Delen vinden we super lief

1 op de 6 koppels hebben problemen om een kindje te krijgen. Toch blijft een onvervulde kinderwens helaas nog altijd een taboe. Je leest er weinig over en ook online zijn er niet veel persoonlijke blogs over geschreven. En dat terwijl het uitblijven van een zwangerschap voor (maandelijkse) teleurstellingen en onzekerheid zorgt over de toekomst. Als een zwangerschap lang op zich laat wachten, kan dat lichamelijk, maar ook psychisch zeer inspannend zijn.

csi traject kinderwens, zwanger

Persoonlijk verhaal

Zelf hebben we nu een gezin met drie gezonde kindjes waar we veel hindernissen voor hebben moeten overwinnen. Vijf jaar hebben we gewacht, gehoopt en gedroomd. Een periode van een miskraam, een EUG, buitenbaarmoederlijke zwangerschap en onzekerheden. Het zette onze wereld op zijn kop omdat de kinderwens uitbleef. Ons eerste kindje heeft lang op zich laten wachten, maar wat waren we blij met onze regenboogbaby En dat er twee kindjes na kwamen hadden we nooit durven dromen. Ons verhaal staat echter in een schril contrast van het verhaal van Leander, een boek dat me zeer aanspreekt.

buikkrampjes, darmkrampjes, anti-colic babyfle

Gevoel van herkenning

kinderwens, gevoel voor tumor

In het boek ‘het volgend jaar gezin‘ lezen we het waargebeurde en ontwapenend eerlijke verhaal van een vader die tien jaar wachtte op een kind. Schrijver Leander weet, net zoals in zijn vorig boek ‘Gevoel voor tumor‘ als geen ander de balans te bewaren tussen humor en echte emoties. Er komt immers heel veel bij kijken. Het is een rollercoaster van gevoelens, emoties, hoogtepunten en vele dieptepunten.

Leander Verdievel:

“Het jaar liep op zijn einde. We keken er wat tegenop. Onze
vrienden brachten, alles bijeen, negen kinderen mee naar het
huis waar we samen zouden vieren. Wij kwamen aan met een
volgestouwde koffer en een pijnlijk lege achterbank.
We verborgen ons verdriet tot het om middernacht onhoudbaar
naar boven kwam. Weer een jaar voorbij zonder dat onze
ene, grote wens in vervulling was gegaan, net zoals vorig jaar
en alle verdomde jaren daarvoor.
“Volgend jaar is het aan jullie!” zo spraken onze vrienden ons
moed in. Zo werden we het volgend jaar gezin: twee mensen met
steeds weer de belofte van groot geluk in het vooruitzicht, tot
de klok er ons aan herinnerde dat het voorbije jaar opnieuw een
verloren jaar was geweest.”

Leander Verdievel|ISBN 9789401469531 | Paperback met flappen|€ 19,99 |256 blz.

Het volgend-jaar-gezin

Het heeft in totaal 10 jaar, 17 IVF-pogingen en een lange adoptieprocedure gekost om de kinderwens van Leander en zijn vrouw Karen in vervulling te laten gaan. Het is een waargebeurd en ontwapenend, eerlijk verhaal dat je niet in de koude kleren gaat zitten. Vooral als je zelf heel goed weet hoe moeilijk het is om zwanger te raken en je kinderwens te vervullen!

In dit boek gaat hij geen taboe uit de weg en schrijft heel open en vol humor over het onvruchtbare hindernissenparcours dat hij samen met zijn vrouw heeft afgelegd. Je word meegesleept in het verhaal en de emoties, waarveel momenten van herkenning in zitten.

Van de vele uren in volle wachtkamers in het ziekenhuis, via absurdistische adoptiecursussen tot de intense vreugde als ze hun kinderen voor het eerst ontmoeten. Het is een boek dat hun ontroerende verhaal prachtig weergeeft.

Leander Verdievel is schrijver- scenarist. Hij werd bekend met de succesvolle tv-serie Gevoel voor tumor, die onder meer de Prix Europa voor beste Europese televisieserie won en het gelijknamige boek, waarin hij vol humor vertelt over zijn strijd tegen kanker.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebook| Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief