Delen vinden we super lief

Moederdag is een liefdevolle mama-verwen-dag en tegelijkertijd voor velen een lastige dag met een zwart randje, waarop je met de neus op de feiten wordt gedrukt. Het is een dag waarop we het moederschap vieren, terwijl er ook velen een grote kinderwens hebben, hun mama hebben verloren, de band hebben verbroken, een kindje hebben verloren, een gescheiden gezin vormen, of waar het moederschap ongewild uitblijft. Een dag vol emoties dat voor iedereen anders is. Juist omdat de moederrol zo’n belangrijk onderdeel in het leven speelt, is het een belangrijke dag om er voor een ander te kunnen zijn en om deze moederdag een gouden randje te geven. 

ballet, daarom diemen, diemen, dorp, verhuizen, vriendinnen
Elke dag is het voor mij moederdag met deze drie

Moederschap

Het moederschap heeft mij gevormd tot de vrouw die ik nu ben. Ik ben een kei in multitasken geworden, heb koude koffie leren te waarderen, kan staand slapen, me in 5 minuten aankleden incl. douchen en heb nog nooit zo’n ongekende, eerlijke spiegel voorgehouden gekregen van mijn kinderen. “Mama, je hebt een rimpel, wat ben je mooi tot aan ‘ je hebt dikke billen’.... De onzekerheid heb ik in de tropenjaren van me afgeworpen en volg mijn hart in alles wat ik doe, met name bij het opvoeden, de fouten die ik maak en het moederschap.

supermarkt , vrede en harmonie huishoudelijke taken
MOM=WOW staat ook op onze boodschappen tas

Wel hebben de kinderen een emo-wrak van me gemaakt aangezien ik echt om alles een traan laat als het over kinderen en leed gaat. Ik ben gelukkig als de kinderen dat zijn en het doet veel pijn als zij pijn hebben. Zo trots om mama te mogen zijn, de allergrootste wens die uitgekomen is.

moederdag, geluk, comfortzone, veranderen, verandering, familie, samen, liefde,

De Moederdag basisregels

moederdag, werkende moeders, coronavirus, meoder, mama
Als moeder ben je regelmatig de hulplijn voor je kinderen

Dit artikel staat vol do’s en don’ts om deze moeder-verwen-dag tot een succes te maken, welke vorm deze moederdag voor jullie ook heeft.

1. Mama in de spotlight

Op Moederdag draait alles om je moeder en is het een ideaal moment om haar extra in het zonnetje te zetten. Bij kleine kinderen start de dag met gerommel in de keuken, al vroeg wakker worden met kids in de pyjama, een knuffel, kus en veel kruimels in bed. De bos bloemen (die al parmantig klaar stond op het aanrecht in een pan), wordt met druppels uit het water geplukt en in m’n net-wakker-gezicht gedrukt. Ook nu is de koffie koud, zijn er croissantjes in elkaar gevouwen en werden de artistieke kunstwerkjes onder mijn neus geschoven. De blije koppies als ze mijn enthousiasme zien, is onbetaalbaar…smelt

shoeby, broer, moederdag, kinderen

Het ontbijt-op-bed-ritueel is de perfecte start van de dag waar de papa toch goed zijn best op kan doen. Je partner is vaak wel leading om alles in goede banen te lijden. Mocht je dit lezen als eega zijnde; ‘zet je wekker en help je nazaten met het uitpersen van de sinaasappels en hagelslag uitstrooien’. En je leest het goed, het is het begin van de dag, echt niet dat het daarmee klaar is. Het is MoederDAG en kunt dus uitpakken. Vergeet niet dat het volgende maand Vaderdag is, iets met karma…. vandaag draait alles om mama…

Moeder dochter uitje op moederdag

2. Moederdag Quality time als cadeau

Wat heb ik mijn kinderen toch onvoorwaardelijk lief. Ik wil ze leren om nooit op te geven als het even tegenzit, dankbaarheid te tonen voor (klei)geluk in het leven en probeer ze waardevolle levenslessen mee te geven. Mijn grootste wens is dat de verbinding altijd zo sterk blijft en dat ze me op 80-jarige leeftijd nog steeds knutsels komen brengen en me om advies blijven vragen in voor én tegenspoed. En dat ik de eerste ben die ze raadplegen in tijden van hoogtepunten, of tijden van nood!

Naast het ontbijtje, knutsels en (zelf geplukte) bloemen, hoort er een klein cadeautje bij. Ik zeg bewust klein, aangezien moederdag om aandacht en liefde draait! Mijn eerste Moederdag wist mijn echtgenoot er liefdevol aandacht aan te geven en zette me in de watten met een massage en veel koffie rondes. Ik kreeg oorbellen en een tijdschrift abonnement.

Een gouden randje..

Afgelopen jaar kreeg ik een mega bos bloemen dat staat voor vrolijkheid en een blijk van waardering. Tegenwoordig kun je zelfs een foto of tekst op de verpakking, of gepersonaliseerde kaart zetten. Een kleinigheidje met ene persoonlijke touch is vaak voldoende. Een doos bonbons is lekker, maar een knuffel sessie en trotse blikken bij het geven van de knutsel, weet me meer te raken en zorgt voor het gouden randje.

broer, zus, kinderen, drie

3. Geen té hoge verwachtingen 

Moederdag is een dag om bij stil te staan en we maken er een feestje van. Het draait echter wel om het gezin en niet om extreem dure cadeaus waarbij er eisen gesteld horen te worden. Een ontbijtje kan gevolgd worden door een wandeling in het bos, een bezoek aan het park, of een koffie op het terras. Quality time is het beste cadeau om te geven deze Moederdag, zoals bij de 2e moederdag basisregel uiteen is gezet. Het is immers geen kerst, verjaardag, of Valentijnsdag waarbij je overladen wordt met cadeaus. Dit jaar kreeg ik het cadeautje ‘een dag zeg ik overal ‘ja’ op van mijn dochter, een topcadeau!

Leg die al te hoge verwachtingen naast je neer en wees vooral niet teleurgesteld als er niet te veel aandacht aan is gegeven. Zo heb ik zelf de keuken, vloer en woonkamer weer aan kant mogen maken… en dat voor een niet al te hoogstaand ontbijtje… so worth it. Wees de moeder die je zelf ook graag zou willen hebben en je krijgt het terug… beloofd

moederdag, gezicht, mama, tulpen, me time, moeder, leeftijd, vrouw
Zet jij je moeder ook in de bloemetjes?

4.No go’s

Ook is er echt een no-go lijst om te geven op Moederdag. Huishoudelijke artikelen als cadeau kan echt niet! Net als cadeaus die je eigenlijk zelf nodig hebt, of ter vervanging van iets dat mama al had!

Ook is een mondeling cadeau, van ‘we gaan een weekendje weg’, of ‘ ik geef je een dag golf les’, leuk bedacht maar je maakt jezelf daar zeer makkelijk van af. Het beste cadeau is nog altijd een cadeau waarmee je out of the box denkt, of geef dan in ieder geval concreet een kaart met het tegoed er op.

Tot slot 

We hebben een rits aan fijne cadeau tips om je partner te verwennen en verrassen.Toch draait het hier om mama verwennen en om haar deze dag te ontzorgen en blij te maken. Dat is de allerbelangrijkste basisregel waar je echt niet op hoeft leeg te lopen. Verfrommel, tekeningen en papier snippers zijn zoveel waard. Helaas zijn er basisscholen, of Bso’s die er niet aan mee doen om de kindjes voor wie het een pijnlijke dag is te ontzien

Hoezeer dit echt heel verdrietig is, is het de verdrietige waarheid waardoor je het mijn inziens de grote groep niet hoeft te ontnemen. Als leerkracht kun je er juist goed op inspelen. Want ook mama’s in de hemel, wensouders en moeders die vandaag zonder hun kroost zijn, is het een dag om het moederschap op welke wijze te eren. 

Hugs & cuddles, ik kan er geen genoeg van krijgen

Moederdag cadeautips

Van moederdag maken we uiteraard een feestje en dat kan niet vroeg genoeg beginnen op de dag

Last but not least geven we nog enkele cadeautips voor die stoere vrouwen die iedere dag alle ballen omhoog houden en er voor zorgen dat alles in het gezin soepeltjes verloopt. Hier geschiet dat met de hulp van m’n sidekick overigens, maar achter elke sterke man, staat een nog sterkere powervrouw! Ze verdient het om deze moederdag extra verwent te worden met aandacht, knuffels en lieve woorden. En mocht je er een cadeautje bij willen doen, hier een rits aan fijne vondsten… 

wanapix, cadeaus, gepersonaliseerd

Via deze weg wensen wij ook alle (bonus)(over)grootmoeders, verzorgers, pleegouders, wensouders, (schoon)moeders, bonus-, alleenstaande- en oppasmama’s een hele fijne Moederdag! Een dag van grote betekenis, met name als die door verlies, zorg, gemis, verdriet,  of de nog niet vervulde wens moederdag lastig is.

werkende moeders, Fulltime werkende moeder, moederschap, wetenschappelijk onderzoek
Moederdag wordt over de hele wereld, gevierd. al is er verschil in de datum. In diverse katholieke landen wordt mama op 15 augustus in het zonnetje gezet, de dag van de hemelvaart van Maria. De Fransen vieren Moederdag op de laatste zondag van maart. België, Denemarken, Italië, Turkije en Amerika vieren het op dezelfde dag als de Nederlanders, de tweede zondag van mei. 

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief