Delen vinden we super lief

Eigenwijs Onze kinderen zijn eigenwijs en geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Ze weten me soms echt tot waanzin te drijven en regelmatig ben ik s’ avonds verwikkeld in langdurige onderhandelingen voor het slapengaan. En helaas moet ik bekennen dat hebben ze niet van een vreemde. Zowel papa als ook mama hebben dit in hun DNA verwerkt en 1+1=3

Alle drie onze belhamels zijn eigenwijs, koppig en gaan met plezier met ons in discussie. Ook zijn me een potje ondeugend…!! Maar we hoeven ons NERGENS ZORGEN OM TE MAKEN! Uit onderzoek is gebleken dat eigenwijsheid helpt om succesvol te zijn in het leven. Ze staan veel steviger in hun SCHOENEN, zijn succesvol en verdienen gemiddeld een hoger salaris.

OnderzoekEigenwijs

Uit Amerikaanse onderzoek is gebleken dat de meeste, eigenwijze, koppige kinderen de hoogste inkomens hadden op 40 jarige leeftijd. Kinderen werden vanaf hun achtste jaar gevolgd vanaf de basisschool en werden getest op academisch gebied, autoriteit en koppigheid. Veertig jaar later werden dezelfde kinderen opnieuw onderzocht en daar rolden verrassende conclusies uit.

De hoogste salarissen werden verdiend door de eigenwijze kinderen, die zowel de regels als hun ouders negeerden. Je hoeft je als ouders geen zorgen te maken als je kindje niet dat blauwe maar het rode shirt aan wil. Of weigeren om die laarsjes aan te doen en steeds terugvallen op hun favoriete kleur schoenen. Zij zullen later hogere salarissen en bonussen eisen en zullen altijd de stoute SCHOENEN aantrekken om te bereiken wat ze in hun hoofd hebben zitten.

Betere resultaten

lentekriebels koel4kids

Maar hoezo dan? Waarom wordt eigenwijsheid gekoppeld aan latere carrièresuccessen? Er is geen exacte verklaring voor het feit dat deze kinderen er beter van af komen. Maar toch is het met commen sense wel in te vullen. Kijk maar om je heen. Eigenwijze kinderen zijn competitiever en halen vaak betere resultaten op school.

Ze durven voor zichzelf op te komen, laten het gras niet voor hun voeten wegmaaien en komen op voor hun eigen financiële belangen. Dit komt wel goed van pas in je latere loopbaan. Promoties, salaris onderhandelingen. Er wordt hierbij overigens niets gezegd over de sociale vaardigheden.

Karaktereigenschappen van een eigenwijs kind?

Als ik naar mijn eigen kindjes kijk, gaat het eigenwijs gedrag gepaard met koppig zijn. Ze trekken alles in twijfel en ze weten me keer op keer uit te dagen. Het begint in de ochtend al met aankleden, of verven hun prachtige Koel4Kids schoentjes in een andere kleur, omdat iets hen niet zint. Ze werken alleen mee als ze er achter staan wat ze aan moeten. Zelfs met het uitkiezen van nieuwe schoentjes heeft mijn kleine man al een eigen willetje. Het moest en zouden de blauwe schoentjes worden, nee mama, niet de rode. En zie hem trots kijken, aj, aj, aj De boef…Eigenwijs

Als iets hen niet zint, dan krijg ik het lastig voor elkaar. Wat ik ook probeer. en toch, zo legt het onderzoek uit, kan dit je kinderen ver brengen als je hier goed mee om gaat. Probeer het dus goed aan te pakken.

Tips & tricks die bij ons werken

 1. Samenwerken

  In het boek “how to talk to kids” stond het duidelijk! Probeer een andere aanpak bij je jonge regelbrekertjes: Het zal nooit werken om je kinderen te instrueren met ” Ga jezelf aankleden” Nee, je kunt beter bespreken wat er verwacht wordt, waarom en wat positief voor hen is. Om strijd te voorkomen geef ik onze kinderen veel vrijheden en leg ik ze keuzes voor. Som met lood in de SCHOENEN, maar ik laat me niet kennen.Wil je dit aan, of toch die blauwe broek. en vergeet niet te complimenteren ;-D Hoe eigenwijs ze ook zijn, hier is elk kind gevoelig voor.

 2. OverleggenEigenwijs

  Mijn kinderen zijn pas gemotiveerd als ze er achter staan. Ik dwing ze nergens toe. “Ruim je je speelgoed op?”, werkt niet bij ons. Door te overleggen kom ik veel verder dan door zelf eigenwijs te doen. “Als jij nu de speelgoed in de bak gooit, gaat mama de bezem er door heen halen en als je wilt kun je straks de dweil doen dat je zo leuk vindt” Voilà en in no-time heeft hij me geholpen. Ik probeer in hun schoenen te staan en hier op een juiste manier op in te spelen. Ook bij het kiezen van schoentjes neem ik de mening van de kindjes in overweging. Al kies ik wel voor een goed en mijn favoriete merk overigens. Ik houd wel een grote vinger in de pap!

 3. Vindingrijkheid

  Een eigenwijs kind weegt risico’s af en zoekt uit welke weg gevolgd moet worden om het gewenste resultaat te bereiken, Deze vastberadenheid zorgt ervoor dat ze vindingrijk zijn. Het woord “nee” is in hun wereld niet echt “nee”. Het betekende gewoon dat ze een andere manier moesten vinden om iemand ‘ja’ te laten zeggen. Eerst bij mama vragen en daarna bij papa werkt bij ons inmiddels niet meer. We zorgen ervoor dat papa en mama sterk staan. Zorg hier ook bij jullie voor. Laat die kleine tirannen jullie niet uitspelen. De vasthoudendheid om te slagen in wat ze echt willen, zei ik dan ook wel als een positieve eigenschappen voor later als ze op eigen benen staan.

  Koel4kids kinderschoenen

 4. Inspireer

  Ik was onlangs bezig in de tuin en zag dat Olivier geïnspireerd was door het zand en sleepte het door de hele tuin. Ik kreeg het er niet in dat het bende veroorzaakte. Door hem te inspireren en uit te leggen dat zand nodig is voor de bollen en hem er een paar liet planten, heeft hij de tuin met rust gelaten. Het is geen zandbak meer voor hem, maar kijkt reikhalzend uit naar de narcissen die omhoog komen. Geef een eigenwijs kind voorbeelden en een belevenis en zet ze hiermee aan het denken.

 5. Onafhankelijkheidsmartphone schoenen eigenwijs

  Onze kinderen willen als graag zelf doen. Dit is een van hun sterkste eigenschappen. Ze leven graag volgens hun eigen regels, maar door duidelijk op te treden en helder te zijn, trekken wij onze grenzen. Bij het opgroeien geef ik ze graag de juiste richting en geef ze hierin hun vrijheid.

  Ik probeer hier al helemaal geen restricties aan te geven, dat drijft ze alleen maar in hun harnas. De eigenwaarde van mijn kinderen is een groot goed. Ik wil dolgraag dat ze weten wie ze zijn, waar ze staan en ze mogen toegeven als ze dat zelf willen. hoe lastig ik dat ook soms vind. En ja het gaat soms ook fout!

Laat het losEigenwijs

Laat je niet gek maken en laten we de moed niet in de SCHOENEN doen zinken. Er komen momenten van wanhoop als je je kinderen voor de zoveelste keer moet uitleggen dat ze niet in hun pyjama naar school kunnen! En als ze zich weer gedragen als kleine belhamels, probeer er dan de positieve kanten van te zien.

Mijn dochter is nu heel stellig en wil perse Frozen schoenen met glitters. No way, mama heeft gekozen en de juiste actie heeft gewerkt. Ik bleef vast in mijn SCHOENEN staan en liet haar meedenken. Ik schreef niet voor niets een blog over waar je op moet letten bij goede schoenen en daar houd ik mij aan.

Lees ook: Kinderschoenen! Help hoe, wat waar, welke? Waar moet je op letten.

Als het even lastig is met je kleine eigenwijs, bedenk dan goed: Er staat ze een florissante toekomst te wachten. Dus omarm het maar dat ze soms stront eigenwijs zijn 😀 En laat het hart niet in de SCHOENEN zinken! Het komt allemaal echt goed! Keep it Koel

eigenwijs kids

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat.


Delen vinden we super lief