Delen vinden we super lief

Het Grote Speelgoedboek van bol.com is feestelijk gelanceerd tijdens een live stream samen met Vivienne van den Assem. Het is een boek dat innovativiteit, inspiratie en digitale snufjes samenbrengt! Ben je ook zo nieuwschierig naar de Speelgoedtrends van dit jaar? Lees dan snel verder.

Grote Speelgoedboek

Het Grote Speelgoedboek valt vanaf dit weekend bij gezinnen in heel Nederland op de mat. Dat blijft een magisch moment voor kinderen die hun hart kunnen ophalen met het volop bladeren, scannen, knippen en plakken om zo de mooiste verlanglijstjes te maken. Het boek lag bij mij nog geen twee tellen op het bureau en in een ongezien moment werd het weggekaapt door de kinderen. Verlekkert keken ze in het boek dat ze van mijn nog niet mochten aanraken … “eerst foto’s maken kids, riep ik ze tevergeefs na!” (Welkom in het leven van een blogger)

Noviteiten

Afgelopen jaar volgden we de speelgoedtrends al op de voet, de nieuwe versie van Het Grote Speelgoedboek bevat dit jaar nog meer digitale snufjes waarmee het maken een verlanglijstje nog leuker en makkelijker is. Door de toevoeging van AR (Augmented Reality), kan speelgoed levensecht in de kamer gezet worden dat echt heel tof bedacht is. En via een nieuwe functie in de app kunnen ouders zien waar het kind het meest naar kijkt en zo cadeaus kopen waar het kind écht enthousiast over is. Ik geef toe, het is niet altijd iets waar ik heel warm van loop, maar kinderen hebben soms een andere voorkeur dan ouders…

Bol.com lanceert Het Grote Speelgoedboek
v.l.n.r.: Vivienne van den Assem, Mathieu Veldhuijzen

Het Grote Speelgoedboek staat boordevol speelgoed, waarbij Marcel de Looper, speelgoedexpert van bol.com, precies weet waar het hart van kinderen echt vol verwachting voor klopt. Op basis van uitgebreide bol.com data en ontwikkelingen in de markt kan hij precies voorspellen welke speelgoedtrends er op de 2021 verlanglijstjes zullen worden gezien.

Educatief

Nu Kinderen door de covid crisis minder naar school zijn geweest, kiezen ouders van kleine kinderen vaker voor educatief speelgoed. Ook ik wil de kinderen graag helpen bij het beter leren van letters, cijfers, rekenen of spelling. Daarnaast zien we dat door het vele thuiswerken van ouders, kinderen zich meer dan ooit bewust zijn van de rol van “grote mensen”. Met een bijbehorende groei van speelgoed gericht op rollenspellen.

Ook zien we dat uitgestelde blockbusters, die nu kort na elkaar in de bioscoop komen, zorgen voor een massale vraag naar de bijbehorende merchandise. Denk aan Marvel, Spiderman, Paw Patrol!

De 25e verjaardag van Pokémon zorgt voor een ongekende Pokémon waanzin en ook zie je dat robots aan een opmars bezig zijn in speelgoedland. Een laatste ontwikkeling die we zien is dat duurzaam speelgoed nu echt groot begint te worden. Een ontwikkeling waar iedereen blij van wordt. Het assortiment duurzame producten is op bol.com dan ook flink uitgebreid, ook op het gebied van duurzaam speelgoed.

Speelgoedtrends 2021

  • Movie Mania
  • Speelgoed om van te leren
  • Pokémon waanzin
  • Later als ik groot ben
  • Lief voor de aarde
  • Robot rage

All time favorites

Los van de trends, is er speelgoed dat het elk jaar goed doet. Kaart- en dobbelspellen zijn heel populair, waarvan Qwixx het best verkochte spel is bij bol.com.

LEGO blijft een bestseller waar kinderen altijd enthousiast over zijn en waar ook steeds meer vraag voor is vanuit volwassenen. Puzzels, spellen en hobbyspullen worden bijvoorbeeld steeds vaker door volwassenen gekocht. De verkoop van tekenproducten stijgt sinds vorig jaar flink, mede omdat mensen door de maatregelen veel thuis waren. Ook zelf heb ik daar op ingespeeld! Deze ontwikkeling zet zich voort, waarbij steeds vaker gekozen wordt voor luxere producten, zoals de professionele potloden van Faber Castell of stiftensets van Stabilo. Gaming is ieder jaar favoriet, waarbij de PlayStation5 en bijbehorende games dit jaar het meest gewild zijn. Bij ons thuis Zijn ze Nintendo Switch fans en daar zal dan ook in geinvesteerd worden.

De evolutie van de speelgoedgids

Bol.com heeft ervoor gezorgd dat Het Grote Speelgoedboek nog verder geëvolueerd is tot een interactief boek vol digitale innovaties. In 2020 hebben bijna 3 miljoen kinderen met Het Grote Speelgoedboek en de bijbehorende app gespeeld en zijn er meer dan 1 miljoen verlanglijstposters gemaakt. Dit jaar bevat Het Grote Speelgoedboek 1.200 producten die tot leven gebracht kunnen worden door middel van meer dan 15.000 foto’s, video’s, weetjes en quizvragen. Nieuw dit jaar zijn:

  • De toevoeging van AR – Een deel van de producten uit Het Grote Speelgoedboek kan zo tot leven worden gebracht. Leuk om te doen én handig, want je kunt zien hoe groot iets is. Dit maakt het maken van een goed verlanglijstje nog makkelijker en helpt miskopen voorkomen.
  • Cadeausuggesties op maat – Zou het niet handig zijn om een kijkje te kunnen nemen in ‘Het Grote Boek van Sinterklaas’? En je kind het cadeau te kunnen geven waar ze écht blij van worden? Dit is nu mogelijk doordat de Grote Speelgoed App cadeausuggesties verzamelt gebaseerd op de producten uit het boek die kinderen het vaakste scannen. Natuurlijk alleen met instemming van ouders die hiervoor hun account moeten koppelen. 
  • Interactief mysterie – Ook nieuw is de toevoeging van een interactief spel binnen de app met Sinterklaas in de hoofdrol: Het Mysterie van het Verdwenen Speelgoed. Kinderen kunnen iedere dag een nieuw raadsel oplossen, van fun tot leerzaam, en zo hun hulp-Sinterklaas diploma halen.

Verspreiding

Het Grote Speelgoedboek van bol.com wordt dit weekend gericht bezorgd bij gezinnen in heel Nederland en vanaf 18 oktober ook in België. Mensen die het boek niet ontvangen hebben, kunnen vanaf 16 oktober terecht bij alle winkels van Albert Heijn in Nederland en vanaf 18 oktober bij Delhaize in Vlaanderen. Veel knip, plak en kijk plezier!

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Instagram Twitter Facebook Youtube We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief