Delen vinden we super lief

Acht uur, staat er op de wekker. Tevreden draai ik me nog eens om. Het is zondag en zondag betekent uitslapen.’ Zo zagen mijn weekenden er uit tot vier jaar geleden. Mijn man en ik zijn echte avondmensen. Lekker laat naar bed en er ook weer lekker laat uit. Tegenwoordig zien onze ochtenden er heel anders uit. Meestal word ik wakker van onze jongste die ligt te pruttelen in bed. Soms is haar grote zus haar voor.

Dan krijg ik een dikke kus en een knuffel en steevast de volgende vraag; “Wat voor dag is het vandaag, mama?” Het is heerlijk om wakker gekust te worden door een lief klein meisje. Uitslapen zit er helaas niet meer in. Of misschien toch?

Sssssst

Slaapstand: de Tik-Tok’go verandert in een nachtdecor met blauw licht en een oplichtende uil om je kleintje te laten weten dat het nog geen tijd is om op te staan.

Een vriendin van mij werkt in de zorg. Als ze aan het werk gaat, staat ze om 5 uur op. Vijf uur!!!!! Dat vind ik echt niet normaal vroeg. Sinds ik kinderen heb, sta ik op werkdagen tussen 6 en 6.30 naast mijn bed. Dat vind ik al een hele prestatie. Zodra onze peuter hoort dat er leven in de brouwerij is, staat ze naast haar bed. Voor je het weet komen de kids in het ritme en staan ze zeven dagen in de week om 5 a 6 uur naast je bed. Dit probeer ik uit alle macht te voorkomen door zo stil mogelijk te zijn en als het kan de lichten uit te laten. Oké het is soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Voeden en terug

difrax baby Musthaves

Alles voor half zeven/ zeven uur vind ik geen tijd om op te staan. Wat mij betreft is dat midden in de nacht. Met een baby in huis, is slapen een luxe. Zeker met een baby van een paar maanden oud. Gebroken nachten horen er vaak bij. Als de kleine héééél vroeg in de ochtend schreeuwt om melk, voed dan in de babykamer. Geen lichten aan, niet naar een andere ruimte maar alleen de borst of een flesje. Terug in bed en ‘fingers crossed’.

Een warm bedje

Ik heb nog nooit zo slecht geslapen als tijdens mijn stage in een huisje in de Filipijnse bergen. Het dak was gemaakt van bananenbladeren en dat hield de regen niet tegen. Wat was het KOUD!!! Slapen in een te koude of warme kamer is gewoon niet lekker. Zorg er voor dat de babykamer niet te koud is. Een warme pyjama en goede slaapzak doet wonderen.

Slaapwekker

Onze bijna kleuter heeft een nachtlampje/wekker; de Tik-Tok Go van Sophie de Giraf. Ze vindt het fantastisch om een eigen wekker te hebben. Bij een slaapwekker, stel je de bedtijd en wektijd in. Als het tijd is om te slapen verschijnt er een uiltje en heb je automatisch een blauw nachtlampje. ’s Ochtends verandert het in een geel lampje met een knipogende giraf.

Praktisch: de Tik-Tok’go kan zowel liggend, staand als hangend worden gebruikt

Zolang het lichtje blauw is; lekker in bed blijven. Bijkomend voordeel is dat ze weet wanneer ze moet gaan slapen. Zodra het blauwe lampje brandt, is het bedtijd. Ze vindt het ’s avonds veel te gezellig om haar ogen te sluiten. Dus een beetje hulp is meer dan welkom.

Bij mama in bed

Papa-mama-bed” is de favoriete slaapplek van onze oudste. Als baby sliep ze al beter als ze bij mij in bed mocht liggen. Niet dat je dan echt langer slaapt maar je kunt nog wel even blijven liggen. Het gevaar bestaat natuurlijk dat ze het zo gezellig vindt dat ze elke ochtend bij mama en papa in bed kruipt.

zwangerschapsdementie

Filmpje kijken

Het is vast niet educatief verantwoord maar een filmpje kan wonderen doen. Een dvd, Netflix of Zappelin aan, een boterham en een glas melk en je kunt zo een uurtje langer in bed blijven liggen.

Vandaag mag mama uitslapen

niet

Bij ons thuis is zaterdag papa’s uitslaapdag en zondag mama’s uitslaapdag. Amelie is een echt mama’s kindje. Dus wat haar betreft gaat mama op zondagochtend gewoon mee naar beneden. Op mijn “uitslaapdag” ga ik ‘sporten in het bos’. Ach ja, je moet keuzes maken.

Uitslapen met kids kan echt wel. Alleen moet je onder uitslapen verstaan: een uurtje langer in bed liggen. Ik zet de uitslaapwekker netjes om half acht. Vrolijk stapte Amelie vanmorgen mijn kamer binnen. “Mama kom eens kijken, mijn sterretje is geel!” Onze dag is begonnen. Als ik ouderwets een gat in de dag wil slapen moet ik toch echt oppas regelen.

De Tik-Tok’go is zowel een nachtlampje als wekker

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief