Delen vinden we super lief

Papa is de stoerste en de sterkste!” Papa kan én weet alles en is bovendien de leukste van de wereld! Mokken, t-shirts en boeken staan er mee vol. Met de naderende vaderdag mogen we wederom onze creativiteit raadplegen om deze leukerd in het zonnetje te zetten. Op vaderdag willen we graag tonen hoe lief we papa vinden, zonder dat het heel veel geld kost. De kids maken de mooiste knutsels en ook ik zal met iets op de proppen komen. Deze keer duiken we de keuken in en maken er net even wat meer werk van. Hoe leuk is het om iets te bakken voor die held van je! Dit zijn onze 5 vaderdag tips.

Ook zal ik mijn eigen vader in het zonnetje zetten! Zit er iets voor je bij tussen deze 5 vaderdag tips?

5 originele Vaderdag tips

1. Bakken

De liefde gaat uiteraard ook door de maag. We gingen op zoek naar lekkere bakrecepten en kochten alle benodigde ingrediënten voor een middag vol baksels. Koekjes, pannenkoeken in thema, of een cake afgetopt met hartjes versieringen, je kunt je hart ophalen. Maak stropdas koekjes, geef een koekblik vol harten of maak zijn favoriete wortel taart. Gegarandeerd een blije papa.

TijdVoorOns papa is mijn superheld family
De beste vaderdag tips zijn de herinneringen die je maakt met je kleintjes

2. BBQ King

Geen enkele BBQ wordt beter aangestoken dan papa. Een BBQ boek is dan ook een fantastisch cadeau. En om hem helemaal te verrassen kun je alvast de boodschappen in huis halen om iets voor hem voor te bereiden. We deden inspiratie op voor BBQ flat bread, verse kruidenboter en huisgemaakt marinade. Samen met de kinderen hebben we een fijn vaderdag menu in elkaar gezet. De tafel wordt gedekt met een eigen geknutseld menu, eigen gebouwde servetten en een ingekleurd tafelkleed. De beste vaderdag tips zijn die waar je aandacht en tijd in hebt gestoken.

The big green egg, vaderdag cadeau

3. Kleding & Accessoires

Twee keer per jaar shopt mijn echtgenoot voor zichzelf en koopt dan alles in 1 keer. Extra leuk om mooie kleding cadeau te doen. Een fijn shirt, blouse, geinige sokken, of een cool t-shirt. De praktische instelling van een man is handig, maar het oog wil immers ook wel eens wat anders. En als je toch al een high tea vol lekkere baksels maakt, ziet papa er gelijk piekfijn uit!

Proosten op papa, onze held

4. Originele cadeaukaarten

cadeaukaarten, primera, bioscoopkaart, bioscoopbon

Familie, vrienden of collega’s waarderen het altijd als ik een cadeaukaart geef. Geld verdwijnt vaak in de portemonnee en wordt aan boodschappen besteed. (guilty as charged) Een cadeaubon is er in allerlei varianten en kun je als cadeaupakket verpakken. Zo is het bioscooppakket altijd een succes. Koop lekkernijen, bak er iets leuks bij en geef het als compleet pakket. Dat is toch zoveel leuker dan een kaartje met geld in een envelop. Dit is wel één van mijn betere vaderdag tips omdat alles samenkomt; een belevenis, iets lekkers en iets om zelf te kiezen.

5. Belevenis als vaderdag cadeau

Hopelijk zit er iets tussen waar voor vaderdag mee geholpen bent. Wij duiken de keuken in en zullen fijne baksels voor hem maken. Uiteraard delen we de resultaten zo snel mogelijk. Onze laatste tip is eigenlijk om van vaderdag een fijn moment te maken met een belevenis. Het gaat niet om het materie, maar juist om de herinneringen die je samen maakt. Duik het bos in, pak je baksels is en ga picknicken in het bos, of het nabij gelegen park.

bakken, taart, lol surprise, MGA
Klaar om te gaan bakken
cadeaukaarten, primera, cadeautje

De tafel wordt met vaderdag deze keer stijlvol gedekt en de vaderdag muziek wordt aangezet. We geven onze superheld een voucher met een activiteit die we als gezin gaan ondernemen. Hij mag tussen drie dingen kiezen en zullen na het ontbijt vertrekken. (bootje varen, fietstocht, of een kano tocht) Het geven van een belevenis is heel veel waard en wordt onderdeel van fijne jeugdherinneringen. Alvast een hele fijne vaderdag gewenst!

En uiteraard kun je ook uitpakken met een Samsung telefoon, of zijn allergrootste wens uit laten komen en zijn droom TV kopen, maar dat is afhankelijk van ieders portemonnee. Hier moet daar nog even voor worden gespaard en wachten we nog een vaderdag en verjaardag af 😀

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief