Delen vinden we super lief

Er is niets vervelender dan onderbroeken of shirts die niet lekker zitten. Een onderbroek kan niet lekker zitten omdat hij simpelweg niet goed is, maar het kan ook een andere reden hebben. Wist je dat je jouw onderbroeken best vaak moet vervangen? Ook shirts blijven niet voor altijd goed. Hoe vaak je jouw ondergoed en shirts moet vervangen vertel ik je in dit artikel.

Nieuwe onderbroeken

In eerste instantie is het vooral belangrijk dat je ondergoed van goede kwaliteit aanschaft. Bij het kopen van goede onderbroeken is onder andere het materiaal belangrijk. Voor onderbroeken is katoen zeker een aanrader. Katoen ademt en ventileert, het zorgt ervoor dat je geslachtsdelen een beetje lucht krijgen. Ook synthetisch ondergoed heeft zijn voordelen. Zo is deze stof fijner wanneer je verwacht te gaan zweten.

De keuze voor de stof van de onderbroek moet eigenlijk vooral gebaseerd zijn op je persoonlijke voorkeur. Als je bijvoorbeeld een erg gevoelige huid hebt, kun je door synthetische onderbroeken een ontstoken huid krijgen, dit wil je natuurlijk niet hebben. In dat geval kun je toch beter voor een katoenen onderbroek gaan. Als je een goede onderbroek hebt gekocht ben je er nog niet.

Vervangen die hap

Je onderbroeken zijn namelijk na een bepaalde tijd aan vervanging toe. Wanneer je een onderbroek al een jaar geleden gekocht hebt, kun je hem het best weggooien. Dit geldt ook als je de onderbroek elke dag wast. Als je hem langer dan een jaar gebruikt kan dit zorgen voor gezondheidsproblemen zoals infecties.

Na een jaar is de kans groter dat stofmijt en de E. Colibacterie in je onderbroek groeien en dit wil je echt niet hebben. Deze bacterie kan ervoor zorgen dat je urineweginfecties en allergische reacties krijgt. Het vervangen van je onderbroeken is dus echt belangrijk.

Nieuwe shirts

Ook bij het kopen van een goed shirt is de materiaalkeuze belangrijk. Voor de stof geldt hetzelfde als bij de onderbroeken. Een katoenen shirt ademt en is luchtiger. Een katoenen shirt blijft echter wel langer nat, als je erg gaat zweten kan dit zorgen voor vervelende natte zweetplekken bij je oksels. Voor als je gaat sporten is een shirt van een synthetische stof dus meestal fijner. Maar ook bij shirts moet je de materiaalkeuze vooral baseren op je persoonlijke voorkeur.

hemd voor hem strijken juni weekoverzicht

Als je huid snel irriteert kun je beter sporten in een katoenen shirt en meteen na het sporten gaan douchen en een nieuw shirt aantrekken. Het vervangen van shirts hoeft iets minder vaak dan het vervangen van je ondergoed. Bij shirts is het vooral belangrijk dat je ze genoeg wast. Als je een katoenen shirt aandoet, kun je hem het beste na één dag of na twee dagen wassen. Dit komt omdat zweet beter blijft zitten in katoenen shirts. Shirts van een synthetische stof kun je het best na twee of drie dagen vervangen omdat zweet hier iets minder goed op blijft zitten. 

Prijs van goede onderbroeken en shirts

Wanneer je een onderbroek of een shirt van goede kwaliteit koopt, dan moet je hier meestal iets meer voor betalen. Schiesser 95/5 maakt kleding van goede kwaliteit voor een relatief lage prijs. De onderbroeken van het merk beginnen ongeveer bij een prijs van dertien euro. Deze onderbroeken zijn van stretch katoen. (Extra fijn, je hoeft niet te strijken!) Ook hemden van het merk zijn niet erg duur, deze beginnen ongeveer bij twintig euro. Deze hemden zijn van katoen, dit is erg fijn voor het slapen.

onderbroeken en hemden

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram  Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief