Delen vinden we super lief

Al langer had Fun2Give, bedenker van de Re-Cycle-Me collectie de ambitie ‘iets’ te doen met duurzaamheid. Fun2Give is gespecialiseerd in het bedenken van concepten voor én rondom kinderen. Ze hebben hun wensen weten om te zetten in een concrete, toffe collectie speelgoed waar kinderen, maar ook ouders blij van worden! Op de Spielwarenmesse in Neurenberg konden we dan ook weer onze ogen uitkijken!

Het idee achter Re-Cycle-Me

Het idee van Re-Cycle-Me wordt in de basis al tientallen jaren met succes toegepast in met name het onderwijs. Wat valt er ontzettend veel moois te knutselen met afval. Kinderen, yep ook die van ons, verzamelen zelf toiletrollen, eierdoosjes, plastic flessen en melkflessen die zich opstapelen om mee in de weer te gaan. Het is vervolgens de juf/meester of Re-Cycle-Me die de ideeën aandraagt om daar nieuwe voorwerpen van te knutselen.

Klaar om te knutselen

De juffen zijn creatief, maar Fun2Give heeft het met de Re-Cycle-Me knutselboxen naar een hoger level gebracht! Ze hebben inmiddels knutselboxen ontworpen waarmee hele speelwerelden geknutseld kunnen worden met zelf verzameld afval. Hoe tof is dat!

Spielwarenmesse

De eerste Re-Cycle-Me knutselpakketten zijn in 2017 op de Spielwaren Messe (grootste speelgoedbeurs ter wereld) van Neurenberg gepresenteerd. De reacties van bezoekers uit de hele wereld waren overweldigend positief en bewijzen dat er een verlangen is om onze kinderen te leren aan een duurzamere wereld te werken. Ook bij mijn eigen kids merkte ik dat het verzamelen an sich van alle spullen al een hele belevenis was. En toen we alles verzameld hadden, gingen we aan de knutsel! Met afval kan er zoveel tofs gecreëerd worden!

De tentjes en verkleed kostuums van Fun2Give zijn van gerecycled materiaal

Het gaat bij Fun2Give vóóral om meer bewustwording van al het afval dat we verzamelen. Daarbij is wel gezegd dat de inhoud van de Re-Cycle-Me dozen niet 100% gerecycled is. Denk aan de verf en diverse accessoires waarmee je de toffe creaties maakt!

Internationaal succes

Inmiddels werkt Re-Cycle-Me samen met vele partners in zo’n 15 landen. Ook leuk is te vermelden dat hele grote internationale bedrijven geregeld de samenwerking zoeken met Re-Cycle-Me. Dit gebeurt vooral vanuit hun eigen ambitie om aan duurzaamheid te werken.

Er valt meer te verwachten van Re-Cycle-Me. In 2020 staan er dan ook meerdere échte duurzame productgroepen op de planning om gelanceerd te worden die op de Spielwarenmesse te zien zijn. Deze producten worden uitsluitend gemaakt van gerecyclede materialen. Wat dacht je van de verkleedkleren en de speeltent. Heel tof!

Het is de eigen ambitie van Fun2Give om uitsluitend te werken met duurzame producten.

De producten zijn verkrijgbaar in NL bij o.a. AH, bol.com en Amazon.de. Hier gaan we ongetwijfeld meer over horen!

Fun2Give en dan met name Re Cycle Me is te volgen op Instagram: re_cycle_me_ en recycleme16 op Facebook Meer info info@re-cycle-me.com

Liefs Olivette

Olivette is ook actief op Twitter  Facebook Youtube Instagram We vinden het superleuk als je een berichtje achterlaat


Delen vinden we super lief