Delen vinden we super lief

We gaan voor een detoxkuur, ik ben gezwicht… want je bent immers wat je eet! Maar deze keer wel een sapkuur met coaching!

Op de één of andere manier zijn vrouwen heel goed in zichzelf wegcijferen en daar valt het ‘goed voor jezelf zorgen’ en “me-time” ook onder. Ik weet als geen ander dat niemand anders beter voor mijn lichaam kan zorgen dan ikzelf! Dit is ook de reden dat de knop om gaat en dat het tijd is voor (mama) Marjolein.

JUIZS is more than a JUICE!

Je bent echt wat je eet, en de voeding die we tot ons nemen, bepaalt uiteindelijk de gezondheid in elke cel in ons lichaam. Naast het afvallen wil ik ook heel graag mijn mind en lichaam een boost geven, maar dan niet al te streng. Op kantoor werd ik gewezen op een detoxkuur van JUIZS voor de spreek woordelijke ‘wasstraat’ door mijn lichaam gaan. Regelmatig (sap)vasten heeft allerlei gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Daarnaast val je vaak een paar kilo af (stiekem toch wel lekker) en doorbreekt het verslaving aan suiker en andere minder gezonde eetgewoontes. Hoe fijn om weer een kickstart te hebben voor een gezonde leefstijl .

JUIZS is more than a JUICE! Heerlijke sappen, smoothies en shots, vers thuisbezorgd als los pakket of als sapkuur mét persoonlijke coaching.

Pas op de plaats met JUIZS

Als ik naar mijn drie kindjes kijk word ik overladen door liefde en geluk. Na het verlies van mijn schoonvader kreeg ik echt de ‘reality check’ dat ik beter voor mezelf moet zorgen! Gezondheid is zo’n groot goed. Hij was ons er veel te snel uitgepiept.

Om onze geest en lichaam tot rust te laten komen en weer in balans te brengen, gaan we er regelmatig op uit! Nu wil ik ook de binnenkant aanpakken en werd er een detox kuur bestelt bij JUIZS. Dit is een webshop die koudgeperste (groente)sappen en shots verkoopt. Bij een sapkuur van JUIZS geef ik me hiermee echt even een reset en kun je gaan voor drie, vijf of zeven dagen sappen.

We maken het wel leuk om sapjes te drinken

Off we go

Het hoofddoel van een sapjeskuur is je lichaam te ondersteunen om de natuurlijke functies zo goed mogelijk te blijven uitvoeren. Mijn auto krijgt immers ook regelmatig een onderhoudsbeurt om optimaal te kunnen presteren, en ook de ‘filters’ van mijn lichaam kunnen wel eens een schoonmaakbeurt krijgen. Ook is het heel waardevol om tijdelijk te stoppen met ongezonde gewoontes zoals ongezond voedsel, alcohol en koffie.

Roken doe ik niet, maar ook daarvoor is het van grote waarde! Alle gifstoffen laat je ermee uit je lichaam! Ook als je al jarenlang super gezond eet, kan het geen kwaad om je lijf van tijd tot tijd te resetten. Tijdens een detoxkuur zet je het lichaam weer even aan het werk!

De detoxkuur

Tijdens mijn 5 dagen sapkuur kreeg ik veel vragen van kennissen en collega’s! Vooral de prijs wilden ze weten. Ik zei dan ook iedere keer: “zie het als geschenk voor je lichaam” “het is een investering in jezelf en daarnaast is het ideaal en bespaart het je zelf heel veel werk”. De prijs-kwaliteit verhouding is absoluut in balans en het is het me dubbel en dwars waard!

De voordelen van een detoxkuur

Ik deed de sapjeskuur in een hectieke periode op mijn werk en voelde de rustgevende effecten op mijn lichaam! Ok,ok, de eerste dag vond ik zwaar en was ik sjaggie, maar op de dagen die volgden, voelde ik me steeds fitter! Ook heeft het een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid (magnesium). Volgens experts kunnen sapkuren je helpen bij het ondersteunen van je immuunsysteem en je algehele vitaliteit (vitamine C). Het is bewezen dat een detox kuur o.a je immuunsysteem ondersteunt (vitamine C) en dat het goed is voor je bloeddruk (kalium). I

Ik werd scherp en rende door het huis, dat handig was bij de voorbereiding van een beurs en persevent. Ook is een sapjeskuur goed voor de gemoedstoestand (B6), voor de concentratie, het geheugen en het houdt de geest helder (ijzer, zink). Het was bijna jammer dat ik moest stoppen op dag vijf, maar zeven dagen waren deze week niet ideaal!

Sylvia, oprichtster van JUIZS en orthomoleculair voedingsadviseur, ging samen met mij kijken naar mijn voedingspatroon. In dit gesprek gaf ze tips en persoonlijk advies hoe je na je detox sapkuur een gezonde levensstijl in kan richten. In deze begeleiding is JUIZS echt uniek!

De gezondheidsvoordelen van de detox kuur

Onderstaande gezondheidsvoordelen hebben me gelijk overtuigd om het vaker op te pakken. Twee keer per jaar een detoxkuur is ideaal om met je gezondheid bezig te zijn. Daarnaast vind ik het gewichtsverlies ook een welkome bijkomstigheid! In totaal verloor ik 2,2 kilo in 1 week! Wel weet ik dat je daar weer wat bij krijgt als je weer gewoon gaat eten, maar toch! Het gaf me een enorme boost en mijn collega’s vonden me er stralend uit zien! Top! Zo voelde ik me ook!

  • De detox kuur zit vol met antioxidanten uit Vitamine C, E en Zink welke beschermen tegen vrije radicalen.
  • Een sapjeskuur ondersteunt de reinigende werking van de lever (choline) en de spijsvertering (calcium).
  • Rijk aan Vitamine C, A, B6, ijzer, en koper die het afweersysteem ondersteunen van je lichaam. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem.
  • Draagt bij aan een normale hormoonhuishouding en een normale vruchtbaarheid van de man/vrouw (zink). Ook draagt het bij tot de regulering van de hormonale activiteit (B6) en ondersteunt het een normale hormoonproductie door de schildklier (jodium).
  • Een detoxkuur is goed voor het hart (B1) en heeft een gunstige invloed op de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine (ijzer). Ook ondersteunt het de aanmaak van rode bloedlichaampjes (B6) en is het goed voor de bloeddruk (kalium).
  • Ook dragen de sappen bij aan de vorming van collageen dat van belang is voor een goede conditie van de bloedvaten (Vitamine C). Het zenuwstelsel krijgt een boost (jodium) en het proces van celvernieuwing (magnesium) krijgt een impuls. Ook ondersteunt het de bloedstolling (Vitamine K).
  • Ook voel je je vitaler door de ijzer, magnesium, vitamine C, B1, B2, B3, B5, B6! Het bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning (vitamine C) en ook is het goed voor de spieren (kalium) en het skelet (fosfor). Een rits aan voordelen en dat het bijdraagt aan fitheid (ijzer) is voor mij van grote waarde met drie kids! Door de magnesium voel je je ook nog eens minder moe!
  • Een detoxkuur is ideaal voor de gemoedstoestand (B6), voor de concentratie, het geheugen en houdt de geest helder (ijzer, zink).
  • Ook houdt het je haren sterk en draagt het bij aan een normale haargroei voor het behoud van glanzend haar (zink)
  • Het is goed voor de nagels (zink), draagt bij aan een sterk gebit (calcium) en ondersteunt de tanden (fluoride).

Het heeft geholpen om een stuk bewuster te worden van voeding en heeft me heel fit laten voelen. Je ervaart het gezonde effect bij een sapjeskuur vooral op de 3e, 4e dag! Op geen moment heb ik honger ervaren.

JUIZS Till Dinner sapkuur

Naast het dedicated sappen kent Juizs ook de JUIZS Till Dinner sapkuur waarbij je nog één vegetarische, low-carb maaltijd per detox dag mag nuttigen. Juist in de winter maanden bleek dat voor mij de juiste match! Tijdens de gure, koude maanden, is dat helemaal fijn omdat de sapjes namelijk koud zijn en dan is enkel alleen sapjes (zoals bij de JUIZS ALL DAY sapkuren) moeilijker vol te houden.

Speciaal voor de winter maanden heeft de eigenaresse een speciaal JUIZS TILL DINNER WINTER EDITION RECEPTENBOEK samengesteld. Dit is een receptenboek met verwarmende recepten. Ook ik ontving bij het JUIZS TILL DINNER DETOX SAPKUUR dit receptenboek in het pakket.

Goede begeleiding is bij sappen belangrijk. Bij een JUIZS detox sapkuur krijg je daarom een op-en afbouwreceptenboek om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de detox dagen en toegang tot het online coaching programma.

Mijn ervaring

Door de vele sapjes die je drinkt bent je absoluut behoorlijk verzadigd! Mocht het niet genoeg zijn, dan kun je knabbelen op wat biologische groente, een avocado of eventueel een salade eten. Dit heb ik achterwege gelaten zodat mijn lichaam tussen de sapjes door voldoende rust krijgt en zich volledig kon focussen.

Met een 5 dagen sapkuur zou het een perfecte boost geven. Mijn collega’s keken me wat argwanend aan en vroegen me of het vloeibare wel beviel, of ik het kauwen niet zou missen, etc. Na deze detox kuur voelde ik me vol energie. Wat me ook opviel, is dat mijn huid ging stralen zonder oneffenheden en dat je ook helder in je hoofd werd. Zowel fysiek als mentaal heb ik een boost gekregen door de detox kuur.

Het is ook niet zo dat ik na de kuur gelijk weer ben gaan eten, op een goede manier ben ik het langzaam gaan op- en afbouwen met recepten uit het receptenboek. Je bent je ook veel bewuster van wat je allemaal weer gaat eten en maakt gezondere keuzes. De koelkast was gevuld met gezonde salades! Tevens had ik een algeheel ‘schoon’ en gezond gevoel. Qua bijwerkingen had ik enkel ‘last’ van lichte hoofdpijn op de 2e dag, dat overigens door het water drinken verminderde. Honger heb ik niet gevoeld en moe was ik zeker maar dat kwam ook door mijn drukke week!

Doe je mee

Wil je je lichaam ook van binnen extra goed verzorgen en jezelf daarbovenop verwennen met heerlijke groentesappen? Ik raad het 100% aan! Om jullie het jullie ook te laten ervareng mag ik in samenwerking met Juizs een kortingscode van 20% weggeven op de JUIZS TILL DINNER sapkuren. Met kortingscode #tilldinnerwinter ontvang je 20% korting op jouw bestelling, let op inclusief #.

Dit is echt een fantastisch cadeau voor je lichaam! In januari herhaal ik het weer maar wat graag! Ik vervolg mijn weg met afvallen en hoop met kerst de volgende kilo’s verloren te hebben. Alles voor gezond en bewust leven!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook Youtube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief