Delen vinden we super lief

baby innovation awardTijdens de eerste ‘persdag’ op de negenmaandenbeurs maakte Kim Lian van der Meij samen met Carola Siksema de winnaars bekend van de Baby Innovation Award 2019. Uiteraard waren we er bij aanwezig en stonden we front row om het vast te leggen op de gevoelige plaat! Zelf heb ik op alle categorieën gestemd en veel van mijn favorieten zijn in de prijs gevallen.

Naast de nominaties van de vakjury en het online stemmen door de consument, was er ook een ‘mama jury dag‘ georganiseerd waar de producten live getest en bekeken konden worden. Op deze speciaal georganiseerde dag wezen de moeders hun favoriete babyproduct aan. De Negenmaandenbeurs manager, Daniëlle Meester, reikte deze Consumer Award uit. Er zaten vele originele, goed uitgedachte producten tussen. Van meer dan 50 inzendingen bleven er 24 nominaties over. Nieuwsgierig geworden?…… lees snel verder!

Trends inzendingen Baby Innovation Award 2019

Gezien de inzendingen lijkt Nederland zich op te maken voor een lange, warme zomer. Er zaten veel producten tussen om met de kleine op stap te gaan. Het ademende materiaal ‘Mesh‘ is daarbij een populair fenomeen. Ook viel het op dat er bij de producten veel aandacht was voor ergonomie. Denk daarbij aan draaibare kinderstoelen, praktische kinderwagens en ook bij autostoelen zien we ergonomische onderdelen terug.

Het tillen en voeden wordt voor volwassenen en de baby makkelijker gemaakt omdat je geen onnatuurlijke houding hoeft aan te nemen. Op het gebied van voeden zien we dat ontwerpers luisteren naar de wensen van ouders. Het behouden van borstvoeding en het introduceren van vers vast voedsel hadden ook volop de aandacht. Een trend dat ook is opgevallen is het ‘babydragen’ dat tegenwoordig een “mainstream lifestyle” is geworden.  Ook bij deze product categorie is volop aandacht voor ergonomie en comfort.

En de winnaars zijn…

baby innovation award bloggerstour

Met tromgeroffel werden de winnaars van de Baby Innovation Award één voor één bekend gemaakt..

* Categorie Mobility: Fietsstoeltje Qibbel Air van Widek

Kennen jullie het merk Qibbel? Dit is een oer-Hollands fietsstoeltje waarbij er ook gedacht is aan de warme zomers van de afgelopen jaren en niet alleen de regenbuien! Het stoeltje heeft een hoge rugleuning van mesh dat zweten voorkomt en de rug optimaal ondersteunt.  Ideaal om samen met je kindje lange fietstochten te maken!

* Categorie Travel & Safety: Minisling van Minimonkeymini monkey baby innovation awards bloggerstour

Deze babydrager is gemaakt van het ademende, populaire ‘mesh‘ en is extreem compact en superlicht. Het is innovatief door zijn eenvoudige design waarbij je kindje binnen 30 seconden in de drager zit. De Minisling past in iedere luiertas waardoor je het altijd bij de hand hebt. De drager is overigens vanaf de geboorte te gebruiken.

* Categorie Feeding: Philips Avent Anti-Colic voedingsfles

Deze fles van Philips is speciaal ontwikkeld om darmkrampjes, reflux en boertjes te verminderen. De fles heeft een Airfree ventiel, dat als het ware in de melk hangt, waardoor de baby minder lucht binnenkrijgt tijdens het drinken.Philips Avent

* Categorie Care: Nunki lakentje van Fedde&KeesBloggerstour lakentje

Als je kindje onrustig slaapt, is dit een must-have voor iedere ouder! Een moeder bedacht dit innovatieve lakentje als oplossing voor haar baby die slapeloze nachten had. Het lakentje heeft een rand van elastische tricot waardoor je kindje bij het instoppen een druksensatie op het bovenlijfje krijgt en daardoor makkelijker ontspant. Het laken is veilig omdat je het lakentje onder het matras kunt vastmaken met klittenband.

Aan de zijkant zit er een ritssluiting waardoor je je baby makkelijk in bed legt. Je kindje kan zich niet loswoelen, met het hoofdje onder het lakentje schuiven, of zich erin verstrengelen. Een uitkomst voor iedere ouder en een gelukkige winnaar van de Baby Innovation Award.

* Categorie Furniture & Decorations: Kinderstoel Lemo Chair van Cybexbloggerstour Cybex

Mijn oog viel op het design van deze prachtige stoel. Het is een kinderstoel die meegroeit vanaf de geboorte en is geschikt tot 99 jaar, en heus ook voor je honderd jarige omaatje… Je kunt de stoel eenvoudig met één hand in hoogte verstellen. En ook de voetensteun en de diepte van de zitting kun je snel aanpassen. Geen schroeven losdraaien, of moeilijk doen! De wieltjes maken de stoel stabiel én makkelijk verplaatsbaar.Berg, babyskelter baby inovation award bloggerstour

* Categorie Toys & Gifts: Babyskelter Berg Go2 van BERG Toys

Op de Spielwarenmesse hadden we deze skelter al mogen bewonderen en ook daar was deze toffe skelter in de prijzen gevallen. De Berg Go2 is de eerste babyskelter die naadloos transformeert van loopfietsje naar skelter. Doordat je het pedaalsysteem kunt inklappen, is de Berg Go2 te gebruiken voor baby’s van 10 maanden tot in de peutertijd. Mijn stem had ik hier goed op ingezet.

* Categorie Green: Biobuddi ‘Bumba in the Far West’biobuddi

We kwamen de makers van Biobuddi ook tegen op de Spielwarenmesse in Neurenberg. Het wist destijds mijn aandacht al te wekken en ze zijn mijn inziens terechte winnaars. De Biobuddi speelgoedblokken zijn gemaakt van de reststoffen van de suikerrietplant. Deze blokken zijn niet alleen volledig recyclebaar in de normale recyclingsketen, maar de productie ervan veroorzaakt ook nog eens 8 keer minder C02-uitstoot dan die van bestaande speelgoedproducten. Een product naar mijn hart! Biobuddi bumba

*Categorie Design: Quinny Hubb, Dorel

De allereerste Design award is de Quinny Hubb kinderwagen geworden. Hiermee kun je zeer stijlvol over straat. Het viel ons ook op dat deze bijzondere XXL wagen ruim, comfortabel en volledig modulair is.Quinny Dorel

Deze ‘Hubb”  is eenvoudig om te bouwen tot duo-wagen, of zelfs uit te breiden met een slim mee rijdplankje. Echt ideaal! In de mono-versie biedt deze wagen ook nog eens veel opslagcapaciteit. Bij de aanschaf van een kinderwagen is dit een must voor elke ouder; voldoende opbergruimte!

Een prachtige kinderwagen, van harte Dorel! Hier gaan ouders heel blij van worden!bloggerstour thule

Over Baby Innovation Award

Het vakblad BabyWereld  heeft de baby Innovation Award geïnitieerd in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. Het is voor producten een platform om hun innovatieve producten bij het grote product bekendheid te geven. De Baby Innovation Award is een jaarlijks terugkerend event.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief