Delen vinden we super lief

Kinderen gelukkig opvoeden, tips, gelukkige kinderen, dankbaar, liefdevol, gelukkig zijn, opvoeding
Beschermengel van de kinderen

Ken je dat, je zit in een noodsituatie en doet een schietgebedje, terwijl je misschien niet eens gelooft in het bovennatuurlijke, en plots wordt je gered uit de nare situatie waarin je je bevindt. Je vraagt je af of het niet gewoon toeval was. Iets soortgelijks heb ik als kind meegemaakt en ben sindsdien zeer bijgelovig. Ook voelde ik recent nog die hand op mijn rug, terwijl ik alleen was, en weet ik dat ik steun krijg bij een helder inzicht als ik het even niet meer weet.

Engelen zijn altijd en overal aanwezig en geloof sterk dat iedereen een beschermengel heeft. Hij staat achter je, of voor je, of hij omringt je. Je engel probeert altijd contact te maken om je te helpen. Voor jouw engel ben jij namelijk de belangrijkste persoon op aarde. Zelf geloof ik daar heilig in, maar uiteraard ieder zijn ding….

kerstkaart, carnavalskleding

Sweet memories

Jaren geleden kreeg ik een naar gevoel in mijn onderbuik en merkte ik dat ik werd achtervolgd door een enge man. Ik liep snel en nerveus door en durfde mij niet meer om te draaien. Met geknepen ogen en angst vroeg ik onbewust om een beschermengel. Een paar seconden later zag ik verderop een oude man met een vriendelijke glimlach op zijn gezicht, mij een winkel in wenken. Ik wist dat ik hier naar moest luisteren waarna ik een bekende tegen kwam die mij veilig verder de weg wees. Sindsdien voel ik mij altijd beschermd en geloof ik heilig in beschermengelen.

Een hand op je rug, terwijl je alleen bent. Een helder inzicht als je het niet meer weet. Engelen zijn altijd en overal aanwezig. Iedereen heeft een beschermengel. Hij staat achter je, of voor je, of hij omringt je. Je engel probeert altijd contact te maken om je te helpen. Voor jouw engel ben jij namelijk de belangrijkste persoon op aarde. 9789044761245 | Theolyn Cortens | NUR 720| €24,95 | 192 blz | geb 25,2 x 17 cm | in kleur

Je bent een engel!

Ik kan me voorstellen dat je sceptisch bent over deze anekdote. Dat gezegd hebbende, kan ik het ook niet laten om toe te geven dat volgens mij iedere uitdrukking zijn oorsprong uit de werkelijkheid kent. Wanneer we zeggen dat iemand een engel is, bedoelen we vaak dat iemand een redder in nood is, of liefdevol is en ongelofelijk onschuldig. Engelen zijn onschuldige wezens met een kern die goedheid omvat.

Persoonlijk hoeft iets voor mij geen bewezen feit te zijn om erin te kunnen geloven, er bestaat ook zoiets als vertrouwen op het onbekende. Daar wordt magie uit geboren, hetgeen dat de werkelijkheid ontstijgt. Zeg jij wel eens dat iemand een engel is en geloof je in engelen?

kraamverzorgster, de eerste schooldag
De naam Lucas betekent o.a “licht” en zijn naam blijkt nog veel meer betekenis te hebben. Een extra bijzonder en ‘toevallig’ detail is dat Lucas is geboren om 1h20 in de nacht van 13 augustus. Rond dit tijdstip is Opa Lucas, waarna hij is vernoemd, gestorven aan een hartaanval. We weten daarom zeker dat opa Lucas van boven af een knipoog geeft met zijn duimen omhoog. Lucas zal het leven met glans in gaan vullen en draagt een naam om trots op te zijn en heel misschien heeft hij hem wel als beschermengel…

Zeemeerminnen

Het valt me op dat ik het makkelijker vind om te geloven in iets waar ik persoonlijk baat bij heb en zodra het in mijn nadeel is, ga ik het onderwerp uit de weg of begin ik cynisch te worden. Zoals de duivel, daar hoef ik niets van af te weten. Als ik denk aan een engel, denk ik ook meteen aan andere mooie wezens uit de fantasie, zoals zeemeerminnen. Hun mooie vinnen, hebben iets overeenkomstig met de mooie vleugels van engelen. Of een beschermengel echt is of niet, ik geloof graag dat er meer is dan ik zie. Iedereen wil immers graag geliefd worden en zich geborgen voelen.

De verborgen magie van engelen

Olivette, blogger, beschermengel, engel, engelen bestaan niet

Als je het gewend bent om geliefd te zijn en een geborgen gevoel te voelen, is dat mooi en iets om dankbaar voor te zijn, maar voor mensen die liefde en vertrouwen in hun leven missen, kan het geloven in iets bovennatuurlijks, dat zo puur en liefdevol is veel steun bieden. Als kind geloofde ik in alles dat goed voelt: Sinterklaas, zeemeerminnen en engelen en wat zou de wereld toch mooi zijn als iedereen zijn eigen beschermengel heeft!

In heb boek met de titel ‘De verborgen magie van engelen’ helpt de schrijver je om de kracht van engelen in jouw dagelijks leven te introduceren. De historische herkomst van engelen wordt uitgelicht, alledaagse engelenervaringen worden beschreven en het geeft een handige leidraad om contact te leggen met jouw beschermengel. Het heeft me altijd geinpsireerd en sta er ook voor open om met behulp van deze praktische gids te leren werken met de liefdevolle kracht van engelen, aartsengelen en natuurgeesten. De engelenwereld is iets magisch en met de universiteit van godsdienstwetenschappen om de hoek een goed moment om er in te duiken.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |Youtube| Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief