Delen vinden we super lief

Babyshower meisje baby innovation De genomineerde producten voor de “Baby Innovation Award” zijn bekend en pakken groots aan! Breng je stem uit op één van de innovatieve producten en maak kans om het product ook daadwerkelijk te winnen. Dit kan heel eenvoudig via deze link. Je stem is zeer belangrijk, want wie kan er nu  beter beoordelen welke producten een aanwinst zijn en welke niet, dan (aanstaande) ouders. Via de vele stemmen worden de winnaars bepaald, dus doe zeker mee. Mij stem is uitgebracht, maar die laat ik uiteraard in het midden.

Inzendingen Baby Innovation Award

De organisatie geeft aan dat er meer dan 50 inzendingen waren voor de verkiezing van 2019. Hierbij was vooral het grote aandeel babydragers opgevallen. En ook duurzame en groene producten is nog steeds een groeiende categorie met maar liefst 13 onderbouwde inzendingen. Dat is mijn inziens een heel goed teken!

Nieuw dit jaar is de Design Award! Dit is ook wel een vakjuryprijs. Het product met het meest in het oog springende ontwerp zal deze winnen. De keuze wordt nog lastig, er zit veel moois tussen. De uitreiking van alle awards vindt plaats op de eerste dag van de Negenmaandenbeurs. Uiteraard zullen we hierbij zijn om jullie over al het nieuws te informeren. Bovendien zijn dan álle genomineerde producten te zien in het speciale paviljoen in hal 8. Deze zullen we zeker voor jullie op de gevoelige plaat leggen!

baby innovation award

Producten om op te stemmen:

De volgende producten zijn genomineerd. Er zitten zeker enkele babymusthaves tussen. Ik ben benieuwd welke producten voor jullie echt vernieuwend en innovatief zijn!

“Baby Innovation Award’ Categorie MOBILITY

 1. De Cybex Platinum Z-Line is de allereerste modulaire autostoelsysteem. Deze is te gebruiken  vanaf de geboorte tot 105 cm en heeft zelfs een roterend mechanisme.
 2. Voor kinderen is het genieten in dit zitje van Widek; de Qibbel Air, gemaakt in Nederland en voorzien van extra veel comfort. De hoge leuning ondersteunt de rug en is gemaakt van mesh. Dit is vooral aangenaam op warmere dagen.
 3. De XXL shopping kinderwagen van Quinny met de naam Hubb is ruim, comfortabel en volledig modulair. De Hubb Mono heeft vooral veel opslagcapaciteit die elke ouder nodig heeft voor hun leven in de stad. De kinderwagen is uit te breiden naar een duo-wagen of met een slim meerijdplankje.

“Baby Innovation Award’ Categorie FEEDING 

 1. De Béaba Babycook Neo 4 in 1 verbruikt 50% minder water en energie vergeleken met de Babycook Solo. Dit is daarmee de eerste babycooker met een glazen kom met grote inhoudsmaat (1250 ml) en roestvrijstalen mandje. Ideaal om de meest heerlijke gerechten mee te maken.
 2. De Philips Avent Anti-Colic voedingsfles is ontwikkeld om darmkrampjes, reflux en boertjes te verminderen. Het Airfree ventiel zorgt voor minder luchttoevoer tijdens het drinken. En dat is toch wel de wens van iedere moeder.
 3. Bij het voedingssysteem Twist van Babymoov blijft de voedingswaarde van de melk 100% bewaard met maximaal behoud van de melkkwaliteit. Dit verlengt de borstvoedingsperiode dankzij het eenvoudiger kolven, bewaren en vervoeren van de moedermelk. Borstvoeding geven wordt hieree verlicht, een ideale vondst.
 4. De HeroEcoFles van Nordic Little is wereldwijd de eerste glazen en milieuvriendelijke babyfles. Het heeft een hoes van plantaardig materiaal (maïszetmeel). Ons inziens een echte innovativiteit die het nog wel eens ver kan schoppen.

“Baby Innovation Award’ Categorie TRAVEL & SAFETY

 1. De Bondolino Plus van Hoppediz is eenvoudig in gebruik zonder gespen. Daarnaast past het werkelijk iedere ouder (maat 34 tot heupomtrek van 155 cm). Een nieuw merk voor me en ben hier zeer niewsgierig naar.
 2. De MBP 944 Connect – Halo+ van Motorola wordt geleverd met een op de wieg monteerbare camera, waardoor er van bovenaf een perfect beeld is van de baby. Zeg maar dag tegen het provisorisch ophangen van je babyfoon. Een uitkomst voor iedere ouder.
 3. Minisling van Minimonkey is innovatief door zijn eenvoud. Deze babydrager is licht, compact, snel, makkelijk en vanaf de geboorte te gebruiken. Een ideale toevoeging aan hun bestaande collectie.

“Baby Innovation Award’ Categorie CARE

 1. Bij de 4-seizoenen slaapzak van Cocono, Nooga zit de voering aan de buitenkant. Je kunt eenvoudig mouwen verwijderen, extra voering wegnemen of toevoegen, zonder dat je je kindje uit de slaapzak hoeft te halen. ideaal omdat je op die manier je baby niet hoeft  te storen tijdens het slapen.
 2. Er zijn al wel diverse biologisch afbreekbare doekjes op de markt, maar wat uniek is aan deze 100% afbreekbare Happy Planet billendoekjes is dat de vloeistof voor 99,9% bestaat uit gezuiverd water. Mild en milieuvriendelijk.
 3. Het Nunki lakentje van Fedde & Kees bestaat voor een deel uit elastische tricot stof dat zorgt voor een diepe druksensatie op het bovenlichaam. Vooral fijn om kindjes te helpen ontspannen.

“Baby Innovation Award’ Categorie TOYS & GIFTS

 1. Voor een een levenslang aandenken aan de bijzondere tijd van de zwangerschap kun je een beeldje of sierraad laten maken. De Neo-Print maakt van een 3D-echo een driedimensionaal beeldje,
 2. Een origineel kraamcadeau is de Analyse Me Baby Dit is een gepersonaliseerde animatie op basis van het DNA van je baby op basis van vijf ‘fun’-eigenschappen. Dit is helaas niet echt bedoeld voor stellen met medische diagnoses.
 3. De Berg Go2 van Berg Toys is de eerste skelter die zorgt voor een naadloze overgang tussen steppen en trappen. Het heeft een in te klappen pedalensysteem. Ideaal om mee te nemen.
 4. De Gina van ZAZU is een zaklamp en nachtlampje in één. Het past perfect in een kinderhand en is daardoor gemakkelijk te bedienen.

“Baby Innovation Award’ Categorie GREEN

 1. De speelgoedblokken van Biobuddi ‘Bumba in de far west’ zijn gemaakt van reststoffen van de suikerriet plant. De productie van Biobuddi speelgoed bespaart 8 keer de C02 uitstoot vergeleken met bestaande speelgoedproducenten.
 2. Met alle voordelen van een wasbare luier is de Miosolo alles-in-éénluier van Bambino Mio net zo gemakkelijk te gebruiken als een wegwerpluier. Het opvallende lipjes-systeem maakt het mogelijk de kern uit te nemen, wat de wasprestaties verbetert en droogtijd versnelt.
 3. En ook in deze categorie is de HeroEcoFles van Nordic Little een noemenswaardige innovatie. Het is wereldwijd de eerste glazen milieuvriendelijke babyfles met een hoes van plantaardig materiaal (maïszetmeel).
 4. En ook hier zien we de 100% biologisch afbreekbare billendoekjes van Happy Planet terug! Het bestaat voor 99,9% uit gezuiverd water. Mild en milieuvriendelijk.En last but not least:

“Baby Innovation Award’ Categorie  FURNITURE & DECORATIONS 

 1. Het reiswiegje van B Baby Sleeper van Bo Jungle heeft een nachtlampje, muziekjes, natuurgeluidjes en zelfs vibraties. De zijkanten zijn gemaakt van ventilerende stof. Het kan ook compact worden meegenomen.
 2. De Lemo Chair van Cybex is een meegroeistoel vanaf de geboorte tot 99 jaar. En wist je dat de stoel met één hand kan worden aangepast zonder schroeven te verwijderen?
 3. De Tinylove projector genaamd Marie Sound ’n Sleep projector is een projector, maar heeft ook een  MP3-muziekspeler, 5 rustgevende zachte ruisgeluiden, een huilsensor, timer, 17 slaapliedjes en een nachtlampjesfunctie met dimmer. Het kan haast niet anders dan dat je kindje hiermee als een engeltje zal slapen.

Over Baby Innovation Award

Het vakblad BabyWereld heeft in samenwerking met de Negenmaandenbeurs de Baby Innovation Award in het leven geroepen.  Alle genomineerde producten zijn uitgebreid te bekijken op deze website. En vergeet vooral niet om te stemmen!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief