Delen vinden we super lief

Het is een geliefde badkamerstijl: de moderne, strakke badkamer. Toch zien veel badkamers er allesbehalve modern of strak uit. Met een paar kleine aanpassingen kun je deze stijl al verwezenlijken. Of misschien heb je juist een grotere verbouwing voor ogen. Dit zijn handige tips!

Strakke styling

Strakke vormen zijn de basis voor de moderne badkamer. Waar ouderwetse badkamers juist bekend staan om sierlijke, opvallende vormen, is dit dus een ander verhaal bij een eigentijdse styling. Kies voor strakke en minimalistische meubels, met rechte vormen. Dit zie je duidelijk terug in een design badkamermeubel, zoals een wastafel. Er is minder poespas te vinden in de moderne badkamer. Zo vervangen we kleine tegeltjes vaker voor grote tegels. Of zelfs voor een egaal oppervlak, zoals een badkamer met een gegoten betonvloer. Praktisch is dit ook meteen, want je hebt minder voegen schoon te houden. Ook de details mogen strak zijn qua design, zoals de spiegel en het rekje voor de handdoeken. Vind je het zo toch wat eentonig worden? Kies dan voor een paar organische vormen, zoals een ronde spiegel boven een strakke wastafel. Dit is een mooie manier om met contrasten te spelen.

moderne badkamer
Hoog tijd voor een mdoerne badkamer bij ons thuis

Natuurlijke materialen

Hoewel strakke lijnen de boventoon voeren, is er tegelijkertijd veel ruimte voor natuurlijke materialen. Dit maakt de moderne badkamerinrichting toch weer wat ‘zachter’. Zo kun je hout en bamboe een hoofdrol laten spelen in de badkamer. Kies voor een wastafel in stijlvol hout of bamboe. En laat verschillende bamboe accessoires zien in de badkamer, zoals een vloerkleed of opbergmandjes. Ook een rotan plafondlamp is een geliefde keuze. Dit kan een echt statement piece zijn in de badkamer, zeker als het plafond er wat hoger is. Ook natuursteen doet het goed in de badkamer, dat je op verschillende plekken terug kunt laten komen: denk aan de betegeling. Een andere moderne trend is het plaatsen van planten in de badkamer, op de badrand of op een wandplank bijvoorbeeld. Zo maak je in één klap een levendige ruimte van de badkamer. Tropische planten zijn dol op een hoge luchtvochtigheid, wat de badkamer tot een ideale leefomgeving maakt. Denk hier aan varens of graslelies.

Moderne badkamer met het juiste kleurgebruik

Wat betreft het kleurgebruik in de moderne badkamer heb je eigenlijk twee opties om uit te kiezen: de lichtkleurige of de donkerkleurige badkamer. Ga na wat hierin je voorkeur is. De lichtkleurige moderne badkamer is extra strak en minimalistisch. Kies voor kleuren zoals wit, zand en beige. Deze badkamer kent een wat klinische look, waar je natuurlijk van moet houden. De donkerkleurige badkamer is wat warmer qua uitstraling, maar maakt de badkamer ook meteen wat drukker: dit vormt het belangrijke verschil. Hier kies je voor tonen zoals groen, blauw, paars en bruin. Denk aan bruine tegels op de muur of vloer, voor een sfeervolle look. Nog een mooi voorbeeld: vervang transparant glas voor een rookglas douchewand. Dit kun je dan weer mooi combineren met zwarte details, zoals een zwarte douchekraan.

Aanpakken die badkamer van ons

Oog voor verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in de moderne badkamer. Hang niet alleen een plafondlamp op, maar kies voor verlichting op meerdere plekken. Dit geeft de badkamer meteen een extra luxe uitstraling. Denk in ieder geval aan verlichting om of achter de spiegel, bij de wastafel. Dit kan al heel eenvoudig met led-strips. Ook bij het bad kun je denken aan een extra lichtbron, zoals een sfeervol wandlampje. Extra tip: kies voor dimbare verlichting in de badkamer, zodat je dit steeds kunt aanpassen naar de gewenste felheid.

Je kunt kleinschalig beginnen met de realisatie van een moderne badkamer bij je thuis. Hang een nieuwe spiegel op, plaats planten in de ruimte of kies voor andere verlichting. Of pak het meteen groter aan, met nieuw sanitair of ander tegelwerk. De keuze is helemaal aan jou! Met deze tips maak je in ieder geval een goed begin.

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter | Facebook | Youtube | Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief