Delen vinden we super lief

Ik heb twee jaar geleden een moederfiets aangeschaft. Een fietsstoeltje voor- en eentje achterop. Zo kunnen we heerlijk met z’n drieën er op uit. Het is ook wel zo gezellig als we zo nu en dan kunnen afwisselen. Eén van de meisjes bij mij en de ander bij papa achterop. Tijd voor een nieuw fietsstoeltje voor de mannenfiets voor fietsplezier voor het hele gezin! Wij zijn gegaan voor een stoeltje van Qibbel.

Papa met een fietsstoeltje

fietsplezier

Met dit heerlijke lenteweer stap je liever met het hele gezin op de fiets in plaats van in de auto. Met de fiets op pad is zo fijn! We houden hier in huis allemaal van fietsen. Maar de enige man in huis, stapt vooral graag op zijn mountainbike of racefiets. Zijn stadsfiets wordt minder vaak gebruikt. Nu het zonnetje zo lekker meedoet, wordt zijn fiets na een korte winterslaap weer afgestoft. (Al fiets ik in de winter ook vrolijk naar mijn werk met de Wobs)

Fietsplezier gegarandeerd

Super leuk als onze kleine meid niet alleen bij mama, maar ook bij papa achterop kan stappen. Zeker nu ze een zusje heeft. Zo kunnen we, over een tijdje, ieder met een meisje op de fiets.

Quibel Air fietsstoeltje

Keuzes zat wat betreft fietsstoeltjes. Wij zijn gegaan voor een Quibel Air fietsstoeltje. Dit stoeltje is de winnaar van de Baby Innovation Award in de categorie mobility. Ze hebben natuurlijk niet voor niks gewonnen met het allerlichtste fietsstoeltje van Nederland. Het leek ons een prima stoeltje. Want voor onze oogappeltjes willen we natuurlijk het beste.

Aan de slag

fietsplezier

Het stoeltje kwam aan in een gigantische doos. ‘Werk aan de winkel’ dacht ik. De doos was verdacht licht dus ik geloof meteen dat het het lichtste stoeltje van Nederland is. Met zijn 2,5 kg kan je het met één vinger optillen. In de doos zit alleen het stoeltje. Geen ingewikkeld ogende montageonderdelen. Je hoeft dus geen handige Harry te zijn om dit stoeltje te monteren.

Gewoon even het klemmetje in en uit draaien. Ook handig voor als je een keer zonder stoeltje er op uit wil. Het gaat zelfs zo makkelijk dat we ook maar het slotje aan gaan schaffen. Voor het geval iemand het fietsstoeltje wel ziet zitten, maar er niet voor wil betalen.

Als het maar veilig is

fietsplezier

Het aller belangrijkste is dat het veilig is. Wat vond ik het spannend toen ik voor de eerste keer met mijn meisje op de fiets stapte. Wat nou als ze in haar enthousiasme iets te fanatiek heen en weer gaat zwiepen? Uiteindelijk ging het natuurlijk prima. Ons nieuwe fietsstoeltje is super veilig.

Vijfpuntsgordel

Dankzij de vijfpuntsgordel zit ze stevig vast. De voetsteuntjes en gordels zijn heel makkelijk te verstellen. Vooral die gordels zijn echt heel handig. Bij mijn eigen stoeltjes ben ik altijd zo aan het frutten. Met een dikke winterjas moeten de bandjes al groter en dat kan nogal stroef gaan. Maar ook het verstellen van de voetsteuntjes kan snel zonder dat er een gereedschapskist aan te pas komt. Wel zo handig als er een keer een ander kindje achterop zit.

Fietsplezier voor iedereen

fietsplezier

Voor papa is het natuurlijk super relaxt dat het stoeltje zo licht is. Ik denk dat we geen wedstrijdje gaan fietsen, dat verlies ik gegarandeerd. Of we moeten van fiets (en stoeltjes) ruilen. Ook voor de kleine dame is dit stoeltje heel comfortabel.

Mesh

Het heeft een hoge leuning met netbespanning waar ze lekker in zit. De rugleuning is gemaakt van mesh waar vaak de zitting van bureaustoelen van is gemaakt. Je kan meteen zien en voelen dat het prettig zit voor veel fietsplezier. Lekker koel in de zomer en snel droog na een flinke regenbui. Ik weet zeker dat dit het lekkerste plekje is op onze fietsen. Een stuk beter dan mijn stoeltjes.

Het oog wil ook wat

Natuurlijk is het ook fijn als het stoeltje er een beetje leuk uit ziet. We hebben gekozen voor een denim blue stoeltje. Een prima combinatie met de zwarte netbespanning. De combinatie van materialen vind ik zelf een stuk mooier staan dan een geheel plastic exemplaar. Wij zijn klaar voor heel wat uren veilig fietsplezier met de kids.

fietsplezier

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube  Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief