Delen vinden we super lief

Niet alleen voor volwassenen biedt een tuin de plek om te ontspannen; ook kinderen vinden het heerlijk om er in de zomermaanden te ravotten met vrienden en vriendinnen. Zet de tuinstoelen voor jezelf op het terras, leg een kleed met een paar losse tuinkussens op het gazon, zet een dienblad met twee glazen limonade klaar en zorg voor het nodige speelgoed. Meer hebben je kinderen niet nodig! Op welke manier zorg jij dat de tuin bij je woning kindvriendelijk is voor spelende kinderen? In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je hierbij helpen. 

Tip: schaf nu een van de tuinsets aan die tuinwinkels met een hoge korting aanbieden! Het najaar en de wintermaanden zijn het ideale moment om je tuinmeubelen te vervangen. 

loungeset, tuinset, wicker, kwaliteit, voordelen, tips

Kies voor tuinstoelen van kunststof of aluminium 

Let bij de aanschaf van tuinmeubelen op het materiaal waarvan deze gemaakt zijn. Een tuinbank of picknicktafel van hout past qua uitstraling goed bij het natuurlijke karakter van de tuin. Nadeel hiervan is echter dat het hout na verloop van tijd kan gaan splinteren. Voor spelende kinderen is er niets vervelender dan een splinter in diens hand. Om dit te voorkomen bieden tuinstoelen van kunststof of aluminium de uitkomst. Combineer ze met een fijn kussen, om een comfortabele zitplek te creëren. 

tuin, achtertuin, bloemen

Zorg voor voldoende schaduw met een parasol 

Aan een paar tuinstoelen en een bank heb je vaak niet voldoende. Zorg dat je kinderen voldoende schaduw tot hun beschikking hebben. Het voorkomt dat ze al snel verbranden. Voor kinderen is het zeker op jonge leeftijd lastig aan te voelen, wanneer het tijd is om de schaduw op te zoeken. Met een parasol op een poot met wieltjes heb je op ieder moment van de dag een schaduwrijke plek in de tuin. Mocht je tuin wat groter zijn, dan is ook het gebruik van een boom het overwegen waard. Niet alleen vanwege de schaduw die het je kinderen biedt, maar bijvoorbeeld ook vanwege de vogels en insecten die deze aantrekt. Of wat te denken van de vruchten en bladeren die in de herfst naar beneden komen? 

hottub, tuin accessoires, overlijdensrisicoverzekering, overlijden, verzekeren

Laat je kinderen kennismaken met het groen in de tuin 

Laat je spelende kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de verschillende soorten groen die men in de tuin tegenkomt. Denk aan de boom, maar bijvoorbeeld ook aan verschillende soorten heesters en planten. Of wat te denken van bollen, die je in het najaar in de grond stopt? Het is voor kinderen hartstikke interessant om deze in het voorjaar weer boven te zien komen. Ook leuk is het creëren van een kleine moestuin. Laat je kinderen er hun eigen groente telen. De groenteplantjes koop je in de tuinwinkel of bij de lokale kweker. 

Een kijkje in de tuin van de Hermitage Apeldoorn, moestuin

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op TwitterFacebook |YoutubeInstagram | Pinterest We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief