Delen vinden we super lief

Wij hebben een prachtige badkamer. Bij het bezichtigen van ons huis ondertussen ruim vier jaar geleden, waren we op slag verliefd. Toch zijn we op zoek naar een nieuwe douche. De oude badkamer met inloopdouche en fijne douchewand blijft wat het was (nou ja bijna dan) maar op zolder komt een klein badkamertje bij met een extra inloopdouche, toilet en wasbak. Klein, maar wel met een luxe uitstraling waarbij we voor ee nstijlvolel douchewand zullen kiezen. Wat kijken we hier naar uit!

Is dat nou nodig een douche op zolder?

Nee natuurlijk niet! Het moment dat de verloskundige op de echo zag dat we nog een meisje zouden krijgen, wist mijn man het zeker. Op den duur moest er een extra badkamer bij komen en dan wel met een praktische inloopdouche. Zijn grote angstbeeld was drie dames die veel te lang in de badkamer bezig zijn terwijl hij net snel onder de douche wilde springen. Mij leek dit lichtelijk overdreven. Ondertussen komt het moment er dan toch aan. En dat terwijl onze meisjes nog lang niet op de leeftijd zijn dat er gevochten wordt om de douche. Blijft grappig om door de douchewand te aanschouwen.

Een luxe hotelkamer met inloopdouche en toilet in ons eigen huis

douche, badkamer

De plannen liggen klaar voor een badkamer met handige inloopdouche en stijlvolle afwerking. Onze zolder wordt prachtig. Als de verbouwing achter de rug is wanen we ons elke dag in een luxe hotelkamer maar dan gewoon thuis op zolder. De zolder wordt het terrein van mama en papa. We krijgen niet alleen een ruime slaapkamer maar ook een badkamer met inloopdouche, wasbak en toilet.

Voor alle benodigdheden hoef je niet ver te zoeken want alles is tegenwoordig gewoon online te vinden bij Saniweb.nl. Dat scheelt ook gênante momenten zoals bij vrienden van ons. Tijdens het uitzoeken van een nieuwe douche was dochterlief “helemaal alleen naar de toilet gegaan”. Oeps, leg dat maar eens uit.

Een spikslinternieuwe badkamer

jaloezieën , badkamer, douche

We willen een ruimtelijke badkamer die alles heeft wat het nodig heeft maar ook weer niet te groot is. Het moet stijlvol zijn en luxe uitstralen zonder te gek en te duur te worden. Door het plaatsen van een mooie douchewand en een hippe inloopdouche met strakke belijningen, zorg je ervoor dat de badkamer na een wasbeurt niet verandert in een zwembad. Tegelijkertijd blijft het wel open waar ik zelf erg van hou, anders wordt het snel zo hokkig. We houden erg van een industriële, moderne look waar ook natuurlijke elementen in terug komen.

Een douche is een douche

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de badkamer is de douche. Mijn tante en oom hadden vroeger een open douche. Als kind vond ik dat super. Er was geen douchewand te bekennen en na het douchen “mocht” je met een trekker de vloer droog maken. Net als op de camping. Ik denk dat ik dat een stuk minder cool had gevonden als ik dat elke dag had moeten doen. Thuis hadden we een kleine douche met een douchegordijn er voor. Ik moet er nu allebei niet meer aan denken. Een douchegordijn vind ik een beetje viezig en elke ochtend de hele badkamer dweilen lijkt me ook geen feest. Een inloopdouche stond dus altijd hoog bovenaan mijn wensenlijstje.

Het kan ook anders

badkamer, wc potten, badkamer, verbouwing, bouwen

Een glazen muur is de oplossing. Of je er nou een afgesloten douchehok van maakt of een enkele wand het scheelt een hoop water op de vloer. Onze huidige badkamer heeft een ingebouwde douche. Aan drie kanten een stenen muur met kleine steentjes zodat je je een beetje in Zuid Europa waant. Super leuk maar je moet er wel de ruimte voor hebben en het oogt een stuk donkerder. En dan heb ik het nog niet eens over het schoonmaken van al die kleine steentjes gehad.

Het totaalplaatje

badkamer, douche, wasbak

De inloopdouche krijgt een stoere zwarte omlijsting en ook de douchekop en kranen worden zwart. We denken er zelfs over om een zwarte toilet aan te schaffen. Een hangtoilet want dat is makkelijk schoon te houden geeft een mooie uitstraling. We zijn nog niet helemaal uit wat voor wasbak we nemen. Ik hou zelf van een stoere robuuste bak van natuursteen. Mijn man vindt juist een strakke witte bak heel mooi. Wat betreft wasbekken kan je helemaal los gaan. Ze zijn er in alle kleuren en maten. Strak of romantisch, over de top goud of lekker gek met heel veel kleurtjes en patronen. Beneden hebben we heel veel kleine steentjes aan de muur maar boven gaan we voor grote tegels.

Wordt vervolgd..

Voorlopig is de zolder nog een opbergplaats met een groot logeerbed en een groot bureau maar in de loop van het jaar komt daar verandering in. Dit is vast niet de laatste keer dat jullie iets mee krijgen van onze verbouwplannen. Ik kan niet wachten om onze inloopdouche uit te struinen en om een handdoek om me heen te slaan. En uiteraard neem ik ook zeker mijn geliefde koude douche, dat echt zeer gezond is gebleken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief