Delen vinden we super lief

Met drie enthousiaste kinderen gingen we eindelijk naar Schateiland Zeumeren, gelegen in het hart van Nederland. De verwachtingen waren hooggespannen, aangezien ik er al veel over had gehoord en de jongste er zelfs al eens was geweest met een kinderfeestje. Zelf had ik het nog niet bezocht en dus vonden we het een goed moment om ons hier de hele middag te vermaken. Hierbij al onze bevindingen van Schateiland Zeumeren.

Dit is er te doen

Schateiland is een avontuurlijk, overdekt piratenparadijs dat een schat aan vermaak biedt voor jong en oud, ongeacht het weer! Dankzij de ruime opzet, prettige akoestiek, weelderige beplanting en perfecte lichtinval waan je je op een zonovergoten eiland. Ik was echt blij verrast door de details en de thematische aankleding. De kinderen renden dolenthousiast rond en had daardoor geen kind aan ze! Met mijn laptop, een kop koffie en een koptelefoon op, kon ik de hele middag werken. terwijl de kinderen af en toe even een hapje en drankje kwamen halen om vervolgens weer verder te spelen. Dit is een speeltuin 3.0!

Bij aankomst werden we begroet door een imposant schip dat diende als toegangspoort tot het avontuur. Onder dit schip bevond zich de kapiteinshut, waar kinderen alles leerden over het piratenleven. Aan de overkant van het schip ontvouwde zich een speelparadijs met de vissershut, de peuterspeelhoek en het zeemansgevecht. Er was zeer veel te ontdekken!

Het terrein was slim opgezet, met een onderwaterwereld waar kinderen konden klimmen en klauteren. Door touwen te trotseren, bevonden ze zich op de eilanden boven het water. Ze klommen wat af met z’n drietjes. Achter deze onderwaterwereld en eilanden ontdekten we een doolhof en verstopte trampolines waar ze zich lang wisten te vermaken.

Extra leuk: Iedere dag tussen 14:00 en 14:30 konden de kleintjes (tegen betaling) onder begeleiding van een kapitein op schattenjacht en goud zoeken met een zeefje. Een extra setje kleding bleek handig, gezien het enthousiasme van mijn ontdekkingsreizigers met het water.

Schateiland Zeumeren review, een avontuurlijke binnenspeelplaats van 3 tot 12 jaar

Leeftijd

Schateiland Zeumeren is geschikt voor avonturiers vanaf 2 jaar, maar houd er rekening mee dat jongere kinderen begeleiding nodig hebben. Het is dan ook goed om te weten dat kinderen bij SchatEiland onder veilig toezicht van hun ouders/begeleiders moeten spelen en er zijn speeltoestellen waar dat zeker nodig is. Er zijn dan ook geen toezichthouders dat met het water en de vele klimtoestellen en glijbanen wel verstandig is!

Voor oudere kinderen tot ongeveer 12 jaar is er veel te beleven, en ze vermaken zich zeker een aantal uur. Vooral tijdens schoolvakanties, of op een vrije middag is het een ideale plek om naartoe te gaan. Ook voor kinderfeestjes of familie-uitjes is het een perfecte locatie.

Shows

Tijdens een bezoek aan schateiland in het weekend en schoolvakanties wordt je getrakteerd op spetterende shows vol piratenpret op het podium. Wij waren er op een woensdagmiddag dat ook zeer geschikt is voor kinderfeestjes. De papegaait zette de jarige kinderen dan ook heel leuk in op het podium in het zonnetje. De kinderen waren in hun nopjes, en wij ouders genoten stiekem ook van het vermakelijke spektakel.

Schateiland Zeumeren , uittig, gelderland, schateiland speeltuin, binnenspeeltuin

Eten en drinken

Voor een lekkere versnapering hoef je niet ver te zoeken. Het kombuis bood een scala aan smakelijke opties, perfect om de energie op peil te houden. De prijzen waren redelijk, waardoor we zeker nog genoten van een hapje en een drankje. We namen wel wat bidon’s mee die ze zelf konden vullen voor de grote dorst overigens.

Buiten ontdekten we nog een terras met speeltuin dat in de zomer een ideale plek is om even bij te komen terwijl de kinderen zich vermaken. Ideale plek om met het warme weer te verblijven.

Locatie

Schateiland Zeumeren is strategisch midden in het land gelegen, bijna precies in het midden van Nederland. Vanaf Apeldoorn was het een 30 minuten rijden, wat goed te doen is. We hebben een fijne middag gehad bij Schateiland.

Je kunt je uitje ook compleet maken met een potje midgetgolf, escaperoom en afsluiten bij de beachclub. SchatEiland Zeumeren is namelijk onderdeel van Expeditie Zeumeren, dat voor belevingen zorgt op recreatiegebied Zeumeren, voor jong tot oud en voor families en bedrijven.

Schateiland Zeumeren review, een avontuurlijke binnenspeelplaats van 3 tot 12 jaar
Kijk uit over het water in Zack’s speelkasteel en ga op zoek naar de schatkamer.
Vergeet ook zeker niet om goud te zoeken met een zeef en neem het gevonden goud mee naar huis voor in je schatkist.

Prijzen

We raden aan om de tickets extra voordelig online te bestellen. Online is je ticket namelijk altijd minimaal 1 euro goedkoper! Ook doordeweeks zijn de tickets goedkoper en hebben ze speciale daldagen.
* Let op kortingscodes zijn niet met feestdagen geldig

Schateiland Zeumeren review, een avontuurlijke binnenspeelplaats van 3 tot 12 jaar

De wifi is er overigens gratis, zodat je zelf nog de laatste e-mails kunt versturen of gewoon even op sociale media kunt scrollen, als de leeftijd van je kinderen dat toelaat natuurlijk!

De kosten van het parkeren bij Leisurelands zijn: (prijzen onder voorbehoud)
Laagseizoen van 1 oktober tot 1 mei
€ 4,00 per voertuig (max. 6 m)
€ 6,00 per lang voertuig (6-15 m)
Hoogseizoen van 1 mei tot 1 oktober
€ 7,00 per voertuig (max. 6 m)
€ 12,00 per lang voertuig (6-15 m)

Schateiland Zeumeren , uittig, gelderland, schateiland speeltuin, binnenspeeltuin

Leisurelands

Bij aankomst is er betaald parkeren bij Leisurelands, waarbij jouw bijdrage bijdraagt aan het onderhoud van het natuurgebied. Een extra incentive om het gebied in de zomer opnieuw te verkennen. Zelf hebben we de Leisurepas, waarmee we op vele locaties gratis kunnen parkeren. Een echte aanrader als je er graag veel op uit gaat.

Tot slot

In een notendop was Schateiland Zeumeren een fantastische belevenis voor het hele gezin. De kinderen zijn in beweging, de shows, het eten en drinken, de locatie en de prijzen maken het een plek waar we zeker nog eens terug zullen keren. Tot de volgende schattenjacht!

Liefs Olivette

Volg je ons als op Facebook | Tiktok | Instagram | Pinterest | Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief