Delen vinden we super lief

Aanstaande 1 juni is het de internationale Dag van de Ouders dat ingeluid wordt met de documentaire “Ticket to the tropics”. Ik geef graag aandacht aan themadagen en deze spreekt me al helemaal aan. In de aanloop naar deze dag slaan het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en de BV Familie de handen ineen en organiseren de “Week van de Ouders “(28 mei t/m 1 juni). De week opent met de première van de documentaire ‘Ticket to the Tropics’ dat over de hedendaagse ouderschap gaat, hun struggles en hun leefwereld.

ticket to the tropics westerparkstudio Ouderschap van nu

Super gelukkig?

We zijn allemaal ‘super gelukkig’ in Nederland. In vele onderzoeken komt dat naar boven. Ook de Nederlandse kinderen zijn al jaren het gelukkigst van alle kinderen in westerse landen. Unicef vergelijkt ieder jaar het welzijn van kinderen in 29 landen en Nederland komt vaak als beste uit de bus. In dit onderzoek kijken ze jaarlijks naar materiële rijkdom, gezondheid en veiligheid, onderwijs, gedrag, huisvesting en woonomgeving. Op drie van de vijf onderdelen scoort Nederland het best. En hebben we dus eigenlijk al wel de “Ticket to the tropics” in handen. In de top vijf landen waar kinderen het gelukkigst zijn staan ook Noorwegen, IJsland, Finland en Zweden.

En toch…

Heel mooi natuurlijk, maar tegelijkertijd lezen we in de krant over een toenemend aantal vechtscheidingen, een grotere ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, meer en meer kinderen met psychosociale klachten en een schrikbarend aantal burn-outs onder ouders. Dit brengt een groot risico met zich mee. De toenemende druk op ouders, en daarmee ook de druk op kinderen, wordt de toekomst van de BV Nederland bedreigt. Toch wordt hier niet of nauwelijks over gesproken. Het NCJ wilde hier verandering in brengen en initieerde de bijzondere documentaire “Ticket to the tropics” .

Gezinnen anno nu spreken in “Ticket to the tropics”

ticket to the tropics

In het kader van #hebheterover en dan met name over de druk die wij als ouders voelen heeft het NCJeugdgezondheid de documentaire gemaakt genaamd ‘Ticket to the Tropics’. Deze documentaire gaat over gezinnen ‘anno nu‘. Want hoe gaat het nu eigenlijk echt met je als moeder? Waar worden moeders gelukkig van en waar lopen ze vast? En wat antwoorden ze op de stelling: Als ik heel eerlijk ben…

Lees ook: Het beste voor ons kind!? Wat is dat anno 2018? …. Als het thuis maar goed geregeld is #hebheterover

Ik deed mee aan de enquete in bovenstaande link en ookzul je ons als gezin samen met andere gezinnen terug zien in “Ticket to the tropics”, die maandag 28 mei in première gaat. Een positieve, originele insteek om het gesprek op gang te brengen over de druk op ouders en de ideale weg voorwaarts. We kijken er naar uit! En al helemaal om onszelf op het grote beeldscherm te zien.


Wanneer kan ik deze documentaire “Ticket to the tropics” zien?

sokken mysterie het beste voor je kind

Op dinsdag 29 mei wordt de documentaire “Ticket to the tropics” uitgezonden speciaal voor JGZ-professionals. Daarna volgt een inhoudelijke dialoog, onder leiding van de documentairemaakster Renate Tromp, over wat ouderschap inhoudt in de huidige maatschappij. We houden jullie uiteraard van alles op de hoogte wanneer het voor het grote publiek bekeken kan worden.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram   Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.

 

 


Delen vinden we super lief