Delen vinden we super lief

Kinderen zijn vaak ontzettend nieuwsgierig. Ze moeten de wereld om zich heen nog ontdekken en willen daarom vaak álles weten. Ook houden kinderen ervan om te experimenteren en ontdekken. Dit is ook enorm nuttig, want door dingen uit te proberen leren ze wat ze leuk vinden en hoe dingen in elkaar steken. The Purple Cow speelt hierop in met wetenschapssets voor iedere jonge onderzoeker. Tof, goed en educatief speelgoed! En extra leuk! Er is een wetenschapsset voor elk wat wils!

7 verschillende kits

The Purple Cow bracht 7 verschillende kits uit onder de noemer ‘The Crazy Scientist LAB’. Iedere wetenschapsset is geschikt voor een breed publiek. De leeftijd vanaf wanneer een set geschikt is, varieert tussen de 4 en 10 jaar oud en volgens de verpakking zijn ze geschikt tot 99 jaar oud. Ook leuk voor (overgroot)opa’s en oma’s dus 😉 Wij mochten drie sets uitgebreid testen! Leuk, leuk, leuk!

* Wetenschapsset Bubbels en Schuim

De set “bubbels en schuim” is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en richt zich op experimenten met kleuren, water en bubbels. Met behulp van deze wetenschapsset kunnen kinderen leren om (kleurrijke) zeepbubbels te maken, leren ze hoe ze bubbels aanraken zonder dat ze kapotgaan, kunnen ze schilderen met gekleurd schuim en maken ze in no-time een bijenkorf van schuim. Dat is wel aan mijn kids besteed!

De wetenschapsset zit in een kleurrijk, stevig blik, waardoor het gelijk al mooi is om te zien. In het blik zit een handleiding die je vertelt hoe je de verschillende experimenten moet uitvoeren. Mocht je echter geen zin hebben om dit door te lezen of ben je meer visueel ingesteld, dan kun je ook de QR-code op de voorkant van het blik scannen. Je krijgt dan een (Engelstalig) instructiefilmpje te zien.

Naast de handleiding bevat het blik een groot aantal benodigdheden voor de proefjes. De rest moet je zelf toevoegen, maar dit zijn geen ingewikkelde dingen. Denk aan lege flessen, afwasmiddel, een kom, etc. Een leuke extra is dat er in de handleiding ook wetenschappelijke uitleg en feitjes over proeven staan. Ook staan er diverse foto’s bij die dit illustreren. Enorm interessant voor de jongste kinderen die van bubbels en schuim houden!

* Wetenschapsset Optische Illusies

De set Optische Illusies is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De naam zegt het al: in deze kit vindt je allerlei experimenten die je optisch bedriegen. Ook deze set bevat een uitgebreide handleiding met uitleg, weetjes en foto’s ter illustratie. De QR-code op de voorkant van het blik weergeeft een leuk impressiefilmpje over de verschillende proefjes.

De inhoud van deze set ziet er compleet anders uit dan de andere, waardoor de sets echt heel divers zijn. In de “Optische Illusies” wetenschapsset set zijn de materialen vooral van papier/karton en moeten deze in elkaar knutselen. Voor deze set heb je geen eigen materialen nodig, extra makkelijk.

Magie

Het blik bevat meer dan een dozijn experimenten, genoeg om je een tijdje mee te vermaken dus! Deze set experimenten is het allerleukst om samen met iemand te doen, zodat je je met elkaar kunt verwonderen over alles wat je ziet of denkt te zien. De experimenten voelen als magie en zijn daarom ook leuk om even snel tevoorschijn te halen als er bezoek is van bijvoorbeeld opa en oma.

The Crazy Scientist LAB-serie speelt goed in op de belevingswereld van kinderen door ze zich te laten verwonderen, te laten experimenten en te laten leren. Nieuwsgierige en leergierige kinderen kunnen hun hart ophalen en volop spelen met één of meerdere van de 7 sets. Dit is echt speelgoed naar mijn hart!

Nieuwsgierigheid opwekken

Iedere set speelt in op een andere interesse, waardoor het ook interessant is om verschillende sets uit te proberen. De wetenschapssets zijn door hun leuke verpakking en compleetheid ook superleuk om cadeau te geven. Hiermee heb je echt het idee dat je iets nuttigs geeft. De sets dienen onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, dit is wel iets om rekening mee te houden. Ondertussen testen we ook de “Jonge Survivor” set uit voor 8 jaar en ouder. Deze review volgt snel!

Je kunt de sets vinden bij Fanthome en bij Kado om de hoek in Den Haag!

Liefs Olivette,

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief