Delen vinden we super lief

MARY QUEEN OF SCOTSWe waren aanwezig bij de speciale vertoning van de film MARY QUEEN OF SCOTS. In deze film draait het om ‘GirlPower’, bedrog, macht en samenzweringen. Respect voor deze 2 Ladies! Terwijl ik me tijdens de film verlekker aan de prachtige jurken, ben ik onder de indruk van het krachtige acteerwerk! Damn!

De blikken, gesprekken, landschappen… de film heeft me iets meer dan twee uur weten te triggeren. Als je van prachtige jurken en verhalen over de geschiedenis houdt, is dit jouw film!

Het verhaal van MARY QUEEN OF SCOTSMARY QUEEN OF SCOTS

Je kijkt mee in het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan) die op haar 16e koningin werd van Frankrijk en op haar 18e al weduwe werd. Je word meegezogen in het verhaal dat zich in grillige omstandigheden afspeelt. Mary besloot niet voor macht, of status opnieuw in het huwelijk te treden.

  • Rivalen

Daarentegen keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland, waar ze de troon opeiste en dat terwijl ze relaxed in Frankrijk een koninklijk leven kon leiden.  Schotland valt echter net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I (Margot Robbie). Zowel met angst als met fascinatie kijken de twee jonge koninginnen tegen elkaar op. De twee vrouwelijke staatshoofden zijn rivalen op het gebied van macht en moeten allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven.MARY QUEEN OF SCOTS

  • Bedrog en samenzweringen

Maar Mary wil meer worden dan enkel een boegbeeld voor de Schotten en wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Een film vol bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen.

Het brengt zelfs zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar dat uiteindelijk de loop van de geschiedenis bepaalt. Er wordt weergaloos geacteerd in MARY QUEEN OF SCOTS en heeft de zaal tijdens de speciale vertoning weten te intrigeren.

De film duurt zo’n twee uur en het is echt voorbijgevlogen.ze hebben een stukje geschiedenis op een bijzonder mooie manier weergegeven.

Trailer MARY QUEEN OF SCOTS

Cast

In de film MARY QUEEN OF SCOTS spelen o.a. Jack Lowden, Joe Alwyn, Gemma Chan, Martin Compston, Ismael Cordova, Brendan Coyle, Ian Hart, Adrian Lester, James McArdle met David Tennant en Guy Pearce. Enthousiast geworden? MARY, QUEEN OF SCOTS draait vanaf 17 januari in de bioscoop.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat!

 

 


Delen vinden we super lief