Delen vinden we super lief

Canada staat natuurlijk bekend om zijn adembenemende natuurparken. Maar ook de steden horen thuis op de bucketlist van iedereen die graag reist. Zo herbergt Oost-Canada parels als Montreal, Québec City, Toronto en Ottawa. Deze steden verbazen je met hun unieke karakter en wereldse sfeer, en binnen 8 uur vliegen ben je er met Air Transat! Een bestemming die voor ons gezin op het lijstje staat aangezien we in Ottowa familie hebben wonen en ik ze dolgraag Toronto en de nabijgelegen Niagarao falls wil laten zien. Lees snel verder en laat je overtuigen!

Montreal, het Parijs van Noord-Amerika

In het zuiden van de provincie Québec snuif je cultuur, geschiedenis en creativiteit op in Montreal. Het oudste deel van de stad, Vieux-Montreal, voert je terug naar de 18e eeuw. Langs de oevers van de Saint Lawrence-rivier begeef je je van de oude haven naar Marché Bonsecours en de Basilique Notre-Dame. Deze kerk lijkt wel weggelopen uit het mooie Parijs en verbluft je met haar gewelfde plafond, houten sculpturen en kleurrijke glas-in-loodramen.

In Downtown Montreal, Centre-Ville voor de locals, wandel je dan weer tussen imposante wolkenkrabbers, prestigieuze winkelpanden en futuristische musea. Fashionista’s maken een omweggetje via de Rue Sainte-Catherine, de langste winkelstraat van Canada.

Wist je trouwens dat Montreal in 1976 de Olympische Spelen hoste? Het stadion ziet er vandaag nog altijd buitenaards uit. Een groot contrast met de botanische tuin, die net om de hoek ligt. De tuin is met zijn oppervlakte van 75 hectare één van de grootste ter wereld. Stiltezoekers vinden ook rust op Mont Royal. Op deze enorme heuvel ligt het groene stadspark. Vanuit het park kijk je uit over Montreal.

canada, air transat

Québec City, de historische stad

In Vieux-Québec ontdek je een stukje UNESCO Werelderfgoed. Deze wijk dompelt je onder in de Franse geschiedenis van Noord-Amerika. Al streken ook de Britten hier eventjes neer. Tussen 1820 en 1850 bouwden ze een militair fort: la Citadelle de Québec. Tijdens die onrustige geschiedenis werd Québec zelfs ommuurd, als enige Noord-Amerikaanse stad. Dat levert een heleboel bezienswaardigheden op.

Ook op la terrasse Dufferin spreekt het verleden je toe. Hier staat namelijk het trotse standbeeld van Samuel de Champlain, de grondlegger van de stad Quebec. Het monument flankeert Château Frontenac, het meest gefotografeerde hotel ter wereld. Berg je fototoestel hierna zeker niet op. Want in en rond Québec City liggen verschillende natuurparken waar je uren tussen de bergen wandelt en elanden, wolven en zelfs zwarte beren kunt spotten.

Toronto, Canada’s grootste stad

Bijna drie miljoen inwoners maken van Toronto de grootste stad van het land. Ook de skyline is iconisch: die staat boordevol wolkenkrabbers. Al gaat vooral de puntige CN Tower met de aandacht ervandoor. Met z’n 553 meter was het ooit het hoogste, vrijstaande bouwwerk ter wereld. Daarmee groeide de zendmast uit tot een toeristische trekpleister. Zo is er een restaurant, een cocktailbar of geniet je in de Skypod van een panoramisch uitzicht… op wel 447 meter boven de zeespiegel. Overigens best eng om naar beneden te kijken dat voor grappige herinneringen zal zorgen!

Vanuit de Skypod kijk je niet alleen uit over de stad, maar ook over het Ontariomeer. Daar liggen de vijftien Toronto Islands. Wie naar deze kleine eilanden vaart, kan op zalige zandstranden relaxen of waanzinnige attractieparken zoals het Centreville Amusement Park bezoeken.

Goed om te weten: de metropool Toronto telt elf wijken. Westside is ongetwijfeld één van de meest hippe buurten van de stad. Hier flaneer je door de smalle straten van Kensington Market. In deze multiculturele buurt spot je de ene sierlijke gevel na de andere, fotografeer je ‘street art’ en shop je bij de allerleukste vintagewinkeltjes. Over shoppen gesproken: bekijk zeker even het Toronto Eaton Centre. Dit ondergrondse winkelcentrum telt meer dan driehonderd winkels!

Ottowa, de stad van de drie rivieren

Wat hebben de rivieren Ottawa, Rideau en Gatineau gemeenschappelijk? Ze meanderen allemaal door de Canadese hoofdstad Ottawa. Hoewel de stad een miljoen inwoners telt, verrast ze je vooral met haar prachtige natuur. Fleurige parken en publieke tuinen voeren je van de ene groene oase naar de andere. Maar vergis je niet: want Ottawa ontwikkelt zich razendsnel. Het is het kloppend hart van de Canadese hightechindustrie.

De toekomst komt hier dus tot leven, al geldt dat ook voor het verleden. Zo maak je een boottochtje op Rideau Canal, een waterweg die uit 1812 dateert. Ook Rideau Hall stamt uit hetzelfde tijdperk. Het statige landhuis biedt onderdak aan de Canadese gouverneur-generaal en telt maar liefst 175 kamers. Op het landgoed ligt een historische schaatsbaan waarop je ’s winters wedstrijden ijshockey, curling en kunstschaatsen kunt bijwonen. Het politieke centrum van Ottawa ligt zo’n drie kilometer verderop. Daar bewonder je de Gotische parlementsgebouwen bovenop Parliament Hill.

canada, air transat

Vlieg met Air Transat naar de mooiste steden van Oost-Canada

Zin gekregen om zelf op ontdekking te gaan? Met Air Transat, de sympathiekste Canadese luchtvaartmaatschappij, ben je er na 8 uur vliegen. Air Transat biedt rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam Schiphol Airport naar Toronto en Montréal met doorverbindingen naar Québec, Calgary en Vancouver. Op het hoogtepunt van het seizoen zal de luchtvaartmaatschappij 3 rechtstreekse vluchten per week aanbieden van Amsterdam naar Montreal en 4 naar Toronto. De overgrote meerderheid van deze vluchten zal worden uitgevoerd met de nieuwe Airbus A321LR. Dit vliegtuig, het groenste in zijn categorie, versterkt de voortdurende inspanningen van de luchtvaartmaatschappij om verantwoord toerisme te bevorderen. Het vliegtuig verbruikt 15% minder brandstof en verminderd de NOx-uitstoot met 50%.

Over Air Transat

Air Transat zag het levenslicht 35 jaar geleden in Montreal en groeide uit tot een toonaangevend vakantiemerk. Tijdens de Skytrax World Airline Awards werd het door de passagiers verkozen tot ’s werelds beste vakantieluchtvaartmaatschappij. Air Transat vliegt vanuit Canada naar verschillende internationale bestemmingen. De maatschappij zet in op gastvrijheid, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Zo is de vloot de meest ecologische binnen haar categorie. Daarmee draagt Air Transat zorg voor de natuur en het milieu, want alleen zo blijven de prachtige bestemmingen waar het naartoe vliegt bestaan. Air Transat is een dochteronderneming van Transat A.T. inc., een wereldberoemde vakantieleverancier die in 2018 een Travelife-certificaat ontving dankzij zijn inzet voor duurzame ontwikkeling.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief