gingen we met de “maak herrie-, snurk- en val- acties” van de dobbelstenen aan de slag. En de paniek meter sloeg goed aan. Heel grappig, de eerste ronde hebben we heel erg gelachen.

Toen we de ‘Geen paniek’ meter om beurten 2 keer op gehad hadden, waren we er eigenlijk wel klaar mee. Het kalibreren vonden we toen al storend. Met de opdrachten als “doe gek, staar aan, doe ’n dier”, waren ook wel klaar.

Geen paniek hasbro

Met vrienden spelen?

Op m’n vraag aan de kinderen of ze het met vrienden willen spelen zegt mijn zoon; “Nee, hij vind het calibreren te veel geluid maken”. Hij speelt liever een ‘echt spel’ zoals Monopoly of Statego, gaf hij aan.
Mijn dochter har antwoord was: “Nee, echt niet met vriendinnen” Met hen speelt liever Party & Co of Catan.

Conclusie

Het spel bracht veel lol en plezier en is leuk voor een kwartiertje. Daarna begint het flauw te worden.De + en – punten zijn:

+Leuk voor mellige pubersGeen paniek hasbro Geen paniek hasbro
+Voor als je met vrienden wat alcohol op hebt
+Leuk voor een groep in de carnavals optocht!

– Het kalibreren geeft best veel geluid en kan wat lang duren.
– Het kalibreren haalt de vaart uit het spel.

We zijn er achter gekomen dat we houden van spellen met meer uitdaging en/of strategie. De valsspeel editie van monopoly is het eerstvolgende spel dat getest wordt. Geen paniek is een aanrader voor gekkigheid en hilariteit dat waarschijnlijk door oudere tieners leuk gevonden wordt.

Specificaties Geen Paniekhasbro spellen cadeautip

Aanbevolen leeftijd 12 – 99 jaar
Aantal spelers 2 tot 10 spelers
Speeltijd 15 minuten
Spelsoort Partyspel
Taal Nederlands
Taal handleiding Nederlands
Benodigd aantal batterijen 3
Merk Hasbro Gaming
Artikelnummer E1845104
EAN 5010993508082
Materiaal Hout

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief