Delen vinden we super lief

Interactief speelgoed babyalive

Wat hebben wij enorm moeten lachen om de Baby Alive plas en dans pop….. en toch verdient deze babypop een serieuze recensie.

De Baby Alive ‘Plas en Dans Baby‘ van Hasbro draagt al grote mensenbroekjes en moet op het potje! Zo wordt de voor Speelgoed van het jaar 2018 genomineerde babypop voorgesteld. En daar is niks van gelogen. We schreven er al een keer kort wat over, en Gastblogger Mariken heeft de pop uitgebreid getest. Het popje drinkt water, danst, praat en plast.

Poppen mama & papa

BabyAlive

Een groot succes voor de zorgzame jongetjes en meisjes zoals ons 4 jarige meisje. Hier wordt er af en aan met poppen gepeeld. Soms blijven ze een tijdje in de hoek liggen maar dan is er weer een periode van oneindig aan- en uitkleden, in bed leggen en verzorgen.

Het educatieve element

Wat de Baby Alive anders maakt dan andere babypoppen, is dat ze een educatief element heeft. Het popje is een leuke pratende interactieve babypop, maar leert kinderen de ins en outs van op het potje plassen.

babyalive Baby Alive

Als de pop zegt dat ze dorst heeft, kun je haar water geven met de drinkfles. Als je haar op het potje zet dan plast ze het water weer uit. Je kunt haar belonen met een heuse stickerkaart. Een groot herkenbaar potjesfeest natuurlijk. Ik zie bij mijn dochter dat de wereld leren begrijpen vaak gaat via fantasiespel met poppen.

Zindelijk

Dus de Baby Alive is hier bij uitstek geschikt voor. Onze muppet is al een tijdje zindelijk maar ik denk wel dat deze pop kan helpen tijdens de periode van zindelijk worden. Zonder dat het kind dat door heeft natuurlijk.

De Baby Alive pop saai?

Educatief speelgoed heeft toch vaak ze zweem van ‘saai’ maar dat is deze Baby Alive zeker niet. Een terechte nominatie voor speelgoed van het jaar wat mij betreft. En zeker niet alleen voor kindjes die nog niet zindelijk zijn. Want echt interactief zorgen voor een pop is voor elke kind leuk.

Leuke interactieve babypopbabyalive hasbro Baby Alive

Los van het educatieve element is het gewoon een leuke pop met veel accessoires zoals het potje, drinkflesje, stickerkaart om pop te belonen en meer. Ze is er in meerdere varianten, wij hebben zelf de Baby Alive Blond.

Ze danst ook, al is dat een beetje een raar dansje waarbij je haar arm op een bepaalde manier vast moet houden wil het een beetje lukken. Ze praat veel met een kinderstemmetje.

Interactief speelgoed baby alive popGezellig

Het is een gezellig (en soms een beetje irritant) ding en qua formaat zo dat ze veel kleertjes van andere babypop merken prima past. Want zeg nou zelf, het oneindig aan- en uitkleden van en babypop blijft magisch voor een kind. Het is echt een leuke aanvulling op onze poppen collectie die iets doet wat de anderen niet doen.

Al past het popje alleen als het op het potje zit, het lekt wel wat water zo af en toe. Dat moet je op de koop toe nemen, maar als je kind graag met pop in bed wil slapen dan moet je wel even zeker stellen dat ze alles ‘uitgeplast’ heeft

Lachenaccessoires babyalive accessoires babyalive

Nu nog even de blik van een volwassene op de Baby Alive. Het stemmetje van de pop is vrij kinderlijk zwoel. Als ze dan gaat praten over plassen… je snapt het al.

Mijn man en ik kwamen niet meer bij van het lachen en hadden er…. nou ja, wat volwassen vreemde associaties bij JJ Geen kind die dat begrijpt maar geloof mij, zet de pop in mama mode en oordeel zelf!

Ook voor jongens

accessoires baby alive

Het leuke vind ik dat als er vriendjes bij ons komen spelen ze het typische ‘meisjes speelgoed”, waar toegegeven ons huis vol van ligt, favoriet is. Ons buurjongetje rent bijna meteen naar de uitgebreide Kidkraft keuken en een vriendje van Olivia kan niet genoeg krijgen van het kammen van de haren van Barbie.

Genderneutrale Baby Alive

Wij hebben altijd geprobeerd om qua speelgoed een beetje ‘genderneutraal’ te zijn. (By the way onze muppet loopt het liefst in roze glitters en ik denk niet dat meisjes spullen minder empowerde vrouwen creëren, in tegendeel).

Jongenspop

Zonder een discussie over genderneutraal speelgoed te starten, vind ik het goed dat er ook jongenspoppen zijn. En de Baby Alive is er dan wel niet in een jongens variant, ik denk wel dat de zorgzame jongens onder ons ook best een keer een babypop mogen hebben. En de baby Alive is dan een leuke interactieve variant.

Liefs Mariken

Gastblogger Marikenfamilie unboxing, mariken, famillie

Gastblogger Mariken Church-Rijpert heeft recent met haar dochter de L.O.L bigger surprise uitgepakt en vertelde ons er alles over. 

Ik ben 40 something en gelukkig getrouwd met Paul. Samen zijn wij ouders van de meest lieve, grappige en eigenwijze muppet Olivia, geboren in 2014. Ik ben er zo-eentje die het allemaal wil. (Bijna) Fulltime baan bij de nationale blauwe zwaan, een passie voor vrijwilligerswerk en een druk sociaal leven.
We zijn besmet met het Canada virus, het prachtige land waar mijn man geboren is, en proberen dat 1 a 2 keer per jaar te bezoeken.

Reizen met onze tweetalige muppet, daar draaien wij onze hand niet voor om. Een ‘Pinterest mama’ ben ik zeker niet! De tablet mag bij ons gewoon lekker aan en eten uit een pakje is op drukke dagen echt geen probleem. Lekker actief zijn, samen op pad, veel knutselen en stoeien is het credo bij ons thuis!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!


Delen vinden we super lief