Delen vinden we super lief

Net als velen, willen ook wij dolgraag comfortabel wonen. Sinds we in ons huis wonen, nu ruim 8 jaar, is er niets gebeurd aan onze badkamer en dat werd dit voorjaar een doorn in mijn oog. Ook ik wil dolgraag een fraaie badkamer voor een fijn badritueel en begon met het bezoeken van showrooms van sanitair winkels. Daar tref je de mooiste badkamers aan, maar meestal op een veel groter oppervlakte dan dat we thuis hebben.

Onze ini-minie badkamer van 9m2

Inieminie badkamer

De realiteit is namelijk dat Nederlandse badkamers gemiddeld niet veel groter zijn dan 9 m2, net als die van ons. Dat is een nare constatering, maar gelijktijdig ook een grote uitdaging. Het is veel moeilijker om iets te ontwerpen op een klein oppervlakte dan in een grote ruimte. Toch lieten we ons er niet door weerhouden en zijn aan het ontwerpen geslagen. De wereld van tegels, ‘wel of geen bad ‘dilemma’s, WC potten en badmeubels ging voor ons open.

Puzzelen op de vierkante meters

Want welk sanitair wil ik precies? Een ligbad, een inloop douche, een enkele of juiste dubbele wastafel, welke wc potten? Vaak zie je dat mensen graag een ligbad willen en er vervolgens helemaal geen gebruik van maken. Zo’n ligbad is misschien een romantische gedachte, maar als je er toch geen gebruik van gaat maken, kun je dit idee het beste direct laten varen. Het scheelt gelijk ook 1 m2. Maar een mooie inloop douche mag ook niet ontbreken bij eigentijds wonen. Wij hadden al die jaren een bad dat leuk was voor de kleintjes, waar ik echter zelf slechts 3 keer in heb gezeten.

Het slopen is begonnen, de hele badkamer wordt gestript

Hoe pak je een ontwerp het beste aan?

Veel vrouwen beginnen vaak met de kleurstelling van de badkamer, terwijl mannen meer functioneel denken. Op zich geen probleem, als de wensen maar goed samenkomen. Het is verstandig om te kijken wat echt minimaal nodig is in een compacte badkamer. Een douche, wc pot, een (dubbele) wastafel, ruimte voor wasmanden. Hopelijk hoeft de wasmachine niet geplaatst te worden in de ruimte, omdat het dan wel een heel grote uitdaging gaat worden om de rest te ontwerpen.

Er zijn diverse tools op internet beschikbaar, waarin je driedimensionaal een ontwerp kunt maken. Een 3D tool is ideaal om van te voren echt te zien hoe het gaat worden. Veel mensen vinden het lezen van een tweedimensionale werktekening niet fijn, vooral vrouwen. Het vereist namelijk ruimtelijk inzicht en veel mensen hebben dat in onvoldoende mate.

De badkamer make-over uitbesteden of toch zelf doen?

Dan de grote vraag: ga ik zelf verbouwen of besteed ik de klus uit aan een specialist? Bij verbouwen komt heel wat kijken. Je kunt veel besparen door alles of een gedeelte zelf te doen, maar niet iedereen is natuurlijk zo handig. Begin er alléén zelf aan als je ervaring hebt met sanitair installeren, want er komt toch behoorlijk wat bij kijken.

De elektra moet verantwoord geïnstalleerd worden, waterleidingen moeten wellicht omgeleid worden en ook tegelzetten vereist vakmanschap. Je kunt natuurlijk besparen op alles wat je zelf kunt doen, maar het zou echt zonde zijn als het eindresultaat benedenmaats zou zijn.

wanapix, cadeaus, gepersonaliseerd, badkamer, wc potten, douchegordijn
Ons douchegordijn was dan wel weer heel grappig! Een grapje voor manlief
toen we wisten dat we gingen verbouwen

Wij hebben het uitbesteed en werken met goed materiaal. Ik kan niet wachten tot ik kan douchen in onze nieuwe badkamer! En tsja helaas wel zonder bad! We waren echt zat om in een bad te douchen als een student. En eerlijk, als ik de ruimte had gehad was hij gebleven, maar op 9m2 moet je toch echt keuzes maken!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief