Delen vinden we super lief

het beste sokken mysterieZeg nou zelf. We willen toch allemaal het beste voor ons kind.  Maar wat is dat anno 2018? Veel vaders en moeders ervaren de druk van het ouderschap als een steeds grotere uitdaging. Dit blijkt wel uit eigen ervaring, maar ook uit diverse onderzoeken.

En als we heel eerlijk zijn…. is die druk misschien wel iets té groot. Er zijn echt momenten dat ik met mijn handen in het haar zit en het echt niet meer weet. Vooral als er een rits aan nare gebeurtenissen in je leven voorbij schieten, of als er iets uit balans raakt…

Dat is ook wel de reden dat ik onderstaande enquête gelijk heb ingevuld. Ik ben reuze nieuwsgierig of andere moeders het namelijk ook zo ervaren.

“Als ik heel eerlijk ben…”

het beste voor je kindEnquête initiatief nemers

De initiatief nemer van de enquête onder moeders is BV Familie. Dit is een sociale beweging die het verschil wil maken voor alle families in Nederland. Hun motto is: ‘als het thuis maar goed geregeld is’. En daar wringt de schoen.

Want hoe goed je je best ook doet als moeder of vader, aan de ingewikkelde puzzel van werk en kinderen en/of  mantelzorg  ontbreken te vaak belangrijke stukjes. Of misschien zijn er zelfs te veel puzzelstukjes!

Hoe ervaren jullie het écht! 

Omdat BV Familie graag meer willen weten hoe ouders het écht ervaren, hebben ze een enquête gemaakt in aanloop naar de Week van de Ouder. Ik heb de enquête ingevuld en de vragen zette me aan het denken. De vragen zijn leuk om in te vullen, zoals: Wat vindt je leuk aan het ouderschap? Wat niet? ….  Doe je mee, het kost je enkele minuten?

Ouderschap enquêtehet beste voor je kind

Deelname aan de korte enquête kan via onderstaande link. Meedoen kost je slechts enkele minuten

https://nl.surveymonkey.com/r/Hebheterover

Als ik eerlijk ben…

De maand juni is nabij en bij mij schiet de hartslag omhoog als ik mijn agenda in kijk. Voor werkende ouders is deze maand een drukte van belang. Vooral met schoolgaande kinderen op de basisschool. Ik heb een week vrij genomen om het te kunnen bolwerken. We wonen in regio Noord-Holland en heir hebben de kidneren een extra week vakantie. Dit hebben ze ingevoerd omdat ze anders 10 weken achtereen naar school gaan.

En met de naderende grote zomervakantie lijkt het wel alsof ze de agenda blijven volproppen. Mijn agenda zit barstens vol met oudergesprekken, vossenjacht, schoolreisjes, afscheidsborrel, sportdag en klasopruimmiddag. Ook werd er nog even gevraagd of ik een berg speelgoed wilde schoonmaken. Tuurlijk, maar hoe ga ik dat allemaal bolwerken?

Je doet het zélf“, werd er ooit naar mijn hoofd geslingerd. En tsja, kort door de bocht is dat ook zo, maar daar heb ik bewust voor gekozen. Soms is de druk net even iets te groot als ik heel eerlijk ben…het beste voor je kind

Lees ook: Balen! Hier loop ik tegenaan als werkende, ambitieuze mama

Betrokken moeder

Afgelopen woensdag hadden we een inloopochtend bij de school van mijn zoontje. Ze hadden muziekles waar we bij mochten zijn. Als betrokken moeder die die dag thuiswerkt, stond ik natuurlijk vooraan. Ik mis al zoveel en dit zijn de uitgelezen momenten dat ik betrokken kan zijn bij de schoolactiviteiten van mijn zoontje.

En trots dat hij was dat ik in het publiek stond! Ik heb het heel eerlijk aan me voorbij laten gaan om mee te gaan naar het museum en heb ook niet vrij genomen voor de sportdag of het schoolreisje. Mijn vrije dagen zijn beperkt en die zet ik liever in voor familie activiteiten en tijd met mijn gezin.

Aandacht te kortKoel4Kids het beste voor je kind

Ook sla ik dit jaar de avondvierdaagse over. Het start om 6 uur en duurt tot 8 uur. Hoe gezellig het ook is, dit red ik niet met drie kinderen en eerlijk, ik heb er geen zin in om twee uur te gaan wandelen in de hitte. Is dat erg!? Soms voel ik me daar echt heel schuldig over! De druk is namelijk best groot. Ik ben niet een dermate betrokken ouder die in de organisatie zit van de oudercommissie, borrelavond, of sportdag. En die avondvierdaagse daar loop ik volgend jaar wel in mee als we 2 schoolgaaande kinderen hebben. En ze komen qua aandacht niets te kort hoor, no worries!

Mijn tijd komt nog wel

Ook versier ik niet de school of zit ik in de onderhoud commissie. Ik vind het enorm leuk om in contact te komen met mede-ouders maar dat doe ik wel op een andere manier. Ook denk ik dat het anders zal zijn als alle drie de kinderen op school zitten. Mijn tijd komt nog wel, want je moet toch wel iets bijdragen als ouder. Je kunt niet alles van de school verwachten. Je moet het echt met zijn allen doen!

Willen we alles? #hebheterover

We hoeven helemaal niet te doen alsof het allemaal leuk is en moeiteloos gaat. We willen immers álles als de moeder van vandaag: we hebben ambities, willen een goede moeder zijn, een sociaal leven hebben en ook nog eens een goed uitziende partner zijn. Tsja we proberen nu eenmaal spastisch alle ballen hoog te houden. Maar dat inzicht is gelukkig gekomen en ik realiseer me dat ik niet alles “Top of the bill” hoef uit te voeren. Als mijn kinderen jarig zijn is het trakteren van een waterijsje immers ook goed 😀

Lees ook: Werkende moeders zijn slechte moeders, de maatschappij windt er geen doekjes om

Gelukkighet beste Stella fietsen achternaam

En begrijp me echt niet verkeerd! We zijn een zeer gelukkig gezin, alles loopt op rolletjes en we hebben het onder controle. Maar zo wil ik het ook heel graag houden! We lezen in de krant over een toenemend aantal vechtscheidingen en strijd in gezinnen. Ik zie het ook om me heen. Relaties wringen en een grotere groep moeders heeft het zwaar, en echt niet enkel werkende moeders!

Ook hebben steeds meer kinderen psychosociale klachten en is het aantal burn-outs onder ouders schrikbarend. De toenemende druk op ouders – en daarmee de druk op kinderen – bedreigt de toekomst van de BV Familie in Nederland. Laten we hopen dat er meer over wordt gesproken #hebheterover En als je de enquête invult hoor je er uiteraard snel meer over!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram   Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 

 


Delen vinden we super lief