Delen vinden we super lief

De zwangerschap van mijn tweede kindje verrijkte ons gezin, maar zorgde ook voor logistieke problemen. We hadden alles op de rit en goed geregeld. Met 1 kind onder de arm is het makkelijker op pad gaan, dan met een tweede, laat staan een derde. In mijn omgeving zie ik veel twee-kind ouders en hoor ook de twijfel of ze voor een derde zullen gaan of juist niet.derde zwitsal kindje

Keuken tafel vol

Als klein meisje was mijn grootste toekomst wens al een keukentafel vol kids. Als je mij vroeg wat ik wilde worden, zij ik volmondig “mama”. En als het kon uit elk land, zoiets als Angelina en Brad Pitt. Heerlijk leek me dat en heel gezellig. De ooievaar komt de kleintjes echter niet droppen. Er gaat een heel traject aan vooraf. Een keukentafel vol kinderen, betekent ook vele zwangerschappen en daar zit ik heel eerlijk niet echt op te wachten. Ik heb dan ook zwaar respect voor Anouk. die deze week bekend maakte dat ze zwanger is van haar 6e kindje. Op  een gegeven moment wil je toch je lijf terug als vrouw zijnde.

Wacht maar

2 kleine kindjes is veel werk, maar “wacht maar” zei een vriendin”” Zodra ze hun clubjes hebben en naar school gaan begint het harde werken pas”. Het hebben van kinderen betreft nu eenmaal een militaire operatie. Veel geregel en organisatie talent is hierbij nodig. Laat staan bij een derde, dan kun je helemaal los. En als ik mijn collega hoor praten over haar oudere kids weet ik dat het nooit rustiger zal worden.

Wereld op zijn kop

Met twee kinderen verveel je je nooit. Het leeftijdsverschil bij ons thuis is niet groot; 14 maanden, waardoor de behoeftes dicht bij elkaar liggen. Maar je bent altijd druk in de weer; Voorbereiden, taxi chauffeur spelen, het denken voor 2 personen, de was, de afwasmachine, stofzuigen, naar bed brengen, eten maken…ga maar door…  Ik draai mijn hand er inmiddels niet meer voor om, maar bij een derde kindje komt hier nog een schepje extra bovenop.

Leeftijdsverschilk.o op de albert cuyp derde kindje

Als er zich een derde zou aanwenden zal het leeftijdsverschil niet groot zijn. 3,2, en een new-born. Het leeftijdsverschil houdt echter wel in dat er andere behoeftes zijn.  Bij een baby heb je rust, reinheid en regelmaat nodig, terwijl de oudste van hot naar her zal vliegen. Hij heeft nu nog zijn middagdutjes, maar dat zal over een jaar wel anders zijn. En wat als ze ouder zijn. Drie keer zwemles, voetballen, ballet en je zult zien dat de derde van hele andere dingen houdt.

Balans

Op dit moment hebben we de perfecte balans gevonden met twee fulltime werkende ouders en twee kleine opgroeiende monsters. Het is een geoliede machine en we zijn een happy family. Een jochie en een meisje die het prima met elkaar kunnen vinden.  Er is balans en rust in huis. Maar dat zal onwijs op de schop gaan als er een derde zou komen. De rolverdeling moet weer opnieuw bepaald worden. Je weet nooit wat voor een karaktertje ten tonele komt.

De vermoeidheid

Dit is wel een belangrijk punt. Ik ben gezegend met doorslapende kindjes die mij mijn nachtrust gunnen, maar ik zie vele ouders met wallen onder hun ogen in de ochtend richting werk gaan. Als ouder van jonge kids ben je continue moe en maak je gebroken nachten. Een collega van me noemde het chronische moeheid, waarmee hij de spijker op de kop sloeg.

Sociaal leven

Naast mijn werk, mijn vrienden en mijn gezin zet ik mij in voor vele goede doelen. Dit vind ik persoonlijk van grote toegevoegde waarde in mijn leven en geeft mij heel veel energie. Ik zou het zonde vinden om dit op te moeten geven. Ik ga bijtijds naar bed en zeg ook wel eens nee. In de eerste maanden na de geboortes had ik veel moeite om de ballen hoog te houden, maar hier kwam snel meer ritme in. Met twee kindjes staat alles in het teken van hun plannen, wat eten we, overleggen met mijn hubby.  Laat staan met een derde.  Er is dan weer de zorg voor een Newborn. Wil ik dit wel weer? Ben ik weer bereid om mijn sociale leven weer even on-hold te zetten?

Me-time

De titel alleen al doet me grinniken, want heel eerlijk, die heb je voorlopig niet. Alles staat in het teken van je kindjes en de avondjes uit met vrienden heb ik op de lange baan geschoven. De saunadagjes plan ik ruim van te voren en papa blijft dan thuis met de 2 monsters. Een dag shoppen of geen kinderen om me heen zijn zeldzaam. Daarnaast is het enorm belangrijk om Quality-time te hebben met je geliefde en om niet langs elkaar heen te leven. In ons geval moet je dan oppas inschakelen. Dit is al best lastig met 2, maar met drie lijkt me dat echt onmogelijk. En weer zwanger zijn, betekent ook voorlopig geen romantische vakanties met een wijntje aan de boulevard…tsja keuze…keuzes…keuzes…

ConclusieK.O op de albert cuyp derde kindje

Ik zal het maar eerlijk zeggen, er is geen magisch antwoord. Het hebben van een gezin is het mooiste dat er is. De liefde die ik voel voor mijn man en kinderen is immens en zou het voor geen goud willen omruilen. Daarentegen is het ook niet het summum. Het hebben van kindjes gaat niet zonder slag of stoot.  Ze voeden zichzelf niet op, het huis wordt niet vanzelf schoon, ze kleden zichzelf niet aan en komen niet vanzelf op de crèche. Daarnaast komen er ook kosten bij kijken. Een derde kindje wil je wel alles kunnen bieden.

Van kleding, sport tot een goede opleiding. Eerlijk is eerlijk. Al je er niet klaar voor bent om uit je comfort zone te stappen, bang bent voor verandering en de twijfel veel te groot is, dan zou ik er echt nog even mee wachten. Het is een kwestie van verstand en gevoel. Want diep, heel diep in mij zou ik die keukentafel vol willen hebben met kinderen. Maar soms is het verstandiger om je verstand te doen laten gelden.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat

derde kindje baby
Een derde kindje of toch niet?

Delen vinden we super lief