Delen vinden we super lief

mama, tulpen, me time, moeder, leeftijd, vrouw

In de populaire rubriek ‘Mooi op elke leeftijd’, worden vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje gezet. Ongeacht leeftijd, gewicht, maat en huidskleur zijn vrouwen echt mooi! Waar ga jij van stralen en wat houdt je jong? Diverse vrouwen worden hierover aan de tand gevoeld en deze keer werd ik gebeld…..

Mooi op elke leeftijd

Marjolein Goedhardt (1978) is nu op haar gelukkigst als moeder van drie jonge kindjes (13′,14′,16′). Met een fulltime baan, het drukke huishouden en vrijwilligerswerk zit verveling er niet in. Ze onderhoudt een goed gelezen blog en zit ze nu midden in een verbouwing van hun huis in Diemen. “Ik ben recent 15 KG afgevallen en ben nu meer bezig met gezondheid als ooit tevoren”. “Het coronavirus brengt wel roet in het eten, want de gesloten sportscholen hebben mijn sport motivatie aardig afgezwakt.”

telegraaf, artikel, ons gezin, zwangerschap

“Mijn energie zet ik nu in voor anderen en probeer te helpen waar ik kan”. “Mijn hart breekt bij alle nieuwsberichten over eenzame ouders, schoolkinderen waarbij het niet lukt om contact mee te leggen en de vele verdrietige Corona verhalen. Ik wil zo graag iets doen!” Eerst begin ik dicht bij huis waar de muren, als bij velen, op ons afkomen. En je relatie wil je uiteraard graag gezellig houden zonder elkaar de tent uit te vechten.

kapper, perfecte moeder

Voel jij je leeftijd?

“Bij het passeren van de 40 moest ik wel even slikken, maar het is maar een getal. Ik wilde dolgraag jong moeder worden, maar dit liet op zich wachten door miskramen. Nu ben ik drie kindjes rijk en is de donkere wolk die destijds boven ons hing verdwenen als sneeuw voor de zon. Mijn onvermoeibare kiddo’s laten me inzien dat ik geen jonge blom meer ben! Maar nog steeds zeg ik zoveel mogelijk ‘Ja’ op hun voorstellen. Het leven is te waardevol om je thuis te verstoppen. “

boost je blog weekend, moeder, mama

“Op het schoolplein is het wel een leeftijd reality check tussen de schoolpleinmoeders De moeders schelen toch zo’n 15 jaar met mij. Dat houdt me ook wel weer jong! Onze gezondheid is ons grootste rijkdom waar we zuinig op zijn!” Vooral door het verlies van dierbaren worden we met de neus op de feiten gedrukt! “

mama, thuisschool, moeder, multitasken, coronavirus, homescholing

Heb jij een beauty geheim?

Neem tijd voor jezelf plan een dag me-time en sluit jezelf op in de sauna, of met tijdschrift in een koffietentje. Het leven dendert door als multi taskende moeder en ren soms ook aan mezelf voorbij. Toen ik tegen de 40 aan liep, ben ik betere, natuurlijke crèmes en producten gaan gebruiken en ga ik om de 3 maanden naar de schoonheidssalon. Het is plannen, sparen, besparen waarbij mijn echtgenoot me de wereld gunt en helpt met de puzzel van het time-management.

familievakantie kamperen, voornemens
Blogger by nature. mama

Make-up ben ik pas op latere leeftijd gaan ontdekken waarbij de juiste producten nu een must zijn. Ik verlaat het huis overigens niet zonder mascara om een blote billen gezicht te voorkomen. De kraaienpootjes en rimpels beginnen me langzaamaan op te vallen, maar dat zijn mijn levenslijnen en tsja de onoverkoombare zwaartekracht. Bij mijn oma vond ik dat ook altijd zo mooi. Zolang het maar lachrimpels zijn en geen rimpels van zorgen of stress.”

Schatten mensen jou op de juiste leeftijd?

iets nieuws leren

“Soms voel ik me jonger dan ik ben, maar je ziet echt wel dat ik de 40 ben gepasseerd. Mijn zoontje (2013) maak ik soms wijs dat ik nog maar 35 ben, maar hij maakt graag wereldkundig dat mama toch echt ouder is. En je bent zo oud als dat je je voelt toch?”

Wat vind je het mooist aan jezelf?

“Door de positieve mindset is het glas vrijwel altijd half vol en zie ik vaak kansen en mogelijkheden. Met een positieve benadering ziet alles er zo anders uit, waarbij de glimlach niet snel van mijn gezicht zal verdwijnen. Als ik ergens enthousiast van wordt, ga ik er vol voor en zie je me stralen. En als er iets echt aan de hand is, verhullen mijn ogen dit en is de sprankeling verdwenen. Mijn gezicht spreek dan boekdelen.”

opvoedzondes huisregels kanjertraining positief

Waarmee ben je minder blij?

“Ik heb echte salsa billen. En zelfs met 15 kg gewichtsverlies blijven de billen aanwezig. Bij de populariteit van de Kardashians en hun robuuste achterwerken kan ik het wat relativeren. Het is ook een utopie om mijn lichaam terug te krijgen van voor de drie kindjes. Zo vond ik in mijn tienerjaren mijn grote mond en lippen vreselijk, terwijl er velen daar grof geld voor betalen in een kliniek.”

“Met de leeftijd komt het inzicht dat ik echt niet van ieder deel van mijn lijf hoeft te houden. Al zou je dat natuurlijk wel gewoon moeten doen… Kijk vooral naar jezelf zoals je naaste dierbaren naar je kijken, dan zou je genoeg zelfvertrouwen hebben, You Bett Ya!! “

werkplezier balen als werkende, ambitieuze moeder

Waarmee complimenteren mensen jou?

Fulltime werkende moeder, moederschap, wetenschappelijk onderzoek

“Dat is toch wel mijn eindeloze energie als collega, vrouw en moeder. Overdag ben ik in mijn element als ik campagnes af rond, s’avonds struin ik over de rode loper bij een première, of schuif ik aan bij een Lions meeting. Ook ren ik met plezier van ballet van de tennisbaan, naar zwemlessen, of ballet. Volg ik een studie en heb ik mijn huis gevuld met lachende, spelende kinderen. De één verklaart mij voor gek en de ander snapt niet hoe ik het weet bol te werken. Ik geef toe dat alles goed loopt totdat er een schakel uit de keten spaakloopt. Dan is het complete chaos en kun je me oprapen. Ik loop uiteraard tegen obstakels aan als ambitieuze, werkende moeder, maar zou het ook niet anders willen. “

“Mijn lieftallige echtgenoot weet me zo nu en dan terug te fluiten. Hij gunt me de hele wereld, maar weet ook dat ik uit enthousiasme te veel overal ‘Ja’ op zeg. Mijn manco is dat ik het voor iedereen goed wil doen en mezelf vaak voorbij loop! Velen complimenteren me dan ook met zo’n top vent aan mijn zijde.”

sporten, voornemens, sportclubjes

“Geluk is maakbaar én zit in jezelf “

Ben je waar je had willen zijn?

“Absoluut, al heb ik sommige dromen bijgesteld, of aangepast. Als klein meisje wilde ik al jong moeder worden net als Josephine Baker een tafel vol kindjes, het liefst uit alle uithoeken van de wereld. Ik was echt een romanticus en weet nu dat ik drie kindjes al een leuke uitdaging is. Daarnaast heb ik er door omstandigheden lang op gewacht tot deze droom uit is gekomen. Mijn gezin is mijn grootste rijkdom en daar prijs ik mij intens rijk mee. “

“Elke dag ga ik met een grote glimlach naar mijn werk. De werkdruk ligt hoog, maar er wordt veel gelachen en het voelt niet als werk als je het met passie uitvoert met gedreven en gepassioneerde collega’s. En mijn jeugddroom om bodyguard te worden is bijgesteld naar de jungle van het moederschap.”

gezinnen met vier kinderen het gelukkigst

Wat houdt je jong?

“Door nieuwsgierig te blijven en compassie te tonen, net als Pipi Langkous blijf ik dingen ontdekken en durf ik te dromen. De kleintjes houden me fris en scherp. Samen ontdekken we veel waardoor mijn persoonlijke blog Olivette.nl ook niet uit de lucht is komen vallen. Dit heeft mijn leven verrijkt waarmee ik veel leuke mensen mogen ontmoeten en waardoor we de gekste plekken bezoeken, als musea, pretparken en exposities. En laten we wel wezen, goede nachtrust is ook echt een must. “

“Geef mijn portie maar aan Vicky als ik een avond heb doorgehaald met vrienden. Dan staat mijn leeftijd me tegen en voel ik me oud… waar zijn de tijden dat je nachten kon doorhalen met wijn? “

wanapix, cadeaus, gepersonaliseerd

Heb je een levensles die je wil delen?

Je hebt mensen en potloden”, dit is één de levenslessen van mijn recent overleden oma die me altijd is bijgebleven. Ook riep ze vaak “Wies kieken en niks zegg’n”, (Das ’t verstandigste wa-j doan kónt! ) Het is niet altijd nodig om je mening ergens over te geven. In deze digitale wereld is een oordeel online snel gemaakt, terwijl het verhaal vaak een extra laag heeft.

ode aan oma, verhuizen

Mijn oma heeft de oorlog meegemaakt en heeft voor ongekende keuzes gestaan als koerierster in het verzet. Haar harde werken en levenslust blijven me bij. ‘Vier het leven en tel je zegeningen” riep ze vaak “wees gelukkig”. Wat het leven je brengt is niet altijd vanzelfsprekend, waaronder onze vrijheid!. Met de huidige Coronacrisis hebben velen, waaronder ikzelf een echte reality check.

En last but not least zei oma vaak: “geef met een warme hand en niet met een koude” Wees er voor een ander en je krijgt het dubbele terug. “Alles zelf doen is optellen. Samenwerken is vermenigvuldigen’ Ik kan nog wel even doorgaan wat betreft levenslessen…

Nieuwsgierig naar het interview in de Telegraaf? Dat lees je hier

oma

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief