Delen vinden we super lief

Zoals jullie misschien weten, zitten we in het voorstadium van een flinke verbouwing. Daar komt natuurlijk heel wat bij kijken. Het begon allemaal met een groot nieuw bed. Ondertussen ligt er een plan om onze zolder om te toveren tot een prachtig slaapparadijs voor onszelf, inclusief een extra badkamer(tje). Zo wanen wij ons binnenkort in onze eigen hotelkamer op zolder. Wilde plannen, maar er komt heel wat bij kijken. Het moet er allemaal prachtig uit zien natuurlijk en ook lekker warm zijn. Daar komt de radiator om de hoek kijken.

Want ook in radiatoren valt heel wat te kiezen. Er is een wereld voor me open gegaan. Ik weet nu ineens wat een Thermrad compact 4 plus is en meer. Lees met me mee en waan je in de wereld van de radiatoren.

Wat moet de radiator kunnen?

Nou dat lijkt me een simpele vraag: de boel warm maken en houden natuurlijk! Dat lijkt me duidelijk maar er zijn allerlei factoren waar je rekening mee moet houden. Hoe groot is de ruimte die je wil verwarmen? Hoe warm wil je het er hebben of hoe groot is de radiator? Bij radiatoraanbiedingen.nl. kan je heel makkelijk de capaciteit van de radiator berekenen.

Wat gaat er uit en wat komt er in?

In ons geval gaat er heel wat bergruimte uit waar een slaapkamer en badkamer voor terug komen. Onze dozen vol oude studieboeken, carnavalskleding of te kleine kinderkleertjes, hadden niet zo heel veel warmte nodig. Ik daarentegen, hou niet zo erg van kou. (En niet van stikhete zomers maar dat is een ander verhaal.) Dus een extra radiator is meer dan welkom.

Hoe warm wil je het hebben?

radiator winter kou slee

Dat hangt van een aantal factoren af. Ieder mens is anders. Mijn man heeft het bijna altijd warm. Terwijl ik heel gelukkig word van een lekker warme kamer. Dus ik zit nu in mijn warme relaxt trui onder een dekentje op de bank en naast mij zit mijn man in een T-shirt met korte mouwen. Allebei gelukkig, want stiekem houd ik wel van een dekentje. De thermostaat staat perfect voor ons allebei.

Waar moet de radiator hangen?

Elke ruimte zijn eigen verwarming. En dat is logisch. In de badkamer wil ik graag mijn handdoek kunnen laten drogen over de radiator. In diezelfde ruimte is een vloerverwarming ook wel heel erg lekker aan mijn voetjes. Maar ook de temperatuur hoeft niet in elke ruimte even hoog te zijn. Ik vind het fijn om in een niet te warme kamer onder mijn dekbedje te kruipen. Want hoewel ik thuis graag in een dikke trui rondloop, vind ik het niks om badend in het zweet wakker te worden in een te warme slaapkamer. Als ik poedeltje naakt uit de doucht stap, wil ik daarentegen het liefst omarmd worden door een wolk van warmte.

Het oog wil ook wat

Bij ons in de eetkamer hangt een verticale radiator. Gewoon omdat dat het best in de ruimte past naast de deur. Dat is niet de enige reden. Het hangt mooi aan de muur. De vorige bewoners hebben gekozen voor een designradiator en daar zijn we reuze blij mee. Het praktisch gebruik is uiteindelijk doorslaggevend. Een verticale radiator bij het raam is vaak onmogelijk omdat je nou eenmaal naar buiten wil kunnen kijken. Wij hebben onze keuze gemaakt. In elke slaapkamer komt er een gewone, horizontale radiator. In de badkamer, hoe kan het ook anders, een badkamer radiator en beneden houden we onze vloerverwarming.

Gewoon een goede radiator

Ik begon deze blog heel stoer door te vertellen dat ik nu weet wat een Thermrad compact 4 plus is. Maar wat is dat dan eigenlijk? Dat is gewoon een hele goede radiator als je geen onderaansluiting nodig hebt. Zó dan weten jullie dat ook weer. Ik draai de verwarming een graatje lager en duik lekker onder de lakens.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief