Delen vinden we super lief

Als je me goed kent, weet je dat ik dol ben op eten. Een goed kookboek mag dan ook niet in mijn kast ontbreken. Naast dat ik gezond eten belangrijk vind, moet het ook vooral lekker en afwisselend zijn. Indiase Thali leent zich daar heel goed voor. Thali is een maaltijd bestaande uit allerlei kleine groente- en vleesgerechten en curry’s, geserveerd met rijst en naan. Vaak wordt dit opgediend in een bord met allerlei vakken, ieder vakje heeft dan zijn eigen gerecht. Het naanbrood gebruik je als meestal als lepel om de gerechten te eten. Klinkt heerlijk, toch? Het Indiase kookboek Thali neemt je mee op reis naar India en leert je hoe je je eigen Thali maakt. Hiermee ga je mee op reis door het land van kruiden en specerijen.

Voorkant Indiaas kookboek Thali
Het Indiase kookboek Thali is een lust voor het oog

Met Thali op reis door het land van kruiden en specerijen

Met het Indiase kookboek Thali ga je op reis door het land van kruiden en specerijen. In het Indiase receptenboek vind je meer dan 80 recepten uit verschillende regio’s van India. Er is dus voor ieder wat wils en genoeg keuze om te combineren. Ook blijven de gerechten hierdoor afwisselend.

Inhoudsopgave kookboek Thali
Genoeg keuze uit een grote hoeveelheid Indiase recepten. Deze bekende Indiase gerechten maak je nu gemakkelijk zelf: Chicken tikka masala – Lam biryani Mangolassi

Klassieke en minder bekende Indiase recepten

Je hebt vast wel eens van ‘chicken tikka masala’ gehoord. En misschien ken je mangolassi of lam biryani ook wel. Naast deze bekendere recepten vind je ook minder bekende recepten in het boek, zoals Avial (kokos-groentecurry) en Bahji (gefrituurde groentebeignets).

Chicken Masala recept Thali
Thali De authentieke Indiase keuken
9789044757866 | Tanja Dusy | NUR 442 | €24,95 | 176 blz | geb 26,5 x 21,4 cm | volledig in kleur

Thali is een prachtig kleurrijk kookboek

Het Indiase kookboek Thali is prachtig vormgegeven. De voorkant is een kleurenfestijn, maar ook de binnenkant is een lust voor het oog. Het boek bevat mooie foto’s die je het water in de mond doen lopen. Hierdoor krijg je direct zin om te koken. Ook handig als je nog niet zo bekend met de Indiase keuken: op het plaatje zie je om wat voor soort gerecht het gaat.

Frisse zomerse Indiase recepten. • De recepten zijn aangepast aan onze eetgewoontes door het gebruik van lokaal verkrijgbare producten
• Veel aandacht voor vegetarische gerechten

Verschillende soorten Indiase recepten

In het kookboek vind je verschillende soorten recepten. Denk aan recepten uit verschillende streken, maar ook vegetarische, ‘streetfood’, zomerse en winterse recepten. Ook bevat het boek een aantal basisrecepten, handig! Het boek heeft in totaal 10 katernen, met elk een eigen thema. Over elk thema wordt ook een stukje achtergrond verteld, leerzaam en leuk. Zo krijg je veel meer feeling bij wat je gaat koken.

Recepten uit Punjabi; een deelstaat in het noordwesten van India. Dit boek is zoveel meer dan een opsomming van gerechten. Het laat je kennismaken met de eeuwenoude tradities, bekende streken en typisch Indiase straatbeelden.

Het Indiase kookboek Thali is een echte aanrader voor wie graag (meer) Indiaas wil koken. Het boek is mooi vormgegeven en toegankelijk. Ook erg leuk om cadeau te geven, want het is een lust voor het oog.

Binnenkant Thali
Prachtig vormgegeven kookboek

En als je weleens Indiaas hebt gegeten, dan ken je een ‘thali’ ongetwijfeld als het kleurrijke en gevarieerde maaltijd die bestaat uit allerlei kleine groente- en vleesgerechten, curry’s, naan, rijst en nog veel meer. In dit boek vind je recepten uit verschillende regio’s van India om naar hartenlust van te genieten en met elkaar te combineren.Je koopt het boek van Tanja Dusy voor €24,95 bij bol.com. Een andere fantastische kookboek is overigens Fiesta om de Mexicaanse keuken mee te ontdekken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter| Facebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief