Delen vinden we super lief

Bij de uitnodiging voor de opening van de spectaculaire exposities van internationale topkunstenaars Loes van Delft en Philippe Shangti bij Cobra Art Amsterdam, riep ik gelijk volmondig ja! Ik weet niet of je beide kunstenaars kent, maar daar wilde ik zelf graag bij zijn. Het zijn spraakmakende collecties die ook jij kunt bezichtigen tot en met 15 december 2019 bij Cobra Art Company. Ik vertel je er alles over!

Loes van Delft

Als kunstliefhebber volg ik diverse kunstenaars graag op de voet. Vooral Loes van Delft weet me keer op keer te inspireren en ik volg haar graag op social! Vooral sinds ze in 2012 bekroond werd met de Best Global Artist Award op de Amsterdam International Art Fair weten haar kunstwerken me steeds meer te intrigeren. Lies heeft talent! Sindsdien is deze veelbelovende kunstenares de afgelopen jaren uitgegroeid tot een succesvolle en krachtige speler op de kunstmarkt. Ze kent grote internationale bekendheid en ook bekend Nederland omarmt haar kunstwerken, zien we keer op keer tijdens de feestelijke exposities!

De schilderijen van Loes van Delft laten een onschuldige eigenaardigheid zien, met een brutaal cartoongevoel. Je blijft er naar kijken en vanuit elke hoek ontdek je steeds weer iets nieuws! De personages vervagen de grenzen tussen fijne penseelstreken en commercialiteit. Dit weet Loes vertederend, charmant en ontzettend levendig weer te geven en dat ook haar handtekening is geworden! Haar herkenbare karakter heeft ze zelf ‘Pjipje’ genoemd.

Over de hele wereld wordt haar werk getoond in verschillende exposities! Extra tof om het nu dichtbij huis te kunnen bewonderen in de Cobra Art Gallery in Amsterdam. De andere plekken zijn ietwat verder als in Louise Gallery Durbuy, België en 3 Punts Galeria in Barcelona, waar ze onlangs exposeerde naast Banksy, Mr. Brainwash, Blek Le Rat, D * Face en vele anderen.

Het werk van Loes spreekt tot de verbeelding en het blijft me intrigeren. Onlangs heeft Playboy Nederland een grote rol gespeeld in haar werk en wellicht kennen jullie Loes ook van haar deelname aan de real-life televisiedocumentaire ‘Connected’.

Philippe Shangti

Philippe Shangti is een self-made artist die vanaf een jonge leeftijd geïnteresseerd is in fotografie.
Zijn nieuwsgierigheid, fantasie en perfectionistische persoonlijkheid maken zijn kunstwerken tot gedurfde pareltjes. Veel werk kende ik nog niet en heb ik bij Cobra mogen ontdekken! Hij heeft er in mij een nieuwe fan bij!


Het werk van Shangti herken je aan het onberispelijke detail, de humoristische ondertoon en het gebrek aan subtiliteit. Hij werkt samen met beroemdheden, zoals Eva Longoria, Tony Parker en Eve Angeli. Deze fascinatie voor beroemdheden zie je ook terug in zijn werk met knikjes naar bepaalde wereldwijde supersterren, zoals Michael Jackson, Megan Fox en Eva Mendes.

Met een concept waarin vernieuwing centraal staat, lanceert Cobra Art Company twee keer per jaar een nieuwe collectie in fotografie, schilderijen en kunstobjecten. De collectie bestaat uit topfotografen en kunstenaars die naam hebben gemaakt met hun prachtige fotokunst en schilderijen.

MASTERPIECE COLLECTION

De Masterpiece Collection onderscheidt zich door unieke werken of werken in gelimiteerde oplage. Door een high-end luxury collectie te ontwikkelen in samenwerking met bekende internationale kunstenaars en fotografen, is er een hoge mate van exclusiviteit en biedt Cobra Art Company een unieke en vernieuwende collectie.

Door kunstenaars te inspireren, ontstaat er bij Cobra een samenspel van luxe, exclusiviteit en variatie. Deze manier van werken biedt architecten, interieurdesigners en particulieren de mogelijkheid om specifieke wensen verwezenlijkt zien worden in adembenemende kunstobjecten.

Over Cobra

Cobra Art Company is ontstaan uit het creatieve brein van Mike en Jeannette van Rijswijk. Het familiebedrijf is in 1983 opgericht als kunstgroothandel voor de B2B markt.
De eerste jaren bestond de collectie voornamelijk uit ingelijste reproducties en zeefdrukken.

De creativiteit van Mike en Jeannette heeft geleid tot een bijzonder samenspel waarin kunstcollecties samenwerking met internationale fotografen en kunstenaars ontwikkeld worden.

Cobra Art Company behoort tot de internationale top van kunstgroothandels en distributeurs van moderne schilderijen en fotokunst op plexiglas. Het klantenbestand bestaat wereldwijd uit luxe interieurwinkels, architecten, interieurdesigners, hotels en projectontwikkelaars. Met een internationale aanwezigheid toont Cobra Art Company de nieuwste high end collecties op internationale beurzen in onder andere Frankrijk, USA, Spanje, Engeland en Azië.

Het was een eer om bij de feestelijke opening geweest te mogen zijn! Love It!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebookYoutube Instagram en vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief