Delen vinden we super lief

We waren op zoek naar een fietsstoeltje voor ons zoontje(6) die niet meer past in het kinderzitje. Op lange afstanden zijn de beentjes nog net niet sterk genoeg. Met een 6+ Junior achterzitje zitten zowel mijn dochter als kleine man prinsheerlijk achterop en kan hij ook eens van de omgeving genieten. Met zijn allen picknicken aan de Amstel is vooral in deze tijden een welkom uitje. Ook fietsen we graag naar Amsterdam centrum dat voor kinderbeentjes nog net even iets te ver is. Het 6+ junior achterzitje werd gespot waarbij ik eerst nog moest kiezen uit de 5 verschillende kleuren. De donkerblauwe variant werd onze favoriet!

6+ Junior achterzitje

Het achterzitje is extra stevig dankzij het metalen frame en kan een gewicht houden tot wel 35 kilo. Veiligheid is altijd het uitgangspunt van ons dat ook in het zitje van onze keuze terugkomt. Ik zou mezelf nooit vergeven als zijn voeten in de spaken terecht komen en door de stevige voetsteunen wordt dit voorkomen!

Deze voetsteunen kun je overigens eenvoudig in de gewenste hoogte monteren. Ook heeft het Junior achterzitje een heupgordel met driepuntssluiting en een uiterst zacht zitkussen. We beginnen ons nu al zorgen te maken dat hij niet zelf meer wil fietsen.

Design

Zonder gereedschap plaats je het achterzitje op bagagedragers van 12 tot 18 centimeter. Je kunt kiezen uit verschillende designs die bij de junior fietszitjes qua design en kleur rustig zijn gehouden. De stoeltjes zijn vaak uitgevoerd in het zwart, grijs of bruin, zodat ze qua kleur makkelijk te matchen zijn met je fiets. Zelf koos ik voor klassiek donkerblauw!

 Achterzitje ontworpen voor kinderen van 6 tot 10 jaar en kan 35 kilo lichaamsgewicht aan

Het junior achterzitje iets voor jou?

Als je bagagedrager een buisdiameter heeft van 10 tot 22 millimeter zin de zitjes geschikt voor je fiets. Voor dunne buizen (diameter 10 tot 14 mm) wordt er een speciale insert meegeleverd. Als het te lastig is, kun je altijd een fietsenwinkel bij jou in de buurt om advies vragen die voor een kleine vergoeding je zeker wil helpen. Het is ons in ieder geval helemaal goed gelukt!

Onze ervaring

Het achterzitje kun je zelf makkelijk installeren op de fiets. Het past ook goed op een elektrische fiets, zelfs in combinatie met een fietstas. Voor verre fietstochten is dit achterzitje ideaal waarbij de kleine kinderbeentjes even pauze hebben. Het kliksysteem van de gordel werkt ook snel en makkelijk! Een kind kan de was doen!

Het zorgeloos genieten van een fietstocht in de buitenlucht met je kleintje is wat we als ouders allen willen. Daarom kiezen we altijd voor kwaliteit en fietszitjes die uitvoerig zijn getest! Met name in het Nederlandse weer is het van groot belang dat de schroeven niet gaan roesten en dat altijd je kinderen veilig kunt vervoeren!

Groot fietsplezier

Er is een legio aan fietszitjes beschikbaar. Voorzitjes, achterzitjes en junior fietszitjes. En naast de verschillende kinderstoeltjes voor op de fiets is er ook een ruim assortiment aan accessoires beschikbaar. Zo maakten we onze fiets in een handomdraai kindproof met een windscherm, veiligheidsgordels, speelsturen, bevestigingen en voetsteunen. Met name de Miffy rol is zo cute voor de kleintjes. En door de verschillende stylingsets kun je het design kiezen dat bij jou en je kleintje past.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram|TwitterFacebook| Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief